Hae
Ruokaturisti

Miten mieheni pärjäsi 5 kk isyysvapaalla taaperon kanssa?

Vastaus otsikon kysymykseen on: aivan yhtä hyvin kuin minä pärjäsin äitiyslomalla. Miehelleni oli kuopuksen syntymästä asti selvää, että hän jäisi Leonin kanssa kotiin kun palaan töihin. Palasin ensimmäiseltä äitiyslomalta takaisin töihin esikoisemme ollessa vuoden ja muutaman kuukauden. Mieheni jäi tällöin vuorostaan kotiin Joelin kanssa puoleksi vuodeksi, ja uhosi isyysloman päätyttyä olevansa seuraavalla kerralla vuoden. No, työkuviot ja suunnitelmat muuttuivat, eikä hän pystynyt järjestämään vuoden pituista isyyslomaa, vaan jäi keväällä viideksi kuukaudeksi 1,5-vuotiaan Leonin kanssa kotiin kun palasin töihin. Nyt hänen vanhempainvapaansa lähestyy jo loppuaan, ja Leon aloittaa maanantaina samassa päiväkodissa kuin isoveljensä.

 

 

Miehelläni ja Leonilla on sujunut viimeiset viisi kuukautta mahtavasti. Koska vietämme aina todella paljon aikaa perheenä, Leon ei missään vaiheessa itkenyt minun perääni tai kiukutellut kun kotiin jäävä vanhempi vaihtui toiseen. Uskon, että Leonista oli ihan hauskaa viettää aikaa isänsä kanssa, joka keksii tietysti aivan eri puuhaa kuin minä. Miehellänikään ei ollut seurassa mitään valittamista. Leon oppii koko ajan jotain uutta, ja toistelee kaikkea mitä hänelle sanoo. Leon on aivan ihanaa seuraa, ja hänen omat luonteenpiirteensä alkavat näkymään jo selkeästi. Hän on iloinen, vallaton vekkuli, joka rakastaa muiden naurattamista ja kuperkeikkoja. Yhdessä elämäni miehet ehtivät koluamaan kaikki Helsingin lasten lempparipaikat Korkeasaaren, HopLopin, ja Sea Lifen mukaanlukien. Arkisen rytmin he kuitenkin rakensivat itselleen läheisen leikkipuiston ohjelman mukaan, ja kävivät välillä onnekseni hakemaan minutkin toimistolta kanssaan lounaalle.

 

 

Olen todella iloinen, että mieheni sai myös kokea puolet tästä ainutlaatuisesta taaperovuodesta, vaikka jollain tavalla olin kateellinen kun he jäivät kahdestaan kotiin. Vaikka näen Leonia joka päivä töiden jälkeen, ja viikonloput kokonaan, niin kahdenkeskinen aika hänen kanssaan jää silti melko vähiin. Ja niin vaan isyysloman loppu tekee ilmeisesti tepposensa miestenkin kohdalla, ja miehenikin alkoi jo suremaan elämänsä viimeisen isyysloman loppumista. Hetken aikaa kuulosti siltä, että vauvakuume nostaisi päätään, mutta hän tuli järkiinsä ja totesi, että jossain vaiheessa tämä vaihe tulisi seuraavankin vauvan kanssa eteen. Kun taapero menee päiväkotiin, siinä jotenkin konkretisoituu, että yksi ihana elämänvaihe on ohitse ja seuraava taas edessä.

 

 

Lue myös: Isä, millaista miehen mallia sinä näytät?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *