Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan kolme helppoa hävikkiruokareseptiä

Kuten sormiruokailijoiden vanhemmat hyvin tietävät, sormiruokailusta kertyy aluksi melko paljon ruokajätettä. Ellei perheessä ole koiraa, tai kaikkiruokaista kissaa, ruokaa menee välillä valitettavasti hukkaan. Pyrin aina käyttämään kaiken käyttökelpoisen vielä uudestaan jonkin toisen ruokalajin muodossa. Ruoka-aineita, jotka ovat olleet vauvan suussa, ei kannata käyttää uudestaan. Hyväksi havaittu tapa on laittaa vauvan lautaselle kerrallaan vain vähän ruokaa, ja antaa lisää sitä mukaa kun ne häviävät parempiin suihin. Näin höyrytetyt kasvikset, lihat ja muut pystyy hyvin laittamaan vielä jääkaappiin ja käyttämään seuraavana päivänä uusiksi. Tässä meidän perheen kolme lempihävikkiruokareseptiä, etenkin kasvispihvit ovat täysin muunneltavissa.

1. Mikromunakas

 

Mikromunakas on siitä kätevä, että siihen saa upotettua kaikkien höyrytettyjen kasvisten jämät, kuten myös kanan, kalan tai jauhelihan rippeet. Sekoita pienessä kulhossa kananmuna, pieni kourallinen täytteitä ja 1 rkl kasvisöljyä. Laita kuppi kahdeksi minuutiksi mikroon. Varo kun otat munakkaan mikrosta, kippo on yllättävän kuuma.

2. Apinaeväs

 

Jos aamupuuroa jää ylitse, teen valmiista kaurapuurosta yleensä apinaevästä. Ja jos jokin hedelmäsmoothiepussi on jäänyt kesken, upotan senkin apinaevääseen. Jos teet apinaeväät kaurahiutaleista, niin muussaa lautasella puolikas banaani, ja sekoita sekaan kesken jäänyt smoothie pussi. Lisää myös 1 dl kaurahiutaleita ja 1 tl kookosöljyä. Muotoile pellillä patukoiksi, ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

3. Kasvispihvit

 

 

Kuten geneerinen nimi indikoi, näihin pihveihin pystyy jemmaamaan kaikki ylijääneet kasvikset. Tykkään käyttää couscousia, mutta sen voi korvata esimerkiksi myös riisihiutaleilla. Kuvan munakkaassa on kypsää parsakaalia, perunaa, ja tomaattia vähän väriä antamaan.

 

Mitä tarvitset:

– 0,5 dl couscous
– 0,5 dl vettä
– 1 tl kookosöljyä (muukin öljy käy)
– 50-100 g ylijääneitä höyrytettyjä kasviksia (esim. porkkana, parsakaali, bataatti, peruna)
– 1 kananmuna

Vaiheet:

1. Laita couccous astiaan, ja peitä kiehuvalla vedellä. Anna tekeytyä n. 5 minuuttia.
2. Lisää öljy, kananmuna ja hienonnetut kasvikset couscousin sekaan, ja hämmennä hyvin
3. Taputtele taikinasta pihvejä (n. 6 kpl)
5. Paista uunissa 200 asteessa, 13 minuuttia

Onko teillä muita hävikkiruokareseptejä? Mielelläni oppisin uusia!

?  Seuraathan Leonin makumatkoja myös Facebookissa ja Instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *