Hae
Ruokaturisti

Taaperon lempileikit piilosesta väittelyyn

Minulta on kysytty millaisia leikkejä juuri 2-vuotta täyttänyt kuopuksemme tykkää leikkiä. Taaperon lempileikit ovat pysyneet melko samoina vuoden ajan, mutta leikit ovat kehittyneet. Kirjoitinkin viime keväänä millaisia leikkejä pojat keskenään leikkivät, ja heidän väliset leikkinsä ovat onneksi kehittyneet tuosta vuoden takaisesta. Vaikka Leonilla ja Joelille onkin kummallakin ihan eri leikkinsä, he pystyvät leikkimään omia leikkejään vähän ristikkäin ja osaa jopa yhdessä. Leon tulee mielellään katsomaan aina mitä Joel tekee, ja Joel ei onneksi kauheasti hermostu kun pikkuveli on koko ajan hänessä kiinni. Joel ei anna silti Leonin koskea kallisarvoisiin Legoihinsa, ukkeleita lukuun ottamatta. Joel oli kahden vuoden iässä jo todella taitava palapelien tekijä, mutta jostain syystä Leon ei ole niistä juurikaan kiinnostunut. Jännä miten erilaisia poikamme ovatkin niin monessa asiassa, aivan samoilla lähtökohdilla!

 

taaperon lempileikit

 

 

Kukkuluuruu!

Leonin taaperovuoden kestohitti pitää edelleen ykkössijaa. Leon tykkää piilotella verhojen, huivin tai minkä tahansa kankaan takana, ja kurkistella sieltä. Hän piiloutuu myös lelukoriin, sohvan alle ja vaatehuoneseen. Leon huutaa aina ’Kukkuluuruu’ kurkistaessaan piilostaan, ja välillä ’Hokkus pokkus’ jos piilo on hänestä erityisen onnistunut. Yksin leikissä ei tietenkään ole mitään järkeä, ja leikimme Leonin kanssa piilosta miltei päivittäin. Suloisinta on, kun pojat leikkivät piilosta keskenään.

 

Ääni- ja musiikkikirjat

Meillä on todella paljon äänikirjoja, joista suurin osa on musiikkikirjoja. Ikisuosikkeja ovat Kikattava Kakkiainen -äänikirjat, ja Leon jaksaa joka päivä valittaa kun yksi kirjan napeista on rikki. Toinen suosikki on joululahjaksi saatu Soile Perkiön Soiva Laulukirja, jonka lauluja joudun laulamaan päivät pitkät. Lisäksi Leonilla on vino pino todella kovaäänisiä venäjänkielisiä laulukirjoja, joita ostimme Pietarista. Näiden myötä meillä ei ole koskaan talossa hiljaista hetkeä.

 

Piirtäminen ja värittäminen

Leon piirtelee todella mielellään, ja hän on värittämisestä kiinnostuneempi kuin isoveljensä aikoinaan. Olemme hankkineet hänelle monta erilaista värityskirjaa ja erilaisia kyniä. Leon osaa jo piirtää ympyrän ja värittää sen. Hauskaa on myös tarrojen liimaaminen omien piirustusten päälle, hän käyttää siis taitavasti teoksissaan sekatekniikkaa.

 

Bonus: Veljen kanssa väittely

En tiedä voiko tätä edes leikiksi nimittää, mutta Leon rakastaa väitellä 4-vuotiaan Joelin kanssa. Veljekset väittelevät oikeastaan kaikesta, muttei juuri mistään. Tyypillistä heidän väittelyssään on, ettei niissä ole mitään järkeä. Toinen sanoo esimerkiksi ”tämä on porkkana”, ja toinen sanoo ”ei”. Tästä jatkuu uskomattoman pitkä ’eipäs-juupas’ ketju, joka huvittaa poikia, muttei niinkään meitä vanhempia.

 

 

Mitä teillä leikitään?

 

Lue myös 12-osainen leikkivinkkisarjani vauvavuoden jokaiselle kuukaudelle:

 

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Hyvin samanlaiset leikit täällä. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *