Hae
Ruokaturisti

Lapsiperheen välipäivien menovinkit Helsingissä

En tiedä teistä, mutta me joudumme suunnittelemaan paljon puuhaa joulun ja uudenvuoden välisille päiville, kun esikoisemme päiväkoti on suljettu. Kolmevuotias Joel on todella vilkas, ja alkaa kirjaimellisesti hyppimään sohvilla jos emme ole päässeet talosta ulos ennen aamukymmentä. Nyt joulun aikaan Helsingissä on poikkeuksellisesti ollut lunta, ja olemme ulkoilleet paljon ja tehneet jopa lumiukon ensimmäistä kertaa koskaan. Jos kuitenkin ulkonaolo kyllästyttää, ja lapset kaipaavat jotain puuhaa, niin olen koonnut alle meidän menovinkkimme.

 

Joelin ensimmäinen lumiukko

 

1.  Suomen suurin sisähuvipuisto

 

Helsingin Messukeskukseen avautuu Suomen Suurin Sisähuvipuisto ajalle 26.12.2018 -6.1.2019. Tapahtuma on jaettu neljään pääalueeseen: SporttiAlue, PeliAlue, PomppulinnaTaivas sekä TaaperoAlue. Tämän lisäksi Messukeskuksesta löytyy esimerkiksi keppihevosrata, jossa voi laukata joko omalla tai lainahevosella. Lähes päivittäin kävijöitä leikittää myösPerinneleikit ry. Uudenvuoden aattona, 31.12. kävijöitä leikittää ja laulattaa elävä Maddaleena-nukke. Kasvomaalauksiin pääsee 26.–28.12. Me olemme suuntaamassa Messukeskukseen perjantaina 28.12. Mieheni menee Joelin kanssa Pomppulinna Taivaaseen, ja minä suuntaan Leonin kanssa Taapero Alueelle. Taaperoiden alueelta löytyy pallomeri, poniajelu, pikkuautot, sirkuspomppupatja, viidakkoleikkipaikka, seikkailurata ja pieni pomppulinna. Lisäksi MuumiBaby tarjoaa vaipanvaihtopisteen. Lue lisää ohjelmasta tapahtuman sivuilta. Sisähuvipuisto on auki joka päivä klo 10-18, paitsi perjantaisin klo 20.00 asti. Liput maksavat aikuisilta 8 euroa, 2-17-vuotiailta 15 euroa, ja alle 2-vuotiaat pääsevät maksutta. ARVONTA: Jos haluat osallistua yhden lipun arvontaan, jätä jokin kommentti tähän postaukseeni pe 28.12 klo 20.00 mennessä.

 

Joel järjesti pikkuveljelleen nukketeatteriesityksen Lasten Kaupungissa

 

2. Lasten Kaupunki (maksuton)

Yksi kestosuosikkimme on Helsingin Kaupunginmuseon Lasten Kaupunki. Museo sijaitsee Senaatintorin kulmalla Sederholmin talossa, joka valmistui vuonna 1757.  Sederholmin talo on Helsingin vanhin talo, ja sinne avattiin keväällä 2016 pienimpien kaupunkilaisten oma Lasten kaupunki. Museoon on aina vapaa pääsy, ja se on joulun aikaan suljettuna ainostaan su 23.12 – ke 26.12, eli sinne kannattaa suunnata torstaina 27.12 tai perjantaina 28.12, jolloin museo on avoinna klo 10.00-19.00. Lasten Kaupungissa on tutkittavaa todella paljon, ja mikä parasta Lasten kaupungissa kaikkeen esillä olevaan saa koskea. Kerrankin museo, jossa ei tarvitse olla koko ajan hokemassa ”Älä koske siihen!” Lue myös erillinen postaukseni Lasten Kaupungista.

 

3. Uusi Oodi keskustakirjasto (maksuton)

 

Töölönlahdelle juuri avattu Oodi keskustakirjasto on todella vaikuttava rakennus, ja sieltä löytyy paljon tutkittavaa ja tehtävää myös lapsille. Oodissa on sekä lainattavia että kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. Lisäksi Leikkipuisto Loru sijaitsee Oodin ensimmäisen kerroksen pohjoispäädyssä. Lorussa järjestetään joululoman aikana laulutuokioita lapsiperheille ke 27.12 suomeksi klo 11-11.30 ja 15-15.30, ja to 28.12 kaksi laulutuokiota ruotsiksi klo 11-11.30 ja 15-15.30. Kirjasto on avoinna ke 27.12 ja to 28.12 klo 8-22.

 

Kuva: Ratikkamuseo

 

4. Ratikkamuseo (Maksuton)

 

Leon on aivan hulluna ratikoihin, ja joudumme aina jäämään katselemaan kun ratikka menee ohi. Töölössä kulttuurikeskus Korjaamon yhteydessä sijaitseva Ratikkamuseo on varmasti monille muille poikien äideille tuttu paikka. Se on auki klo 11-17 joka päivä, ja sisäänpääsy on aina maksuton. Ratikkamuseossa pääsee istumaan vanhan ratikan kyytiin, ja samalla voit kertoa lapsillesi Helsingin historiasta. Museossa pääsee myös leimaamaan lippujen kuten ennen vanhaan.

 

5. Höyryjuna Ukko-Pekka Helsingissä su 30.12

Höyryjuna Ukko-Pekka kuljettaa matkustajia vetämällään junalla sinne minne kiskot vievät. Jos luin aikataulua oikein, höyryjuna ajelee sunnuntaina 30.12 Helsingin alueella muutamaan eri aikaan. Sunnuntaina 30.12 höyryjuna saapuu Turusta Helsinkiin ainakin  klo 12.44, ja pysähtyy välissä monella Espoon pysäkillä joista pääsee hyppäämään kyytiin. Helsinkiläiset pääsevät tämän kyseisen junan kyytiin Pasilasta klo 12.39. Ukko-Pekan koko aikataulun pysäkkeineen ja hinnastoineen näet täältä. Lippujen hinnat vaihtelevat pysäkkimäärän mukaan, alle 4-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin maksutta.

 

Leon kesällä Leikkiluolassa

 

6. Sisäleikkipuistot

 

Perinteiset sisähuvipuistot on myös auki välipäivinä, ja Joel viihtyy siellä aina mainiosti. Nyt olemme vaan päässeet siihen pisteeseen, että meno on yltynyt liian villiksi tälle mamalle, ja olen nakittanut miehelleni kaikki HopLop kiipeilyt. hengailen itse tällä aikaa Leonin kanssa alle 3-vuotiaiden puolella. HopLop ja Hakaniemen Leikkiluola on viikonloppuisin melko täynnä, saas nähdä miltä välipäivät näyttävät. Leikkiluola on arkisin ennen klo 15 ihanan tyhjä, ja siksi käymme siellä usein juuri aamupäivisin Leonin kanssa leikkimässä.

 

 

Vilkkaita välipäiviä!

 

34 kommenttia

 1. Kirsi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa??

 2. Nina kirjoitti:

  Osallistun arvontaan 🙂

 3. Heidi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!

 4. Mire kirjoitti:

  Mukana arvonnassa 🙂

 5. Tytskä kirjoitti:

  Jeee osallistun arvontaan! 🙂

 6. Jonna Liimatainen kirjoitti:

  Mukana arvonnassa 🙂

 7. Katja kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Sisähuvipuisto ja Oodi täytyy mennä testaamaan ?

 8. saara kirjoitti:

  mukana!

 9. Tiinaa kirjoitti:

  Mukana arvonnassa

 10. Jonna kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! ?

 11. Sari kirjoitti:

  Oi ehdottomasti mukana!

 12. Heli kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa ? Olisi mahtavaa päästä tuonne perheen kanssa.

 13. Merja kirjoitti:

  Mukana arvonnassa

 14. Johanna Mäntylä kirjoitti:

  Mukana arvonnassa ?

 15. Salla kirjoitti:

  Mukana arvonnassa ?

 16. Niina kirjoitti:

  Mukana arvonnassa ?

 17. Kkk kirjoitti:

  Mukana

 18. Sofia kirjoitti:

  Mukana arvonnassa 🙂

 19. Terhi kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä! Mukana arvonnassa. ?

 20. Terhi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa 🙂

 21. Mervi kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Tytär kovasti haluaisi päästä sisäleikkipuistoon touhuilemaan ja olisi varmasti ihan SUPERinnoissaan tästä! Kiitos myös muista hyvistä menovinkeistä! Täällä ainakin otetaan vinkit käyttöön.:)

 22. Milla kirjoitti:

  Mukana arvonnassa ??

 23. Ilpo Ristimäki kirjoitti:

  Todellakin mukana!! ?

 24. Jelena Viita kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!
  Iskän synttärit samalla.

 25. Minkku kirjoitti:

  Osallistun arvontaan:)
  minkku_(a)netti.fi

 26. Titta Hakala kirjoitti:

  Arvonnassa?

 27. Anne Rantanen kirjoitti:

  Mukana arvonnassa

 28. Emma kirjoitti:

  Mukana!

 29. Vadelma kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Lapset nauttis täällä, vanhempien kunto ois koetuksella… 😀

 30. Kirsikka kirjoitti:

  Oi mukana!

 31. Tinde kirjoitti:

  Ooh! Loistavia vinkkejä! Mukana arpajaisissa! ?

 32. Yasmin kirjoitti:

  Arvonnassa!?

 33. Tiina Peltola kirjoitti:

  Mukana arvonnassa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *