Hae
Ruokaturisti

Hampaattoman sormiruokailijan lempiruoat resepteineen

Leon täyttää kesäkuun alussa seitsemän kuukautta, eikä hänellä ole vieläkään yhtään hammasta. Tämä on siis täysin normaalia, mutta itse vertaan esikoiseen, jolla oli tässä iässä jo neljä hammasta. Kun aloitimme sormiruokailun kuuden kuukauden iässä, olin aluksi hieman hämilläni. Miten voin tehdä hampaattomasta vauvasta sormiruokailijan? En ollut perehtynyt aiheeseen lainkaan, sillä esikoisella tosiaan oli jo ihan riittävä purukalusto. Nopea googlettelu selvensi, että vauva pystyy ihan hyvin pilkkomaan ruokaa kovilla ikenillään, ja aloitteleville sormiruokailijoillehan tarjoillaan muutenkin todella pehmoista ruokaa. Nyt tiedän jo meidän sormiruokailijan lempiruoat, joiden työstämiseen riittää hyvin ikenet. 

 

Mitä hampaaton sormiruokailija sitten voi syödä? Melkein mitä tahansa kasviksia, kunhan ne höyryttää tarpeaksi pehmeäksi. Hedelmistä kaikkea voi syödä sellaisenaan, paitsi omena kannattaa höyryttää ettei siitä lohkea niin helposti liian isoja paloja. Myös vesimeloni saattaa olla hankala aluksi, koska siitäkin lohkeaa paloja. Kasvisten ja hedelmien lisäksi Leon on myös syönyt kanaa, kalaa, jauhelihapuikuloita, munakkaita ja erilaisia viljasta leivottuja herkkuja.

Sormiruokailijan lempiruoat

 

 

  1. Avokadomunakas mikrossa: Sekoita kananmuna ja puolikas, pilkottu avokado pienessä kulhossa ja laita 2 minuutiksi mikroon. Varo kun otat kupin mikrosta, se on yllättävän kuuma.
  2. Apinaeväs twistillä: Muussaa puolikas banaani, ja sekoita sekaan puolikas smoothie pussi (45 g) vauvan maun mukaan. Sekoita sekaan 1 dl kaurahiutaleita ja 1 tl kookosöljyä. Muotoile pellillä patukoiksi, ja paistaa 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Vauvan banaaniletut. Nämä makeat letut maistuvat todella hyvin myös taaperolle, kuten myös apinaeväätkin, sillä kutsun niitä keksi-peitenimellä.

 

Bonusherkkuna mainittakoon vielä Organixin porkkanamaissinaksut. Jos näitä ei löydy kaupasta, niin hyvin on myös esimerkiksi suomalaiset Junior maissinaksutkin maistuneet. Näillä on ilmeisen kiva rapsutella kutiavia ikeneitä, ja ne sulavat mukavasti suussa.

 

Mitkä ovat teidän sormiruokailijoidenne lempiruokia?

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormet suuhun-tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *