Hae
Ruokaturisti

Kesäloman ”bucket list” – Mitä haluan kokea kesällä

Sää on suosinut meitä viimeiset viikot ja olemme ehtineet tehdä kesän aikana minien kanssa jo todella paljon kaikkea kivaa. Olemme esimerkiksi käyneet Korkesaaressa, piknikeillä, uimassa, veneilemässä, saariretkillä, ja mökkeilemässä. Nyt kun vietämme kesäloman Suomessa, päätin tehdä listan asioista, jotka haluaisin tehdä kuukauden pituisen lomamme aikana.  Vaikkei meillä olekaan mitään kummempia suunnitelmia lomalle, kesäloman bucket list antaa hieman suuntaa ja kivoja ideoita miten vietämme aikaamme heinäkuussa.  Joka vuosi listaan on kuulunut vähintään piknik merenrannalla, mökillä rauhassa grillailu ja uiminen ja mustikoiden poimiminen. Lapsien saamisen myötä listaamme ovat huomaamatta hivuttautuneet myös reissu Muumimaailmaan, kesäillat Linnanmäellä ja päiväretket Korkeasaareen. Löytyykö teidän listoilta samoja juttuja kuin meiltä?

 

kesäloman ”bucket list”

 

Sipoon Kaunissaaressa iltauinnilla

 

Meidän kesäloman to do -listalta löytyy seuraavat asiat, jotka ehtottomasti halutaan heinäkuun aikana yhdessä kokea. Listan numerot eivät reflektoi tärkeysjärjestystä, sillä en missään nimessä osaisikaan laittaa meidän kesäpuuhia minkäänlaiseen järjestykseen.

 

 1. Päiväretki vanhaan Porvooseen veneellä tai edes autolla
 2. Perinteisen mansikkakermakakun tekeminen heti kun suomalaiset mansikat tulevat myyntiin
 3. Vierailu Lomamäen lemmikkipuistoon Inkoossa
 4. Koko perheen pyöräretki Viikkiin lehmiä katsomaan
 5. Veneretki Pihlajasaareen uimaan ja grillaamaan
 6. Päivä Muumimaailmassa ja rentouttava hotelliyö Turussa
 7. Kunnon vohvelit Naantalin vierasvenesatamassa
 8. Herneiden, mansikoiden ja vadelmien osto Kauppatorilta ja niiden syöminen Espalla
 9. Tapastyylinen piknik takapihalla alkoholittoman sangrian kera
 10. Kesäillan huvittelut Lintsillä ja iltapalaksi Lintsin vohvelit

 

Turun hotellissa lähdössä Muumimaailmaan

 

Koko perheen kesälomalistamme lisäksi odotan kiireettömiä aamupäiviä leikkipuistossa, spontaaneita piknik-lounaita ja jätskihetkiä ulkona. Vietämme varmasti myös jonkin verran aikaa mökillä ja saamme nauttia siellä hetken rauhasta, kun isovanhemmat leikittävät poikia. Kesässä on parasta myös kun ei tarvitse kiirehtiä mihinkään, eikä aamuisin tarvitse hoputtaa ketään pukemaan tai syömään. Ja tämän listan ulkopuolelle jäivät vielä ne asiat, joita odotan kesältä ihan itsekseni – tyttöjen perinteinen mökkiviikonloppu, terassi-illat ystävien kanssa, ravintola Aiton kesämenun mutustelu ilman lapsia, ja huoleton päiväristeily Tallinnaan ystävän kanssa.

 

Mökillä vesileikeissä

 

Millainen teidän kesäloman lista on?

 

Lue myös: Päiväretki Vallisaareen vesibussilla ja Linnanmäki taaperon kanssa alle 10 eurolla

 

2 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Mansikoista överit, mökkeilyä, retkiä, kalastusta, yöuiinti ja paljon jätskiä ?

 2. villananna kirjoitti:

  En tehnyt tänä vuonna yhtään listaa kun tämä lomakin oli vain viiden päivän mittainen…

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *