Hae
Ruokaturisti

Vartissa valmistuva savulohipasta pekonilla

Tämä syntisen hyvä savulohipasta pekonilla syntyi, kun 5-vuotiaalle esikoisellemme maistui ruoka flunssaisena melko huonosti. Olin aikeissa tehdä lohipastan, joka on 3-vuotiaan Leonin herkkua. Valitettavasti Joel ei kauheasti välitä lohesta. Olen aiemminkin kertonut, että vaikkemme syö kotona lihaa, Joel ahmii pekonia esimerkiksi hotelliaamiaisilla. Niinpä päätin lisätä pastaan kypsää luomupekonia tuomaan Joelin lempimakua savulohen sekaan. En arvannut pastaa tehdessäni miten hyvin savulohi ja pekoni sopisivat yhteen. Pekonin maku täydentää savulohta täydellisesti ja karamellisoitunut punasipuli kruunaa makuyhdistelmän. 5-vuotias Joel ei edes poiminut pastasta punasipuleita pois, vaikka alkaa yleensä valittaa sipulia nähdessään.

 

Savulohipasta pekonilla neljälle

 

 

Mitä tarvitset:

  • 300 grammaa savulohta
  • 100 grammaa luomupekonia
  • 50 grammaa juustoa (parmesaani tai cheddar)
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • Ripaus mustapippuria
  • Valitsemaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota punasipuli ja valkosipuli pannulla runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  3. Lisää kuutioitu pekoni kuumalle pannulle, kun sipulit ovat saaneet kauniin värin.
  4. Kun pekoni on ruskistunut, kaada paistinpannulle kaurakerma ja ripottele sekaan mausteet.
  5. Lisää savulohi pannulle siinä vaiheessa kun pasta on jo melkein kypsää.
  6. Raasta puolet juustosta kastikkeen sekaan ja annostele kastike pastan kanssa.
  7. Raasta loput juustot annosten päälle ja tarjoile samantien.

 

Savulohipasta valmistuu vartissa

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Täyteläinen linssilasagne

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *