Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Lasten puolapuut innostavat lapsia liikkumaan

Kaupallinen yhteistyö: Dinox Sport Oy

Jokaisella tuntuu  nykyään olevan puolapuut lastenhuoneessa, joten mekin harkitsimme hankkivamme valkoiset perinteiset puolapuut poikien huoneeseen. Sitten törmäsin suomalaisen Dinox:n Pöö-nimisiin puolapuihin, ja tiesin että meidän on saatava ne. Kyseiset lasten puolapuut eroavat ulkonäoltään positiivisesti perinteisistä puolapuista ja niiden leikkisä muotokieli innostaa lapsia leikkimään. Dinox valmistaa myös perinteisen mallisia puolapuita valkoisena ja mustana.  Dinox Sport oy tekee Suomessa puolapuiden lisäksi puisia voimistelurenkaita, trapetseja, keinuja ja balettitankoja.  Lisäksi heiltä löytyy muilta merkeiltä lapsille esimerkiksi pallomeriä, keinuja, Puky-pyöriä, bObles tasapainoleluja, köysitikkaita ja palomiestankoja – siis aivan kaikkea lasten liikuntaan liittyvää mitä vaan voi toivoa.

 

2,5-vuotias Leon matkalla pandansa luo

 

Lasten puolapuut: Pöö!

 

En ollut aiemmin nähnyt mitään muita kuin perinteisen muotoisia suoria puolapuita, enkä osannut edes etsiä lapsille suunnattuja. Leikkisän muotoisissa Pöö puolapuissa voi kiipeillä, roikkua, tehdä kieppejä ja mennä sivuissa olevien aukkojen läpi. Pöön puolat ovat pyöreitä ja halkaisijaltaan vain 2,8 cm, joten niistä on hyvä ottaa kiinni tukevasti pienellä kädellä.  Puolapuiden puolat ja sivut on täysin pyöristetty, joten lasten ei tarvitse osata varoa kulmia! Pojat lähtivät todella ennakkoluulottomasti kiipeilemään puolapuihin, ja Joel kiipesi heti aivan ylös istuskelemaan puolapuiden päälle. Hänen lempipuuhaansa on heijata itseään roikkumalla pyöreässä kaaressa puolasta toiseen, apinoinniksi tätä vielä 90-luvulla sanottiin. Leon puolestaan tykkää kurkistella puolapuiden pyöreistä koloista ja roikkua niin että hänen varpaansa eivät ihan yletä maahan. Sitten hän kiljuu dramaattisesti ”Apua!”, päästää irti ja laskeutuu jaloilleen 5 cm pudotuksen jälkeen.

 

Lasten puolapuut innostavat leikkimään

 

Voit itse valita mille korkeudelle kiinnität Pöö puolapuut, isommille kannattaa kiinnittää hieman korkeammalla kuin ihan pienemmille. Jos puolapuut kiinnittää matalammalle kuin me, niin koloista voi vaikka heitellä palloa läpi. Me valitsimme Pöö puolapuiden korkeuden pian 5-vuotiaan Joelin mittojen mukaan. Kiinnitimme puolapuut sille korkeudelle, että Joel pääsee kiipeämään niihin itse mutta korkeus tuntuisi hänestä vielä hieman hurjalta. 2,5-vuotias Leon pääsee puolapuihin toistaiseksi vain avustettuna, mutta äkkiäkös hänkin kasvaa sen verran ettei tarvitse enää apuamme. Pidämme puolapuiden alla aina pehmustettua jumppamattoa, joten pojat voivat tarpeeksi alhaalla roikkuessaan hypätä itse alas.

 

 

Dinox:n Pöö puolapuut ovat 150 cm korkeat ja 70 cm leveät. Leveys on juuri sopiva kahdelle pienelle, niin että he mahtuvat siihen vierekkäin kiipeilemään. Pöö puolapuun puolat kestävät aikuisenkin painon hyvin, ja olen itse roikkunut niistä. Mieheni on ottanut tavakseen myös vetää puolapuissa leukoja, joka onnistuu niiden pyöreän puolakaaren ansiosta.

 

 

Dinox:n muu valikoima

Suuri osa Dinoxin tuotteista valmistetaan Hollolassa tai alihankkijoilla Päijät-Hämeessä. Dinox valmistaa tuotteita myös asiakkaan toiveiden mukaan, kannattaa siis rohkeasti ottaa yhteyttä! Todella monipuolisen lastenvalikoiman lisäksi Dinox myy verkkokaupassaan muiden brändien aikuisten kuntoiluvälineitä, kuten balettitankoja, kuntosalilaitteita, kahvakuulia, ja oikeastaan kaikkia liikuntaan käytettäviä välineitä.

 

 

Löytyykö teiltä jo puolapuut?

 

Lue myös: Leikkejä lasten kanssa –  Laiskan vanhemman top5 leikit

 

Kaupallinen yhteistyö: Dinox Sport Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *