Hae
Ruokaturisti

Pitkä viikonloppu Milanossa

Vietin ystäväni kanssa ihanan pitkän viikonlopun Milanossa. Olen aiemmin viihtynyt kaupungissa vain pari tuntia matkalla Gardajärvelle, mutta nyt sain viettää siellä kolme kokonaista päivää. Viikonloppu Milanossa herkutellen, shoppaillen ja 30 asteen lämpötiloista terassilla aperativoja nauttien oli juuri mitä kaipasin kylmään kevääseen.

 

Viikonloppu Milanossa

 

Kesän ensimmäinen Aperol Spritz

 

Kaltaiselleni ruokaturistille mikä tahansa Italian kaupunki olisi ollut unelmien täyttymys. Milanon ravintolatarjonta ei onneksi pettänyt! Rakastan italialaista ruokaa: risottoja, parmegiano di melanzanea, kesäkurpitsan kukannuppuja friteerattuna, tiramisua, gelatoa, focacciaa ja tietysti myös kunnon pizzaa. Olimme tehneet illallisvaraukset ennakkoon ja lounastimme siellä missä satuimme lounasaikaan olemaan. Mieleen jäi erityisesti ihana puutarharavintola Al Cortile, joka on auki vain kesäkuukaudet. Ravintola sijaitsee viisi kilometriä keskustasta, mutta oli ehdottomasti taksireissun arvoinen.

 

 

Kun heräsimme ensimmäisenä aamuna Berna hotellistamme, söimme pitkän aamiaisen capuccinoja siemaillen. Aamiaisen jälkeen kävelimme muutaman kilometrin keskeiselle turistialueelle Duomon aukiolle. Emme käyneet Duomossa sisällä, sillä yli 30 asteen lämpötila ei houkutellut meitä kiipeämään portaita. Menimme sen sijaan ihastellaan Galleria Vittorio Emanuelen arkkitehtuuria ja useita merkkiliikkeitä.

 

Ostosten ja ikkunashoppailun jälkeen suuntasimme lounaalle Pizzeria Gino Sorbilloon. Kyseessä on Napolista alkanut ravintolaketju, joka tarjoilee napolilaista pizzaa. Todella hyvää, ja mielestäni pohja oli parempi kuin Via Tribunalen vastaava.

 

 

Gelatoa ja spritzejä helteellä

 

Kauhistelin hieman ennakkoon kun lauantaille ennustettiin  35 astetta hellettä. Kaupungilla kävellessä tuli todella kuuma, mutta yritimme ennakoida tilannetta istumalla terassille riittävän usein joko italialaisen gelaton tai jääkylmän Aperol Spritzin kanssa.

 

 

Rakastan italialaista aperativo-kulttuuria. Aperativo juodaan perinteisesti ennen illallista, n. klo 18-20 välillä. Kun tilaat aperativon, joka meidän tapauksessamme oli useimmiten Aperol Spitz, saat mukaan suolaista naposteltavaa. Kävimme kuuluisan Rinascente-tavaratalon katolla sijaitsevalla terassilla aperativoilla, ja saimme kumpikin runsaat lajitelmat pieniä suolaisia. Suosittelen käymään, terassilta oli suorat näkymät Duomoon.

 

Vaikka Milanossa oli ihanaa, täytyy sanoa että seuraavalla Italian kaupunkilomalla suuntaan jälleen Roomaan. Mielestäni Roomasta löytyy kaikki sanat asiat kuin Milanosta, mutta kulttuurillinen anti on aivan toisella tasolla Roomassa. Moni sanoo Milanoa kolkoksi teollisuuskaupungiksi, ja kyllähän se osittain siltä tuntui Roomaan verrattuna.

 

ARRIVEDERCI!

 

Jos Italia toi myös sinun mieleesi välittömästä tiramisun, suosittelen kokeilemaan:  Tiramisu – Jälkiruokien aatelistoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *