Hae
Ruokaturisti

Kriisi, päiväkodin lempihoitaja lopettaa!

Esikoisellamme on maailman paras päiväkoti, tai ainakaan meillä ei ole ollut mitään valittamista viimeisen 1,5 vuoden aikana kun Joel on ollut päiväkodissa. Hänellä on mukava ryhmä, ihanat hoitajat ja heillä tuntuu olevan aina aikaa puuhailla kaikkea yhdessä. Hoitajat kertovat aina Joelin päivän kuulumiset, tietävät paljonko hän on syönyt, kauanko nukkunut ja mitä erikoista päivän aikana on tapahtunut. Lisäksi Joel on oppinut valtavan paljon päiväkodissa, ja lähtee sinne aina mielellään. Viime aikaisten uutisointien valossa, tiedän meidän olevan onnekkaita päiväkotimme suhteen. Olemme onnekkaita myös siinä mielessä, että tiedämme Leonin pääsevän syksyllä samaan päiväkotiin isoveljensä kanssa. Tässä vaiheessa 4-vuotias Joel tosin siirtyy päiväkodin yläkertaan isompien puolelle, ja Leon aloittaa alakerrassa 1-3 vuotiaiden kanssa.

 

Leon tutustumassa tulevaan päiväkotiinsa

 

Joelin päiväkodissa pienten puoli on jaettu vielä neljään pienryhmään, joilla on jokaisella nimetty oma hoitajansa. Kehuskelin juuri ystävälleni, että päiväkodissamme ei ole juurikaan vaihtuvuutta, eikä esikoisemme lempihoitaja ole edes koskaan kipeänä. Mikä virhe! Heti seuraavana päivänä kuulimme, että Joelin oma päiväkotihoitaja lähtee opiskelemaan ja lopettaa siis työnsä päiväkodissa. Mieheni tuli Joelin kanssa päiväkodista kotiin kuultuaan uutisen, ja sanoi jo ovella että kuuli ikäviä uutisia. Tämä lause ei koskaan lupaa mitään hyvää, eikä nytkään. Joelin hoitaja on nimittäin yksi tärkeimmistä ihmisistä Joelille meidän ja isovanhempien lisäksi. Joel oli päiväkodin aloittaessaan toisen hoitajan ryhmässä, mutta haikaili aina tämän Marian (nimi muutettu) seuraan, ja onneksi pääsikin leikkimään hänen kanssaan usein myös yhdessä. Viime elokuussa pienryhmiä järjesteltiin hieman uusiksi, ja Joel pääsi suureksi riemukseen Marian ryhmään. Joel ei pystynyt aluksi mistään muusta puhumaankaan, ja haikailee vieläkin viikonloppuisin Marian perään. Tulee siis olemaan Joelille todella ikävää, kun Maria lopettaa tällä viikolla. Kävimme eilen yhdessä ostamassa Marialle lahjan, ja teetimme heidän yhteisestä kuvastaan kortin.

 

Joel ja Maria leipomassa joulutorttuja

 

Päiväkodin muut hoitajat ovat todella mukavia. ja Joel tulee heidän kanssaan myös todella hyvin toimeen. Uskon, että Marian tilalle tulee myös aivan ihana hoitaja, mutta en usko että kukaan tulee viemään Marian paikkaa Joelin sydämessä. Onneksi Maria itse ehdotti, että koska hän ja Joel ovat tulleet jo niin hyviksi ystäviksi, niin voimme aina pyytää häntä lapsenvahdiksi. Tämän tarjouksen otamme ilomielin vastaan, sillä en ole uskaltanut jättää kumpaakin vilkasta poikaa edes äidilleni hoitoon. Luotan kuitenkin täysin Mariaan, ja olen nähnyt miten upeasti hän selviytyy joka päivä monen menevän pienen kanssa.

 

Onko teidän lapsilla ehdotonta lempihoitajaa?

 

Lue myös: Kolme keinoa, jolla järjestämme parisuhdeaikaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *