Hae
Ruokaturisti

Vauvan porkkanaiset couscousjauhelihapihvit

Teemme usein päivälliseksi falafeleja couscous-salaatin, hummuksen ja baba ganoushin kanssa. Taapero on nimittäin todella tykästynyt lähi-idän makumaailmaan, ja hän pyytää usein hummusta. Hänen toinen lemppariruokansa on Lähi-idän bataattipata, joka on onneksi tosi helppo arkiruoka. Halusin, että Leon pääsee myös tutustumaan samaan makumaailmaan, vaikka ei voi falafeleja syödä niiden suolaisuuden takia, eikä couscous sellaisenaan vielä pysy hyppysissä. Niinpä loihdin Leonille nämä  couscous-jauhelihapihvit, joissa on myös porkkanaa yhtä paljon kuin luomujauhelihaa. Lisäksi teimme hummuksen suolattomana, joten Leon pääsi dippailemaan höyrytettyä porkkanaa (ja sormiaan) siihen. Pihveistä tuli oikein hyviä, mutta minulla ne oli muutaman minuutin liian kauan uunissa. Tämä huomioitu reseptissä, jotta teidän pihveistänne ei tule yhtä kuivia!

 

Vauvan porkkanaiset couscousjauhelihapihvit (n. 10 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 0,5 dl couscous
  • 100 g jauhelihaa
  • 1 iso porkkana (n. 100 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • valkosipulinkynsi
  • kuivattuja yrttejä, ripaus pippuria

 

Vaiheet:

  1. Laita couscous kulhoon, kaada päälle 0,5 dl kiehuvaa vettä ja peitä kulho esim. lautasella. Anna tekeytyä viitisen minuuttia.
  2. Laita toiseen kulhoon jauheliha, ja murskaa sekaan valkosipulin kynsi. Lisää muut mausteet ja öljy.
  3. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi jauhelihan sekaan. Lisää myös couscous.
  4. Sekoita seos kunnolla ja lisää lopuksi kananmuna.
  5. Muotoile massasta uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi muotoisia pihvejä.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

 

Uuniin menossa

Valmista tuli!

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormet suuhun -tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *