Hae
Ruokaturisti

Ihonhoito kotona: Uudet rutiinit ja suosikkikosmetiikkani

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt kun en ole päässyt kolmeen kuukauteen kampaajalle, kosmetologille tai huollattamaan ripsiäni, ihonhoito kotona on ollut ainoa vaihtoehto. Olen halunnut panostaa ihoni ja hiusteni hoitoon  kotikonstein paljon normaalia enemmän. Kaipaan kosmetologillani käyntiä, ja olisi mahtava päästä ennen kesää kunnon kuorintaan. Eniten harmittaa kuitenkin hiusteni puolesta, sillä käyn yleensä kahden kuukauden välein kampaajalla tasoittamassa hapsujani. Voivottelusta ei kuitenkaan viime kuukausina ole ollut mitään apua, joten olen ottanut säännöllisen ihonhoitorutiinin tavaksi ja löytänyt samalla uusia suosikkituotteita. Nyt kun rajoitukset tästä vielä höllääntyy ja tilanne tasoittuu, niin varaan kyllä ensiksi ajan kampaajalle. Tosin ihana vakiokampaajani jäi kuukausi sitten äitiyslomalle, joten en tiedä yhtään minne suuntaisin.

 

 

ihonhoito kotona

 

 

Käytän ihonhoidossa mielelläni vain luomukosmetiikkaa ja niinpä kaikki uudet suosikkini ovat myös luomumerkeiltä. Vaikken ole käyttänyt etätyöskentelyn alettua lainkaan meikkiä ihollani, on silti tärkeää puhdistaa kasvojen iho kunnolla. Olen ihastunut Mádaran hellävaraiseen puhdistusmaitoonjoka jättää ihon ihanan pehmeäksi. Käytä ihonpuhdistuksen jälkeen kerran viikossa Patykan syväpuhdistavaa kasvonaamiota, jonka luvataan pienentävän ihohuokosia. Naamion hiili imee itseensä iholta talia, sen savi uudistaa ihoa, ja sinkki puhdistaa ihohuokosia.

Käytän päivittäin iholla Mádaran superkevyttä SMART-kosteusvoidetta, joka selosteen mukaan pitää ihon sileänä  ja säteilevänä. Voiteessa on kofeiinia, kosteuttavaa hyaluronihappoa ja hehkua lisääviä vitamiineja. Fiksun voiteen luvataan myös suojaavan kaupungin saasteilta. Täytyy sanoa, etten ollut lukenut näitä lupauksia ennen kuin ne tähän kirjoitin, mutta olen ollut todella tyytyväinen voiteeseen ja pidän todella paljon sen koostumuksesta.

Nyt kun kevätaurinko paistaa jo sen verran kirkkaasti, olen myös ottanut tavaksi käyttää Mádaran mineraalipohjaista UV-suojaa. Aurinkovoiteen suojakerroin on SPF30 ja se levittyy hyvin iholle. Se mikä tästä tekee lempparini, on sen kevyt sävy. Voide on hieman beige, ja se sulautuu ihon omaan sävyyn. Käytin voidetta jo viime kesänä, ja se korvasi hyvin meikkivoiteen. Ps. Huomasin nuo linkit lisätessäni, että tämä ja muut Mádaran suosikkini ovat 30% alennuksessa suomalaisessa Jolie.fi verkkokaupassa.

 

 

Olen ollut viimeiset kolme kuukautta etätoimistolla, ja näyttää siltä että jatkan samaa pitkälle syksyyn asti. Istun todella paljon tietokoneella ja käytän siksi päätelaseja. En ollut aiemmin tullut edes ajatelleeksi, että sininen valo olisi haitallista myös iholleni.  Löysin BYBIn Blueberry Booster -nimisen öljypohjaisen seerumin, joka suojaa ihoa sinisen valon aiheuttamilta vaikutuksilta. 100% mustikansiemenöljy toimii luonnollisena suojamuurina tätä ihoa heikentävää ja vaurioittavaa valoa vastaan. Olen siksi ottanut tavaksi sipaista öljyä aamuisin ennen työkoneelle istumistani muutaman tipan otsaan, poskille ja kaulalle. Better safe than sorry!

 

Hiustenhoito kotona

 

Kävin viimeksi kampaajalla ennen Thaimaan reissuamme helmikuun lopussa. Hiusrukkani viettivät sen jälkeen kaksi viikkoa paahtavassa auringossa ja lilluttelin niitä merivedessä. Latvani ovat siis melko kuivat, ja todellakin leikkauksen tarpeessa. Hiukseni myös haalistuivat auringossa, jonka takia olen kaipaillut niihin myös tummempaa väriä.

 

Sävyte toi hiuksiin väriä, mutta hapsuja ei sentään vienyt.

 

Sain Biozell Color Tech -sävytteen PR-näytteenä, ja päätin kokeilla sitä. Sävy oli uusi Ash Brown, joka kuulosti nimensä perusteelta juuri täydelliseltä hiuksilleni. Sävytteen luvataan ylläpitävän ja syventävän hiusvärin hehkua ja antavan hiuksiin kauniin kiillon. Hoitoainepohjaisen sävytteen jälkeen hiukset olivat tasaisemman väriset ja kiilsivät tosiaan normaalia enemmän.  Arvostan erityisesti sitä, että Biozellin sävytteet ovat ammoniakittomia, vegaanisia ja hajusteettomia. Jos valikoimista ei löydy juuri sitä omaa sävyä, niin kaikkia sävyjä voi sekoittaa keskenään.  Tiesitkö, että Biozell on suomalainen merkki? Itselleni tämä tuli aivan yllätyksenä.

 

 

Hiukseni ovat melko kuivat Thaimaan matkamme jäljiltä. Tästä syystä ostin Kérastasen hiusnaamion, jota kampaajani suositteli minulle jo alkuvuodesta.  Kérastase Spècifique Masque Hydra-Apaisant -hiusnaamio sopii erityisesti herkälle hiuspohjalle. Se sisältää antioksidanttista L-karnosiinia, joka auttaa ehkäisemään esimerkiksi saasteiden  ja auringon UV-säteilyn aikaansaamia ongelmia.

Maailman paras houstenhoitotuote on sattumoisin myös Kérastasen, ja se sopii hiustenhoitorutiineihini täydellisesti! Minulla on pitkät ja melko paksut hiukset, ja niiden kuivaaminen kestää todella kauan. Laiskana ihmisenä pesen hiuksen aina illalla, ja menen märillä hiuksilla nukkumaan pyyhe tyynylläni. Kérastasen Nutritive 8H Magic Night Serum on hoitava yöseerumi kuiville hiuksille. Kuka tiesi, että hiuksillekin on yöseerumia? Seerumin hoitavan vaikutuksen luvataan kestävän jopa kahdeksan tuntia, ja aamulla hiukset ovat silkinpehmeät. Aika paljon luvattu, mutta seerumi tosiaan toimii. En koskaan tee hiuksilleni mitään aamuisin, sillä en koskaan jaksa käyttää aikaa siihen ja hiukseni näyttävät ihan ookoolta ilmankin. Nyt kun olen alkanut käyttämään seerumia hiustenpesun jälkeen, hiukseni on aamulla paljon helpommin kammattavat ja sileämmät kuin ennen. Tästä seerumista en koskaan luovu!

 

 

Mitä uusia ihonhoitorutiineja sinä olet löytänyt?

 

Lue myös: Ripsipidennysten poisto kotikonstein ja Jolie box – ekologisempi kosmetiikkaboxi luomuversiona

 

5 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Itse palasin matkalta juuri koronakaranteenien alkaessa ja hetimmiten kun henkilökohtainen parin viikon paluukaranteenini oli ohi suuntaisin kampaajalle – näin vaikka olen jo seniori-ikäinen, en kuitenkaan ihan 70+ sarjassa.
  Ei mitään ongelmaa, käsidesiä käytettiin puolin ja toisin ja asiakaspaikoista ei käytetty vierekkäisiä – kannattaa miettiä asiaa myös kampaajan elinkeinon kannalta, ellei nyt itse kuulu ihan riskiryhmään.

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Oikein hyvä pointti! Joo, mietin toki myös yrittäjien kannalta asiaa, ja kirjoitinkin viime kuussa blogiin postauksen missä kehotan välttämään ajan peruuttamista ilman maksua. Itse olen varannut ripsihuoltoon säännöllisesti ajat, maksanut ne ja ilmoittanut etten tule. Kampaajan kanssa en ole voinut tätä tehdä sillä hän jäi äitiyslomalle enkä jaksa tässä tilanteessa vielä lähteä etsimään uutta ?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täytyy kyllä sanoa, että mulla ei ole tainnut ihonhoitorutiinit ihan äsken muuttua 😀

 3. Kati Y. kirjoitti:

  Nyt kun värjäsin kirkkaan punaiseksi, olen joutunut ihan eri lailla pitämään letistäni huolta. ? Eli voisi sanoa uutena rutiininani color maskin käyttämisen.

  Ja jolien verkkokauppa on paras! ??

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Minun kauneudenhoitorutiinit ovat pysyneet samoina vuosien ajan. Nyt kun olin pari kuukautta kotona, tein ehkä useammin kasvohoitoja kun en päässyt kosmetologille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *