Hae
Ruokaturisti

Koko perheen jauhelihamakaronilaatikko

 

Laatikon pystyy tekemään aivan hyvin normaalin makaronilaatikon ohjeen mukaan, kunhan vain jättää suolan pois ja korvaa lehmänmaidon esimerkiksi kauramaidolla. Tätä voi siis ihan koko perhe syödä, mutta koska me vanhemmat emme syö lihaa, niin pakastin vauvan ja taaperon päivällisen jälkeen lopun  makaronilaatikon n. 15 annokseen Minigrip-pusseihin pakastimeen. Ihanan helppoa kiireisenä päivänä sulattaa makaronilaatikkoa pakastimesta lounaaksi pikkuiselle!

 

Sormiruokailijan makaronilaatikko

 

Mitä tarvitset:

– 400 g naudan luomujauhelihaa
– 5 dl luomumakaronia
– 2 luomukananmunaa
– 1 sipuli
– 1 tomaatti
– 2 valkosipulinkynttä
– 6 dl vauvalle sopivaa kauramaitoa
– 2 tl kuivattua basilikaa
– ripaus mustapippuria

 

Vaiheet:

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli luomujauhelihan kanssa, varo käristämästä.
3. Kuutioi tomaatti.
4. Mausta kypsä jauheliha.
5. Sekoita vuokaan makaronit, jauheliha, sipuli ja tomaatit.
6. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan.
7. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
8. Tarjoile sopivasti jäähtyneenä pienelle sormiruokailijalle tuoreiden tai höyrytettyjen kasvisten kera.

 

Taaperolle maistui, tosin ketsupilla höystettynä

Bon appétit ja sormet suuhun!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *