Hae
Ruokaturisti

Mitä 2-vuotis neuvolassa tapahtuu?

Kävimme viime viikolla Leonin 2-vuotisneuvolassa, vaikka hän juhlikin synttäreitään jo kuukausi sitten. Leon on aivan mahtava taapero! Hän on uskomattoman iloinen, tarmokas ja omapäinen. Touhutaapero ei ole hetkeäkään paikoillaan, ja tahtoo matkia isoveljeään aivan kaikessa. Leon rakastaa laulamista ja liikkumista, muttei pidä siitä jos muut laulavat. Leonilla on alkanut uhmaikä, ja hänen yleisin huudahduksensa tällä hetkellä on ”ei tätä” ja ”ei sitä”. Pieni 2-vuotiaamme on silti edelleen aivan ihastuttavaa seuraa ja on ilo seurata hänen luonteensa kehittymistä.

 

Liikuntahulinassa purkamassa energiaa

 

Mitä 2-vuotis neuvolassa tapahtuu?

Neuvolassa oltiin kasvun lisäksi tällä kertaa kiinnostuneita myös puheen ja koordinaation kehityksestä. Perinteisten pituuden mittaamisen, punnituksen ja päänympäryksen mittaamisen lisäksi Leon sai tehtäväkseen erilaisia tehtäviä. Neuvolatätimme pyysi Leonia ensin potkaisemaan palloa, joka sujui mainiosti. Sitten Leon sai pinottavakseen tornin kuutioista. Leon pinosi yhden kuution hoitajan aloittamaan torniin, ja sen jälkeen vain hoki ”ei tätä”. Yhdelläkin kuutiolla pääsi ilmeisesti testistä läpi. Lopuksi hoitaja pyysi minua katsomaan Leonin kanssa kuvakirjaa, ja kyselemään mitä kuvissa näkyy. Näin hän sai käsityksen Leonin puheen kehityksestä. Juttelimme myös Leonin päivärytmistä, nukkumisesta ja oman tahdon ilmaisemisesta. Kaiken kaikkiaan Leonin kehitys on ikätasoista, eikä meillä ollut syytä muuta epäilläkään.

 

Neuvolassa puuhastelemassa

 

Seuraava neuvola onkin sitten taas vuoden päästä. Vaikka esikoisen 3-vuotis neuvolasta onkin vasta vuosi, en muista enää yhtään mitä siellä tapahtuu. Sinänsä kiva, että vaikka onkin kaksi lasta, niin pääsee silti elämään tilanteet kuopuksen kanssa kuin ensimmäistä kertaa. Meillä on esikoisella ja kuopukselle sama neuvolatäti, joten pääsemme vaihtamaan kuulumisia pari kertaa vuodessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *