Hae
Ruokaturisti

Kuukauden päästä olen taas taaperoimettäjä

Leon täyttää kuukauden päästä vuoden, ja samalla minusta tulee taaperoimettäjä jo toisen kerran. Olen ollut onnekas kun imetys lähti niin hyvin käyntiin kummankin pojan kohdalla, vaikka Leonin kanssa alku takkuilikin. Kumpikin poikamme kasvoi hyvin pelkällä äidinmaidolla elämänsä ensimmäiset kuusi kuukautta, jonka jälkeen he aloittivat sormiruokailun. Molemmilla äidinmaito toimi siis pääasiallisena ravinnonlähteenä vielä muutaman kuukauden, sen aikaa kun he harjoittelivat itse syömistä. Leon syö viisi kiinteää ateriaa päivässä, ja käy sen lisäksi maidottelemassa monta kertaa päivän ja yön aikana. Nyt kun Leon on jo niin liikkuvainen ja vilkas, hän malttaa rauhoittua maidolle ainoastaan ennen päikkäreitä ja juuri herättyään. Maitohetket ovat hänelle silti selkeästi todella tärkeitä, ja hän on alkanut viime viikkoina väläyttämään maailman suloisimman hymyn maidottelun päätteeksi, aivan kuin kiittääkseen.

On jokaisen äidin oma asia kuinka kauan haluaa imettää, tai imettääkö ollenkaan.

Leonin ensimaidottelut sairaalassa

Moni pitää vuoden ikää maagisena rajana, jolloin imetys olisi hyvä lopettaa. Tätä aletaan myös vihjailla pikkuhiljaa neuvoloissa, hammaslääkärissä ja kummin kaimojen toimesta. Leon on kuitenkin juuri vuoden täytettyään vielä aivan yhtä vauva kuin päivää aiemmin. Ja äidinmaidosta saa edelleen niin paljon vitamiineja, ja vasta-aineita etten näe senkään takia syytä lopettaa. On jokaisen äidin oma asia kuinka kauan haluaa imettää, tai imettääkö ollenkaan. Minusta tulee kuitenkin jo toistamiseen taaperoimettäjä. Meillä ei siis mikään muutu kuukauden päästä, paitsi että yritämme olla kutsumatta Leonia vauvaksi. Tiedän kokemuksesta, että pystyn hyvin yhdistämään imetyksen ja työnteon. Palasin toimistolle Joelin ollessa vuoden ikäinen, ja jatkoin imettämistä siitä vielä yhdeksän kuukautta. Ja nyt kun Leon ei enää juo maitoa parin tunnein välein, olen jo pystynyt luovuttamaan trikoiset imetysvaatteet eteenpäin. Niitä ei kyllä tule ikävä!

Esikoisemme nautti äidinmaidosta vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan, kunnes hän lopetti yhtäkkiä aivan itsekseen. Olin jo kuudennella kuulla raskaana, ja se voi vaikuttaa maidon makuun. Yhtenä päivänä Joel vain lopetti maidon pyytämisen, enkä sitä alkanut sen kummemmin tarjoamaan. Olin tavallaan helpottunut, ettei minun tarvinnut millään tavalla vierottaa Joelia maidosta. Samalla olin tietysti hieman surullinen, että pienen pieni poikani ei enää kokenut tarvitsevansa maitoani. Enkä päässyt WHO:n suosittelemaan kahteen vuoteen, johon asti imetystä olisi järjestön mukaan hyvä jatkaa. Toivon, että pääsisimme Leonin kanssa tähän imetystavoitteeseen, mutta Leon saa itse päättää kauanko haluaa maidotella.

11-kuukautinen vauvamme lempipuuhassaan

Leon on viimeisen viikon kiivennyt mahani päälle makaamaan maitohetkien ajaksi. Tämä on jotain niin hellyyttävää, ja tuo mieleen imetystaipaleemme aivan alun, jolloin Leon pötkötteli päälläni ihokontaktissa paidan alla. Ehkä Leon yrittää tällä viestiä minulle, että ei ole valmis lopettamaan maidottelua, vain koska muuttuu yhdessä yössä vauvasta taaperoksi. Ei hätää poikaseni, sinulle riittää maitoa juuri niin kauan kuin itse haluat.

Lue myös Tuskainen tavoite: kuuden kuukauden täysimetys

Mahtavaa imetysviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuukauden päästä olen taas taaperoimettäjä

Leon täyttää kuukauden päästä vuoden, ja samalla minusta tulee taaperoimettäjä jo toisen kerran. Olen ollut onnekas kun imetys lähti niin hyvin käyntiin kummankin pojan kohdalla, vaikka Leonin kanssa alku takkuilikin. Kumpikin poikamme kasvoi hyvin pelkällä äidinmaidolla elämänsä ensimmäiset kuusi kuukautta, jonka jälkeen he aloittivat sormiruokailun. Molemmilla äidinmaito toimi siis pääasiallisena ravinnonlähteenä vielä muutaman kuukauden, sen aikaa kun he harjoittelivat itse syömistä. Leon syö viisi kiinteää ateriaa päivässä, ja käy sen lisäksi maidottelemassa monta kertaa päivän ja yön aikana. Nyt kun Leon on jo niin liikkuvainen ja vilkas, hän malttaa rauhoittua maidolle ainoastaan ennen päikkäreitä ja juuri herättyään. Maitohetket ovat hänelle silti selkeästi todella tärkeitä, ja hän on alkanut viime viikkoina väläyttämään maailman suloisimman hymyn maidottelun päätteeksi, aivan kuin kiittääkseen.

 

On jokaisen äidin oma asia kuinka kauan haluaa imettää, tai imettääkö ollenkaan.

 

Moni pitää vuoden ikää maagisena rajana, jolloin imetys olisi hyvä lopettaa. Tätä aletaan myös vihjailla pikkuhiljaa neuvoloissa, hammaslääkärissä ja kummin kaimojen toimesta. Leon on kuitenkin juuri vuoden täytettyään vielä aivan yhtä vauva kuin päivää aiemmin. Ja äidinmaidosta saa edelleen niin paljon vitamiineja, ja vasta-aineita etten näe senkään takia syytä lopettaa. On jokaisen äidin oma asia kuinka kauan haluaa imettää, tai imettääkö ollenkaan. Minusta tulee kuitenkin jo toistamiseen taaperoimettäjä. Meillä ei siis mikään muutu kuukauden päästä, paitsi että yritämme olla kutsumatta Leonia vauvaksi. Tiedän kokemuksesta, että pystyn hyvin yhdistämään imetyksen ja työnteon. Palasin toimistolle Joelin ollessa vuoden ikäinen, ja jatkoin imettämistä siitä vielä yhdeksän kuukautta. Ja nyt kun Leon ei enää juo maitoa parin tunnein välein, olen jo pystynyt luovuttamaan trikoiset imetysvaatteet eteenpäin. Niitä ei kyllä tule ikävä!
 

Leonin ensimaidottelut sairaalassa

Esikoisemme nautti äidinmaidosta vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan, kunnes hän lopetti yhtäkkiä aivan itsekseen. Olin jo kuudennella kuulla raskaana, ja se voi vaikuttaa maidon makuun. Yhtenä päivänä Joel vain lopetti maidon pyytämisen, enkä sitä alkanut sen kummemmin tarjoamaan. Olin tavallaan helpottunut, ettei minun tarvinnut millään tavalla vierottaa Joelia maidosta. Samalla olin tietysti hieman surullinen, että pienen pieni poikani ei enää kokenut tarvitsevansa maitoani. Enkä päässyt WHO:n suosittelemaan kahteen vuoteen, johon asti imetystä olisi järjestön mukaan hyvä jatkaa. Toivon, että pääsisimme Leonin kanssa tähän imetystavoitteeseen, mutta Leon saa itse päättää kauanko haluaa maidotella.
 

11-kuukautinen vauvamme lempipuuhassaan
 

Leon on viimeisen viikon kiivennyt mahani päälle makaamaan maitohetkien ajaksi. Tämä on jotain niin hellyyttävää, ja tuo mieleen imetystaipaleemme aivan alun, jolloin Leon pötkötteli päälläni ihokontaktissa paidan alla. Ehkä Leon yrittää tällä viestiä minulle, että ei ole valmis lopettamaan maidottelua, vain koska muuttuu yhdessä yössä vauvasta taaperoksi. Ei hätää poikaseni, sinulle riittää maitoa juuri niin kauan kuin itse haluat. 

Lue myös Tuskainen tavoite: kuuden kuukauden täysimetys
 

Mahtavaa imetysviikkoa!

 

?  Seuraathan vauvavuoden rippeitämme myös Facebookissa ja Instagramissa ? 

 

2 kommenttia

 1. Hakkarainen kirjoitti:

  Näin viihdytät 11 kuukauden ikäistä vauvaa:
  – Omista hiukset. Valmistaudu siiihen, että vauvan käsittelyn jälkeen niitä on huomattavasti vähemmän.
  – Satuta varpaasi ja kiroa kovaan ääneen. Aina hauskaa.
  – Pärise, naksu, kimitä, vihellä, sipitä tai mörise. Tai oikeastaan ääntele miten vain.
  – Tuo lähelle koira, kissa, kani tai muu vastaava. Karvaisempi parempi ja plussaa jos ei pure.

  https://aatenarikka.blogspot.com/

  • Sormet suuhun kirjoitti:

   Kiitos lisävinkeistä 😀 Taisi tulla väärän postauksen alle, mutta relevantteja tässäkin kohtaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *