Hae
Ruokaturisti

Miten kännykän käyttöni on muuttunut koronan myötä

Yksi teistä lukijoistani ehdotti pari viikkoa sitten, että kirjoittaisin puhelinpostauksen, jossa kertoisin mitä olen viimeksi tehnyt puhelimellani: viimeisin puhelu, tekstari, kuva, video, muistiinpano jne. Ajattelin ensiksi, että onpa hassu postausidea. Sitten aloin pohtimaan aihetta enemmän, ja tajusin että ideahan on aivan loistava näin korona-aikaan. Kännykän käyttöni on nimittäin muuttunut todella paljon viimeisten viikkojen aikana. En ole varmaan koskaan viettänyt näin paljoa aikaa puhelimellani ja käyttänyt sitä näin monipuolisesti koko perheen kanssa touhuamiseen ja läheisten kanssa yhteyden pitämiseen. Yritin löytää itsestäni kuvaa kännykkä kädessä, ja yllätyksekseni löysin vain tämän 6 vuotta vanhan kuvan Singaporesta,  jossa olen juuri suunnitellut itselleni aivan upeat kissakuoret kännykkääni.

 

 

 

Viimeisin soittamani puhelu

En ole aikoihin käyttänyt puhelinta yhtä paljon puhumiseen kuin viime viikkoina. Viimeisin soittamani puhelu oli kuvallinen FaceTime-puhelu äidilleni. Pojat kaipaavat mummiaan ja soitamme hänelle usein videopuheluita. Äitini asuu meistä alle kilometrin päässä ja pojat ovat tottuneet näkemään häntä usein. Onneksi videopuhelut on keksitty, vaikkeivat ne haleja ja yhteisiä leikkihetkiä korvaakaan.

 

Viimeisin ottamani kuva

Tein lounaaksi marokkolaishenkisen falafelpaistoksen kikherneillä, ja otin siitä varmuudeksi kuvia blogiin. Kuvaan miltei kaikki uudet ruoakakokeilut mitä teen, jos yhtään ajattelen että haluaisin kirjoittaa reseptin blogiin ylös. Jos käy niin, ettei kokkaamani ruoka olekaan kovin hyvää, en koskaan julkaise reseptiä. Tässä tapauksessa falafelpaistos maistui koko perheelle, ja julkaisen tämän reseprin kun ehdin.

 

 

Viimeisin lähettämäni tekstarini

Viimeisin lähettämäni tekstari oli ystävälleni, jonka kanssa sovin etä-kävelytreffejä ulkona. Sovimme mihin aikaan soittelemme, jotta kumpikin voi lähteä vaikkapa kävelylle jutustelun ajaksi. Meillä on kyseisen ystävän kanssa jatkuva kalenterivaraus kahden viikon välein. Tämä tapa on jatkunut jo vuosia, ja varmistaa että tapaamme säännöllisesti vaikka ruuhkavuodet välillä meitä yrittävätkin estää. Suosittelen tätä ennakkovarausta, tapaamista voi aina siirtää sopivalle päivälle jos tulee jokin este.

 

Viimeisin katsomani video

En kauheasti ole aiemmin katsonut puhelimestani videoita, mutta koronakotoilu muutti tämänkin. Kun en enää pääse salille, teen kännykästä Fressi TV:n ryhmäliikuntatunteja. Viimeisin katsomani video oli kuitenkin Liiku, leiki ja loista pitämä lasten virtuaalijumppa.  Teimme yhdessä Taaperijumpan 1-4-vuotiaille. Pojat tykkäävät myös Skidijumpasta 3-5 vuotiaille, josta alla oleva kuva.

 

 

Viimeisin asia, jonka googlasin

Mulla on aina niin monta välilehteä kännykän selaimessa auki, että vaati vähän miettimistä että mitä sitä on tullut viimeksi googleteltua. Yritin eilen googlettaa, että onko Fallkullan kotieläintilan eläimet jo ulkona, vaikka Fallkulla onkin kiinni vierailijoilta. Ajattelin, että voisimme ajaa sinne poikien kanssa aamulla aikaisin katsomaan ulkona olevia lampaita, hevosia, vuohia ja lehmiä. Mikäli oikein ymmärsin, poikien lempparit eli lampaat ovat vielä sisätiloissa lämpimässä, joten luovuin ajatuksesta.

 

Viimeisin kirjoittamani muistiinpano

Käytän kännykkäni Notes-sovellusta melko paljon. Kirjoittelen sinne muistiin postausideoita blogiin, uusia reseptejä ja to do -listoja. Viimeisin tekemäni muistiinpano oli kuitenkin yhdistelmävaunujen myynti-ilmoituksen hahmotelma. On tullut aika luopua ihanista Mama’s and Papa’s vaunuista kauniilla kettukuosilla, jotka palvelivat kummankin pojan vauva-ajasta lähtien. Leon ei kuitenkaan enää tarvitse vaunuja päivittäin, ja meillä on matkarattaat aina auton takakontissa ex tempore retkiä varten.

 

Miten sinun kännykän käyttösi on muuttunut?

 

Lue myös: Lasten kanssa etätoimistolla – Pärjäämisvinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *