Hae
Nina ja minit

Makaronilaatikko kasvisversiona: Muru Kaurajauhis

Makaronilaatikko on lasten lemppari, ja maistuu kaikille varmasti nyt vuoden pimeimpään aikaan lohturuokana. Teemme makaronilaatikon usein soijarouheella, ja olen kokeillut tehdä sen myös Nyhtökauralla ja Härkiksellä, mutta kumpikaan ei vakuuttanut poikiamme. Kokeilin vielä tehdä makaronilaatikon Elovenan Muru Kaurajauhiksella soijan käyttöä vähentääkseni.  Koostumuksesta tuli erittäin hyvä ja makukin oli mielestäni todella lähellä perinteistä makaronilaatikkoa. Kaurajauhis on rakeisempaa ja irtonaisempaa kuin muut kokeilemani kaurapohjaiset valmisteet, ja se sopi makaronilaatikkoon jopa paremmin kuin soijarouhe. Makaronilaatikko kasvisversiona maistuu taatusti koko perheelle, suosittelen testaamaan!

 

Makaronilaatikko kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 ps Muru-kaurajauhista (225 g)
  • 5 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 7 dl kauramaitoa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl currya
  • Ripaus mustapippuria

 

Vaiheet:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota paistinpannulla runsaassa öljyssä silputtu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää Muru Kaurajauhis ja mausteet sekaan ja paista pari minuuttia.
  4. Sekoita uunivuokaan makaronit ja sipuli-kaurajauhispaistos.
  5. Sekoita kananmunat ja kauramaito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

 

 

Makaronilaatikko kasvisversiona

 

Hyvää ruokahalua!

Kokkaa myös: Herkullinen kasvisbolognese hernerouheproteiinista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *