Hae
Ruokaturisti

Uudenvuodenlupaukseni: Mitä aion jatkaa, aloittaa ja lopettaa?

En ole koskaan tehnyt kovin tiukkoja uudenvuodenlupauksia, mutta yritän aina parantaa tulevaa vuotta edelliseen verrattuna. Meillä on töissä käytössä sellainen käytäntö, jossa mietitään mitä halutaan jatkaa, mitä lopettaa ja mitä aloittaa. Tämä rakenne sopii mielestäni loistavasti myös uudenvuodenlupauksiin. Niinpä minulla on vuodelle 2020 yksi asia, jonka aloitan, yksi jota ehdottomasti jatkan ja yksi minkä pyrin lopettamaan kokonaan. Tämän lisäksi olen päättänyt viettää vegaanisen tammikuun, ja toivottavasti sen myötä päästä juustoista eroon pidemmäksikin aikaa.

 

Mitä aion jatkaa tänäkin vuonna?

Toivon tänäkin vuonna pystyväni viettämään yhtä paljon aikaa perheeni kanssa kuin vuonna 2019. Nyt kun lapset ovat vielä niin pieniä, haluan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa ja olen valmis panostamaan tähän. Vaihdoin keväällä työpaikkaa ja samalla tunnin työmatka lyheni 10 minuuttiin. Lisäksi uusi työni ei vaadi matkustelua eikä ylityökulttuurikaan ole samanlainen kuin konsulttifirmassa.  Haemme lapset joka päivä päiväkodista 16.15 ja syömme yhdessä päivällistä viideltä. Tämän jälkeen meille jää vielä joka arkipäivä aikaa puuhailla vaikka mitä. Ja koska kumpikin meistä käy kasista neljään töissä, meillä on viikonloput pyhitetty aina perheelle.

 

 

Mitä aion aloittaa tänä vuonna?

Aion aloittaa säännöllisen liikunnan. Nyt kun Leonkaan ei istu enää vaunuissa ja olen palannut töihin, vaunukävelyt ovat jääneet kokonaan. Käyn pari kertaa viikossa salilla, mutten juuri muuten liiku ollenkaan. Poikien kanssa kotona tulee käytettyä hissiä, ja työpisteeni sijaitsee toimistomme 1. kerroksessa. En siis koskaan kävele edes rappusia. Toki peuhaan poikien kanssa sisällä ja ulkona, mutta haluan lisätä päiviini salilla treenailun lisäksi arkista hyötyliikuntaa. Yritän siksi muistaa käydä 30 minuutin kävelyllä niinä päivänä kun en käy salilla. Tai jos sää ei lainkaan houkuttele, teen kotona lyhyen kahvakuulatreenin.

 

 

Minkä aion lopettaa tänä vuonna?

Aion lopettaa turhan voivottelun ja valittamisen. Minulla on perfektionistina tapana kiinnittää huomiota asioihin, jotka eivät ole kunnossa. On kuitenkin aivan turhaa voivotella päivästä toiseen missä kunnossa vaatehuoneemme on, kun voisin vain siivota sen. Usein valittamiseen menevän ajan voisi käyttää tuotteliaammin, ja kodin  ilmapiirikään ei siitä ainakaan kärsi. Tiedän, että minulla on myös todella tylsä tapa valittaa miehelleni jokaisesta pikkujutusta. Olen nyt esimerkiksi 20 vuotta valittanut hänelle, kun hän ei laita kenkiään aina eteisen kenkäkaappiin eikä valitus ole tuonut toivotunlaista lopputulosta. Olisi siis parempi jos vain lopetan valittamisen ja huolehdin vain omista kengistäni. Ja ehkä poikien.

 

Millaisia uudenvuodenlupauksia sinä teit?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *