Hae
Ruokaturisti

Koronaoireet – Missä järjestyksessä oireet tulivat

Sairastin koronan brittimuunnoksen helmikuussa. Meille tuli päiväkodista ensin ilmoitus, että yhdellä poikien hoitajista on todettu korona. Vaikka päiväkoti ei vielä tuolloin mennyt kiinni, otimme pojat saman tien päiväkodista kotiin varmuuden vuoksi. Aloitimme heti omaehtoisen karanteenin ja ajattelimme odotella niin kauan kuin päiväkodin altistusketju on varmasti katkennut. Veimme oireettomat pojat prosessin mukaan testattavaksi, ja suureksi yllätykseksemme toisen näyte tuli takaisin positiivisena. Sairastuimme yksitellen koko perhe, ja vietimme lopputuloksena yhteensä kuukauden eristyksissä. Moni teistä kyseli oireista, ja itsekin googlettelin niitä melko ahkerasti positiivisen tuloksen saatuani. Minulla koronaoireet alkoivat kaksi päivää ennen positiivista tulosta, jolloin olin jo testannut kerran negatiivisen.

 

koronaoireet aikajärjestyksessä

 

Aamiainen sängyssä maaten

 

1. oirepäivä: Pari päivää ennen positiivista testitulosta päätäni särki järkyttävän paljon, eikä päänsärkyyn auttanut edes Panadol. Muita oireita ei ollut, enkä olisi tajunnut oireen liittyvän koronaan ellei kahdella perheestä olisi jo todettu korona.

2. oirepäivä: Toisena päivänä alkoi yskä ja päänsärky jatkui edelleen.

3. oirepäivä: Kolmantena päivänä kävin jälleen testissä, ja sain positiivisen tuloksen. Yskä jatkui pahempana, ja oli pahimmillaan yöllä. Päänsärky tuntui yskän takia paljon pahemmalta.

4. oirepäivä: Otin kolme päivää (etä)töistä sairaslomaa tässä vaiheessa. Yskä jatkui edelleen ja sai seurakseen nuhan. Päänsärky vaihtui tässä vaiheessa lihaskipuihin.

5. oirepäivä: Viidentenä päivänä lihaskivut jatkuivat ja saivat seuraakseen järkyttävän väsymyksen. En jaksanut tehdä yhtään mitään. Menetin myös makuaistini, joka teki sairastelusta entistä ankeampaa kun suklaakin tuntui vain suussa rasvalta eikä maistunut yhtään miltään.

6. oirepäivä: Kuudentena päivänä lihaskivut pahenivat sen verran, että jouduin turvautumaan särkylääkkeisiin. Etenkin takareidet tuntuivat siltä kuin olisin vetänyt maastavetoa kuukausien taukojen jälkeen aivan liian raskailla painoilla. Väsymys oli myös läsmä, eikä makuaistista ollut tietoakaan.

7. oirepäivä: Seitsemäntenä päivänä en tuntenut oloani enää niin väsyneeksi, mutta lihaskivut jatkuivat. Uutena oireena oli yhden päivän kestävä huimaus, joka pakotti makoilemaan siitäkin huolimatta ettei enää väsyttänyt.

8.-10. oirepäivä: Virallinen sairastamisajan kolme viimeistä päivää voin muuten hyvin, mutta makuaisia ei vaan näkynyt eikä kuulunut. Otin joka aamu toiveikkaana suklaapalan testaakseni makuaistia, mutta turha toivo. 

 

Me selvisimme koko perhe onneksi todella vähillä oireilla, ja lapset olivat täysin oireettomia. Silti en ole vielä uskaltanut harrastaa kovasykkeistä liikuntaa. Koronaoireet ovat olleet aikoja sitte ohi, mutta  makuaistista on palannut vain noin 75%.

 

Makuaisti, tule jo takaisin!

 

Olemme olleet kuluneen vuoden ajan todella varovaisia, ja toimineet ohjeistusten mukaisesti. Ainoa tapa miten olisimme voineet välttää tartunnan, on jos olisimme pitäneet pojat kotona päiväkodista. Onneksi jäimme omaehtoiseen karanteeniin kolme päivää ennen karanteenimääräystä. Itseämme emme voineet koronalta tällä pelastaa, mutta varmistimme sen ettemme ole tartuttaneet ketään perheemme ulkopuolella. Myös jäljittäjien soitot ovat menneet helposti, kun olemme voineet aina vuorollamme todeta ettemme ole tavanneet ketään koko sairastumisen aikana.

 

Pysytelkäähän turvassa ja terveinä!

 

Lue myös: Koronan brittimuunnos – Mistä sen sain?

 

4 kommenttia

 1. Renee kirjoitti:

  Saatteko nyt maistaa mitään vai onko edelleen täysin ilman mitään makua? Ystävän isä kesti 6kk ennen kuin sai maistaa mitään ja silloin oli vielä joku metallinen maku jäänyt suussa :((( onneks nyt täysin normaalia ja saa edelleen nauttia ruoasta!

 2. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Toi on jännä miten erilaiset oireet ihmisillä on. Sulla ei vissiin kuumetta ollut? Mulla taas oli 13 päivää korkea kuume, joista 10 päivää kuume nousi 39,5 asteeseen monta kertaa päivässä. Lisäksi kauhea yskä, silmäkipu, räkätauti ja muutamaksi päiväksi lähti makuaisti. Sen jälkeen maistoinkin kaikissa suolaisissa ruuissa pelkän suolan ja makeissa pelkän sokerin. Väsymys oli todella järkyttävää ja mun yleiskunto meni tosi huonoksi. Nyt sairastumisesta on mennyt kohta 7 viikkoa ja alan palautua. Olen yrittänyt välillä käydä töissäkin mutta väsymys on edelleen niin kova etten yksinkertaisesti jaksa. Jospa tämä tästä! Meillä mies ja tyttö sairastivat myös tosi lievänä 🙂

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Joo, mulla oli ihan vähän lämpöä muutamana päivänä, muttei siis kuumetta yhtään. Hurjalta kuulostaa sun kokemukset, itselläni tosiaan helpoimmasta päästä. Onneksi alat palautumaan jo <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.