Hae
Ruokaturisti

Palaan äitiyslomalta pian uuteen työhön

Palaan töihin hieman yli viikon päästä. Olen nyt viettänyt Leonin kanssa kotona 1,5 vuotta. Aika on mennyt todella nopeasti, ja olen oikeasti nauttinut jokaisesta päivästä. Olen siksi tyytyväinen päätökseeni pysyä kotona kuusi kuukautta pidempään kuin esikoisemme kanssa. Leon on aivan ihanaa seuraa – hän on iloinen, vallaton vekkuli, joka rakastaa muiden naurattamista ja kuperkeikkoja. Jollain tasolla olisin halunnut jäädä vielä kotiin vaikka vuodeksi, mutta tavallaan on kiva mennä takaisin töihin ja antaa mieheni viettää Leonin kanssa laatuaikaa kotosalla.

 

 

Olen työskennellyt samalla työnantajalla viimeiset 10 vuotta, mutta nyt äitiyslomalla hakeuduin uusiin haasteisiin. Esimieheni sanoi minulle joskus, että työnantajan näkökulmasta paras aika vaihtaa työpaikkaa on äitiyslomalla. Tällöin ei ole mitään asiakastöitä tai muutakaan kesken, ja tilalle on jo palkattu ja perehdytetty uusi työntekijä. Nykyisessä työssäni ei ollut yhtään mitään vikaa, melkein päinvastoin. Jotenkin minua vain ahdisti, että olen ollut samassa ympäristössä jo niin kauan, ja halusin katsoa työkuvioitani hieman toisesta näkökulmasta. Olen aiemmin toiminut konsulttina eri asiakasyrityksissämme, ja nyt aloitan niin sanotusti sisäisenä työntekijänä. Menee varmasti jonkin aikaa ennen kuin pääsen konsulttiroolistani pois, ja ymmärrän että uudet työkaverini eivät ole asiakkaitani.

 

Leonille läksiäislahjani oli kovin mieluinen

 

Työsuhteeni loppui maaliskuun lopussa, mutta vietimme läksiäisiäni vasta maanantaina. Olimme läheisimpien työkavereideni kanssa illallisella Trattoria Sognossa Töölössä. Söimme hyvin, kilistelimme, vaihdoimme kuulumisia ja nauroimme. Tuntui kuin en olisi edes ollut viimeistä 1,5 vuotta pois työpaikaltani, ja tulen varmasti kaipaamaan kaikkia. Olen siitä erityisen onnellinen, ettei esimieheni pitänyt mitään kovin virallista puhetta, eikä kukaan vetistellyt. Kun on tehnyt samojen, ihanien ihmisten kanssa 10 vuotta töitä, niin tottakai lähteminen on vaikeaa ja haikeaa. Sain läksiäislahjaksi kauniin kukkakimpun ja firman perinteiden mukaisesti oranssin Eero Aarnion Puppyn. Koska minulla ehti tulla juuri 10 vuotta täyteen, sain lisäksi aivan ihanan Tiia Arkon kaulakorun. Sanotaan, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Tässä tapauksessa en kuitenkaan sulkenut toista ovea, vaan olen kuulema tervetullut takaisin jos kaipaan vielä liikkeenjohdon konsultointia.

 

Oletko vaihtanut työpaikkaa äitiyslomalla?

 

Lue myös: Elämäni viimeinen kuukausi kotiäitinä ja Äitiysloman bucket list – mitä haluan tehdä ennen töihin paluuta?

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Mikä on ollut parasta kotonaolemisessa? Miten lasten hoitokuviot on nyt suunniteltu? Onnea töihin! ?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Parasta on ehdottomasti ollut Leonin kanssa oleskelu, hän on niin ihanaa seuraa! Vaikka välillä tuleekin sellainen olo että onneksi kohta pääsee töihin… Meillä isä jää nyt vuorostaan kotiin, pitääkin kirjoittaa tästä enemmän blogiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *