Hae
Ruokaturisti

Piparkakkujen teko lasten kanssa – miten tehdä leipomisesta hauska askarteluhetki

Joulukuu! Nyt on aika viimeistään aloittaa piparkakkujen leipominen lasten kanssa, jos ei ole vielä marraskuun puolella ehtinyt. Joel kinusi jo pari viikkoa sitten, voisimmeko leipoa pipareita. Ensin ajattelin, että kuulostaa konseptina kovin idylliseltä leipoa 2- ja 4-vuotiaan kanssa pipareita. Googlettelin piparkakkutaikinareseptejä, mietin koristeluita ja haaveilin piparkakkutalon tekemisestä. Sitten muistin, että kanssaleipurini ovat tosiaan uhmaikäinen ja supervilkas 4-vuotias. Päätin tehdä pipareiden leivonnasta meille stressittömän ja rennon alisuorittamiseen kallistuvan askarteluhetken.

 

 

Päätin tehdä pipareiden leivonnasta meille stressittömän ja rennon alisuorittamiseen kallistuvan askarteluhetken. 

 

 

Tässä vinkkini hauskaan leivontahetkeen pienten kanssa:

1. Osta valmistaikina, ja napsauta se jäisenä kahtia. Näin pipareita tulee juuri se määrä minkä pienet jaksavat leipoa, koristella ja syödä. 

2. Anna lasten kaulita taikinaa ensin, kerro sitten viimeisteleväsi hieman.

3. Levitä kaikki piparkakkumuottisi esiin, ja anna lasten valita mitä käytetään. Älä välitä vaikkei jääkarhu, nuuskamuikkunen ja hattivatti sopisi teemallisesti yhteen.

 

 

4. Lapset innostuvat muoteista, mutta ovat vain hetken innoissaan itse piparkkujen muotoilusta. Anna heidän painella muoteilla taikinaa ihan miten sattuu. Odota, että he kyllästyvät ja kaulitse taikina uudelleen ja tee itse piparit uunipellille.

5. Katsokaa yhdessä kuinka piparit käyttäytyvät uunissa, koska ne ovat siellä vain viitisen minuuttia, vilkkaimmankin lapsen mielenkiinto pysyy tämän aikaa yllä.

 

Sokerikuorrutetta ei voi olla liikaa, edes poskella
 

6. Kun piparit ovat hieman jäähtyneet, seuraa varsinainen päänumero. Anna lapsille pieniin kuppeihin oma lajitelma erilaisia nonparelleja, hopeahelmiä, tähtiä ja mitä kaikkia strösseleitä kaupasta löytyykään. Anna myös tuubit erivärisiä sokerimassoja.

7. Anna lapsille yksitellen piparkakku eteen koristeltavaksi, ja anna aidosti vapaat kädet. Koristele itse vieressä piparkakkuja ja kannusta luovuuteen. Kannattaa ajatella, että nyt askarrellaan eikä tehdä mitään katseenkestäviä herkkuja joulupöytään.

8. Laittakaa piparkakut odottelemaan koristeluiden jähmettymistä. Piparkakut voi leipoa mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä maagisesti koristelut ovat jähmettyneet vasta lounaan tai päivällisen jälkeen. 

 

Valikoin tähän kuvaan kaikista kauneimmat luomukset, kuopus ehti napata suuhunsa omansa

 

Hauskoja joululeipomisia!

 

Lue myös: Taapero keittiössä: Lapsellisen helppo kääretorttu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *