Hae
Ruokaturisti

Hummus resepti, jolla tehtyäsi et enää osta sitä valmiina

Hummus on loistava lisuke, dippi ja leivänpäällinen. Meillä kaikki pitävät hummuksesta, tässä meidän lemppari hummus resepti Olemme joskus ostaneet kaupan hummusta, mutta koska hummus on parhaimmillaan aivan tuoreena ja älyttömän helppo tehdä, en näe siinä mitään järkeä. Hummuksen teossa menee korkeintaan 10 minuuttia, ja se sopii miltei jokaisen ruokalajin kylkeen. Sen lisäksi se on super terveellistä, ja siinä on runsaasti proteiinia. Siksi teemme usein lisukkeeksi hummusta, kun 4-vuotias esikoisemme nirsoilee. Näin tiedämme, että vaikka päivällisellä maistuu vain riisi, tämä voimatahna antaa hänelle tarvittavaa energiaa.

 

Hummus resepti

 

Hummus resepti, jolla tulee kermaisen täyteläinen hummus

 

Mitä tarvitset:

  • Tölkillinen kikherneitä (380g)
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tahini-tahnaa
  • 4 rkl kikherneiden lientä eli aquafabaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa

 

 

Vaiheet:

  1. Valuta neste kikherneistä pois, ja laita neste sivuun.
  2. Laita kikherneet tehosekoittimeen.
  3. Purista sitruunanmehu tehosekoittimeen, varmista etteivät siemenet pääse mukaan.
  4. Lisää tehosekoittimeen kuorittu valkosipulin kynsi, tahini, oliiviöljy, aquafaba, persilja ja juustokumina.
  5. Sekoita massaa tehosekoittimessa, kunnes hummus on täyteläistä tahnaa. Maista ja lisää sitruunamehua tarvittaessa.
  6. Siirrä valmis hummus tarjoilukulhoon. Tee hummuksen keskelle pieni kuoppa, kaada siihen hieman oliiviöljyä ja koristele persiljalla ja zataar-mausteseoksella

 

Pst. Jos mietit mihin kaikkeen muuhun tahinia voi käyttää, lue täältä vinkkejä.

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Saksanpähkinällä täytetyt munakoisorullat

9 kommenttia

  1. T kirjoitti:

    Moikka

    Tarkennusksena, oletan että kyseisessä ohjeessa on tarkoitus käyttää juustokuminaa eli jeeraa eikö kuminaa? 🙂

  2. Dinggg kirjoitti:

    Kauan tämä hummus säilyy jääkaapissa?

  3. IinaTiina kirjoitti:

    Tämä oli aivan ihanaa. Teen kyllä uudelleen, kokeilen vielä persiljan kanssa, jota tällä kertaa ei ollut.

  4. Tiina kirjoitti:

    Voiko hummuksen laittaa pakkaseen ja ottaa sieltä vähän kerrallaan?

  5. Masa kirjoitti:

    Hyvä resepti, kiitos!
    Käytän itse sitruunan asemesta kaksi rkl sitruunamehua ja lisään mukaan vielä 1/2 tl suolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *