Hae
Ruokaturisti

Tampereen joulutapahtumat koko perheelle

Kävimme viikonloppuna Tampereella hakemassa joulufiilistä ja katsastamassa Tampereen joulutapahtumat. Meillä sattui sään puolesta täydellinen viikonloppu: pakkasta oli pari astetta, taivas oli täysin kirkas ja koko Tampere oli aivan luminen. Lähdimme aamulla ajamaan Tampereelle ja kävimme Tampereelle saavuttuamme Tallipihalla ja sen jälkeen Koiramäen joulussa. Yövyimme Grand Hotel Tammerissa, joka on Suomen kolmanneksi vanhin toiminnassa oleva hotelli. Ison aamupalan jälkeen suuntasimme Pikku Kakkosen puiston kautta Tampereen joulutorille heti sen auettua. Ihana pikavisiitti Tampereella!

 

Tampereen joulutapahtumat

 

Koiramäen joulu

tallipihan joulu

Lähdimme ajamaan aamulla Helsingistä kohti Tamperetta ja saavuimme Tallipihalle puolenpäivän aikaan. Tunnelmallisella Tallipihalla vietetään joulua joka päivä 19.11.-23.12. ja koko piha täyttyi hulinasta. Tallipihan joulussa on ostosten teon lisäksi kahvila vastapaistettuine leivoksineen, joulupukki viikonloppuisin, ja ulkotarhassa suloiset Vilho-aasi ja Lassi-poni koko joulun ajan. Lisäksi viikonloppuisin järjestetään ponitakutusta perheen pienemmille säävarauksella.

 

 

Tallipihan ihanissa pikkupuodeissa on myynnissä kaikkea joululahjaksikin sopivaa ja niiden tarjontaa jaksaa aina ihastella. Lisäksi viikonloppuisin joulutorilla on vierailevia käsityöläisiä myymässä luonnoksiaan ja herkkuja.  Vanhan tallin tiloissa toimii koko joulun ajan Hohde joulukauppa. Tallipihan suklaapuoti on meille vakiokohde Tampereella, mutta nyt jono oli niin pitkä ettemme jaksaneet jonottaa ostoksille. Onneksi pihalla toimi Suklaapuodin kioski, josta pystyi ostamaan valmiiksi pakattuja konvehtirasioita.

 

 

Koiramäen joulu

 

Särkänniemen kupeessa sijaitseva Koiramäellä odotetaan joulua joulunalusviikonloppuina, lauantaisin ja sunnuntaisin 26.11.–18.12. sekä joulun välipäivinä ma–ti 26.–27.12. Koiramäki on avoinna noina päivinä klo 14-18. Koiramäen joulu on koko perheen tapahtuma, jossa meidän 5- ja 7-vuotiaat viihtyivät mainiosti. Kävimme viime kesänä ensimmäistä kertaa Koiramäessä, ja nyt pääsimme vierailemaan Mauri Kunnaan luomaan maailmaan joulun odotuksen merkeissä.

 

 

Saavuimme Koiramäkeen heti tapahtuman alkaessa ja ehdimme seikkailemaan Koiramäessä valoisalla pari tuntia kunnes tunnelmallinen hämäryys laskeutui tilalle. Koiramäen joulussa leikitään, lauletaan, herkutellaan, koristellaan pipareita ja tavataan tietysti joulupukki ja tonttuja. Kiersimme rauhassa kaikki ohjelmanumerot, herkuttelimme itse koristelemillamme pipareilla ja joimme herkulliset vaahtokarkkikaakaot. 5-vuotiaan mielestä parasta oli Koiramäen joulupukilta saatu karkki, ja 7-vuotias innostui porojen ruokinnasta ja vuohitontun tempuista.

 

 

Koko Koiramäki oli koristeltu jouluisasti ja alueelta lötyy vaikka kuinka monta joulukorttikuvaan sopivaa taustaa. Kahvila Von Guggelböössä ja kojuissa oli tarjolla glögin ja vaahtokarkkikaakaon lisäksi jouluisia herkkuja. Makkarakojusta saa myös kylmään ilmaan sopivaa suolaista välipalaa. Särkänniemen alueella Akvaario ja Näsinneulan näkötorni ovat avoinna, ja joulurannekkeen hinnalla pääsee vierailemaan molempiin Koiramäen joulun lisäksi. Kävimme katsomassa lumista Tamperetta korkeuksista ja ihastelemassa akvaarion asukkaita kun olimme lähteneet Koiramäestä.

 

 

tampereen joulutori

 

 

Tampereen joulutori on pystytetty Keskustorille ja on avoinna joka päivä klo 11–19. Joulutorilla on yli 50 mökkiä, joissa yrittäjät myyvät tekemiään käsitöitä ja herkkuja. Torilta löytyy pukinkonttiin koko perheelle huolella tehtyjä lahjoja. Esimerkiksi Tamperelainen Poopua löytyy mökistä 40, he myyvät turvallisia tuttinauhoja, puruleluja ja lastenkoruja. Miltei vastapäätä Siputikki myy Suomessa käsityönä valmistettuja nuken ja Barbien vaatteita. Jos ruokapuoli kiinnostaa, niin torilta löytyy perinteisen glögiravintolan ja Pyynikin munkkikahvilan lisäksi mm. Haapasalon Hatsapurit ja Kuplavohvelit.

 

 

Kiersimme alueen lukuisat kojut läpi ja ostimme vähän jouluherkkuja. Kun varpaita alkoi palelemaan suuntasimme munkkikahvilaan juomaan glögit ja herkuttelemaan Pyynikin kuuluisilla munkeilla. Lapset ihastelivat joulutorin lukuisia jouluvaloteoksia, karusellia ja upeasti koristeltuja piparkakkuja. Sitten olikin jo aika suunnata takaisin kohti Helsinkiä ja esikoisen kaverin synttäreitä.

 

Ihanaa joulunodotusta!

 

Lue myös: Hiihtolomalla Lappiin? Joulupukin Pajakylän top 5

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *