Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Rovaniemen paras hotelli lapsiperheille: Joulupukin Lomakylä

Kaupallinen yhteistyö: Joulupukin lomakylä / Santa Claus Holiday Village

Vietimme joulukuussa ikumuistoisen ja lumisen pitkän viikonlopun Rovaniemellä. Kerroinkin jo etukäteen, mitä odotamme Rovaniemen matkaltamme: lunta, rentoa yhdessä oloa, joulupukin tapaamista, joulumielen löytämistä ja tietysti paikallisia herkkuja. Saimme kaiken tämän ja vielä enemmän. Yövyimme Napapiirillä Joulupukin Pajakylän kupeessa Joulupukin Lomakylässä. Kyseessä on takuulla Rovaniemen paras hotelli lapsiperheille ja 3- ja 5-vuotiaat poikamme nauttivat joka hetkestä. Emme olleet aiemmin käyneet Rovaniemellä, enkä osannut edes kuvitella miten taianomainen Joulupukin Pajakylä on. Koska me kaipasimme matkaltamme eniten lunta ja ulkoilua, vietimme paljon aikaa ulkona ihan keskenämme. Rovaniemellä oli lunta, ja kylmimmillään vain -5 astetta, joka on sopiva talvisää meille etelästä tulleille. Kuten kuvista näkyy, Napapiirillä oli melko hiljaista ulkomaisten turistien jäädessä pois. Nyt on loistava aika suunnata Joulupukin Lomakylään, sillä hotellilla on tammikuussa kampanja: kaikki uudet majoitusvaraukset -15% ajalle 1.1-31.1.2021 koodilla ”secret”. Tarjous on varattavissa sähköpostitse tai puhelimitse.

 

majoitus omassa mökissä

Joulupukin lomakylä (Santa Claus Holiday Village) tarjoaa hotellitason majoitusta Rovaniemen Napapiirillä Joulupukin Pajakylän kupeessa. Joulupukin lomakylässä on aivan ihania mökkejä, joissa kaikissa on oma sauna. Hotellialue on uskomattoman kaunis ja todella tunnelmallisen näköinen. Kauniisti valaistulla hotellialueella on vieri vieressä kauniita punaisia mökkejä, joiden terassia koristaa joulukuuset ja kanervaistutukset. Majoitukseen kuuluu lentokenttäkuljetus hotellille ja takaisin kentälle. Voit myös parkkeerata autosi aivan mökkisi viereen lämmityspistokkeella varustetulle autopaikalle.

 

Superior A – mökin erillinen makuuhuone

 

Me yövyimme Superior A -mökissä, jossa on kaksi huonetta, keittiönurkkaus, sauna ja oma terassi. Superior B -mökki on muutoin samanlainen, mutta toteutettu avoimena studiona. Me halusimme kaksi erillistä huonetta, jotta saisimme viettää myös kahdenkeskistä aikaa kun olemme saaneet pojat nukkumaan. Pojille oli pedattu oma sänky olohuoneen sohvasta, mutta käytännössä päädyimme koko perhe nukkumaan yhdessä makuuhuoneessa. Onneksi makuuhuoneen sänky oli tarpeeksi leveä ja saimme hyvät yöunet tiiviistä tunnelmasta huolimatta.

 

 

Oli aivan ihana päästä parin tunnin lumileikkien jälkeen oman mökkimme saunaan lämmittelemään. Ostimme pojille pillimehut Joulutalon kahvilasta saunajuomaksi. Pojista oli myös hauskaa juosta saunasta kylyptakit päällä terassille lumessa tepastelemaan.

 

Superior A -mökin keittiönurkkaus

 

Meillä oli mökissä myös oma keittiö liesineen ja astianpesukoneineen, ja keitimme pojille iltapuurot aina päivän päätteeksi. Jääkaapissa oli kiva säilyttää kaurajuomat, pillimehut ja oma saunasiiderini kylmässä. Lisäksi meillä oli pojille jugurttia ja leipää mukana, jotta he saivat syödä päikkäreiden jälkeen rauhassa välipalat.

 

Miksi Joulupukin Lomakylä on Rovaniemen paras hotelli lapsiperheille?

 


1. Pienet mökit
– Joulupukin lomakylässä on aivan ihania mökkejä, joissa kaikissa on sauna. Oli ihanaa päästä parin tunnin ulkoilun päätteeksi oman mökin saunaan lämmittelemään. Pienten lasten kanssa matkustaessa oma keittiö on plussaa, niin saa tarjottua lapsille välipalat ja iltapalat oman mökin rauhassa. Mökkimme oli lapsiystävällinen, siellä ei ollut mitään teräviä kulmia tms. minkä olisimme kokeneet vaaraksi lapsille. Sekä olohuoneessa että makuhuoneessa oli taulutelevisio, mikä helpotti Pikku Kakkosen katselua aamulla ennen aamiaista.

 

Rovaniemen paras hotelli lainaa pulkkia pienille vierailleen

 

2. Pulkat – Hotellin vastaanotossa on iso pino pulkkia, joista saa valita mieleisensä lainattavaksi. Vaikka välimatkat on melko lyhyet koko Joulupukin Lomakylän ja Pajakylän alueella, oli upeaa että saimma vetää poikia pulkassa. Kotona lapsemme jaksavat juosta ympyrää vaikka kuinka kauan, mutta ulkona alkaa aina ruikutus siitä ettei jaksa kävellä. Oli ihanaa, kun saimme kuljettua reippaassa tahdissa eikä kellään ollut siirtymisien kanssa mitään haasteita. Pojat nauttivat kun pääsivät hotelliaamiaiselle pulkan kyydissä ja siitä taas päivän seikkailuihin maisemista nauttien. Mökkimme takana oli 3- ja 5-vuotiaalle tarpeeksi hurja pulkkamäki, ja kävimme laskemassa monta kertaa päivässä.

 

 

3. Leikkipaikka – Lomakylässä on lapsille yksi leikkipaikka, johon jumituimme aina ohi mennessämme. Lisäksi Joulupukin Pajakylän puolella on toinen, isompi kiipeilyteline. Pojat olivat aivan haltioissaan kun saivat laskea liukumäestä suoraan lumeen. Toivottavasti saisimme tänä vuonna lunta myös Helsinkiin!

 


4. Joulupukki
– Aito oikea joulupukki on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä Joulutalossa. Joulutalo sijaitsee aivan Joulupukin Lomakylän vastaanottoa vastapäätä. Pojat pääsivät heti 1. päivänä jutustelemaan Joulupukille ja otimme valokuvan pojista pukin vieressä. Kävimme vielä ennen lähtöämme sanomassa Joulupukille heipat. Joulutalon yhteydessä toimii myös suuri myymälä, josta ostin itselleni lämpimämmät sormikkaat, kotiin ihanan harmaan lampaantaljan, muutaman tuliaisen ja pojille muistoja ihanasta matkastamme.

 

 

5. Hotellin aamiainen
Aamiainen tarjoiltiin poikkeuksellisesti vähäisten vieraiden takia Three Elves -ravintolan sijasta Joulutalon ravintolassa. Ravintola oli todella sympaattinen, ja ihanan jouluinen. Aamiaisvalikoima ei ollut hirveän iso, mutta todella maistuva. Vaikken syö lihaa, sain silti koottua kunnon aamiaislautasen joka aamu. Lapset arvostivat aamiaisella erityisesti puuroa, nakkeja, kaakaota ja vohvelirautaa jolla sai itse tehdä vohvelinsa.

 

Three Elves -ravintola

 

 

Joulupukin Lomakylän tunnelmallinen Three elves -ravintola sijaitsee Joulutaloa vastapäätä, vastaanoton vieressä. Ruokalista lupaili hyvää, enkä pettynyt valintoihini. Lasten listalta löytyi perinteisiä annoksia lasten makuun, ja pojat ottivat hampurilaiset. Annan kuvien puhua puolestaan.

 

Alkuruoaksi lohitartaria ja toast skagenia

 

Pääruoaksi valitsin lohen hernepyreellä beurre blanc -kastikkeen kera

 

Päivällisen kruunasi kevyesti paistettu Lapin leipäjuusto talon kanelijäätelöllä

 

Menovinkit Joulupukin Lomakylän kupeessa

 

Joulupukin Lomakylä sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustassa, ja tarjosi meille niin paljon puuhaa ettemme edes kaavailleet käyvämme  keskustassa. Lomakylän aivan vieressä sijaitseva Joulupukin Pajakylä tarjosi  paljon tekemistä ulkona oman perheen kesken. Ulkoilmassa turvavälit pystyi säilyttämään erittäin hyvin ja porukkaa oli jopa surullisen vähän. Lomakylä järjestää monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja revontulisafareista pilkkiretkeen. Lue lisää Joulupukin Lomakylän palveluista.

 

 

Tallitontun piha
Vietimme yhden idyllisen aamupäivän Tallitontun kotieläinpihalla, jossa tapasimme poroja, alpakoita, pupuja, lampaita ja vuohen. Alpakoita, malpakoita ja vuohia sai ruokkia heinällä. Ostimme poroille lisäksi jäkälää sisään tullessamme, jota pojat syöttivät poroille innoissaan. Poikien mielestä ehkä eläinystäviäkin kivempaa oli pieni pulkkamäki grillialueen vieressä. Ostimme paikan päältä grillattavaksi makkaraa ja pillimehut. Pojat saivat laskea mäkeä monella erilaisella pulkalla ja matolla sillä aikaa kun mieheni grillasi vieressä välipalaa. Saimme viettää ihanan eväshetken nuotion edessä, jonka jälkeen lähdimme vetämään poikia pulkassa kohti päiväunia.

 

 

HuskyPark
Kävimme katsomassa Joulupukin Pajakylässä sijaitsevassa HuskyParkissa huskyja.  Saimme ensin tutustua huskyihin ja silitellä niitä. Kävimme tämän jälkeen kilometrin pituisella huskyvetoisella rekiajelulla. Pojat ihastuivat ihaniin huskyihin ja saivat kumpikin valita yhden huskypehmolelun muistoksi ihanasta matkasta. Tiesitkö, että Ryhmä Haun Halti on husky?

 

 

Santa’s Salmon -kotaravintola
Aivan ihanan tunnelmallinen kotaravintola sijaitsee Joulupukin Pääpostin takana. Ravintolassa on vain yksi annos: avotulella silmiesi edessä kypsennetty lohifile, joka tarjoillaan perunasalaatin ja sämpylän kanssa. Yksi parhaimmistä, mehevimmistä lohista mitä olen maistanut! Lisäksi kodassa on tarjolla myös kuumaa glögiä, kuumaa mehua ja kaakaota. Jälkiruokalistalta löytyy paistettu leipäjuusto. Suosittelen piipahtamaan edes juomassa kuuman kupposen, aivan ihana paikka!

 

 

Joulupukin porot
Olimme suunnitelleet käyvämme lyhyellä poroajelulla Joulupukin porojen kyydissä. Kävimme katsomassa poroja, mutta emme vain ehtineet ajelulle. Ensi kerralla sitten.

 

 

Kiitos ihanasta pitkästä viikonlopusta! Tulemme taatusti ensi vuonna uudelleen.

 

Lue myös: Lappiin talvella – Lunta, joulupukki ja kotimaan matkailun tukemista ja Joulupukin Lomakylä: Perheloma Rovaniemellä

 

Kaupallinen yhteistyö: Joulupukin lomakylä / Santa Claus Holiday Village

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *