Hae
Ruokaturisti

vauvalle mukaan matkalle: UV-vaatteet ja muut pakattavat

Ne jotka minut tuntevat, tietävät kuinka rakastan tehdä listoja. Ostoslistoja, erilaisia to do-listoja, ruokalistoja ja tietysti ”pakkauslistoja”. Rakastan suunnitella matkoja, ja yhtenä osana on kaiken mukaan pakattavan listaaminen. Helpottaa varsinaista pakkaamista huomattavasti, kun on jo etukäteen listannut tavarat, joita ilman matka vaikeutuisi ihan turhaan. Nuorempana listasin vielä itselleni pakattavat tavarat, nykyään vain lapsille. Niin ne arvojärjestykset muuttuu…

Olen lähdössä ensi viikolla Kreikkaan vain äitini ja Leonin kanssa. Taaperomme jää siis isänsä kanssa kotiin. Yhtenä syynä tähän on se, että hän on ollut pitkään korvatulehduskierteessä ja vaikka korvissa on tällä hetkellä putket, lääkärimme ei suosittele lentämistä. Ja toinen syy on se, että saan viettää vauvan kanssa laatuaikaa ja itsekin rentoutua kun ei tarvitse koko ajan juosta vilkkaan taaperon perässä.Olemme esikoisen kanssa reissanneet kolmestaan perheenä Thaimaahan, Kroatiaan, Italiaan ja Israeliin, keräämme vielä rohkeutta lähteä reissuun sekä vauvan että vilkkaan taaperon kanssa.

 

 

Pääsin siis taas lempipuuhaani eli mukaan pakattavien tavaroiden listaamiseen. Toki ilmankin osaa näistä matkalla pärjäisi, mutta niiden mukaan ottaminen sujuvoittaa matkaa kummasti. Vaikka vaippoja myydäänkin kaikissa maailman kolkissa, kannoin Thaimaahankin mukana pari paketillista esikoiselle. Näin varmistin samalla, että laukussa on tilaa takaisin tullessa myös ostoksille. Ajattelin jakaa kanssanne mitä aion pakata vauvalle mukaan viikon reissua varten, kiva jos edes yhdelle teistä olisi tästä apua.

vauvalle mukaan matkalle

 

 

Alla listattuna mitä pakkaan vauvalle mukaan. Ja lihavoituna ne, joita vauva oikeasti tarvitsee mukaan.

1. Vaipat (5kpl/päivä), wet wipes ja ACO:n vaippaihottumasuihke
2. Seitsemän päivän vaatteet (hengittävät, luonnonmateriaaleja) + 2 varakerrastoa
3. Vauvaöljy, ACO:n Minicare ihorasva,Bepanthen ja vauvan iholle sopiva saippua
4. D-vitamiinitipat, särkylääke
5. Tula-kantoreppu

6. EZPZ Minimat ja kaksi pitkähihaista essua ravintolareissuja varten
7. Yksi smoothiepussi per päivä, Choomee-korkki ja maissinaksupussi(siltä varalta ettei sormiruokailijalle löydy kunnollista syötävää)
8. Nenäimuri ja suolasuihke lentokoneessa iskevän flunssan varalle
9. Lentokoneeseen lämpimämpää vaatettailmastoinnin takia, kuten joku jumpsuit
10. Ruskovillan villainen ohut, unipussi, kaksi yöpukua, ja lempi uniriepu
11. Muutama lempilelu, helistin, kuvakirja ja puruleluja
12. Vauvan uimarengas ja muutama vesilelu
13. UV-vaatteet, uimahousut ja aurinkolasit
14. Aurinkorasvat,fyysinen suoja spf 50
15. Pari harsoa ja pientä pyyhettä kasvojen pesuun
16. Viltti tms hotellihuoneen lattialla köllöttelyyn
17. UV-varjo vaunuihin, jos löydän sen jostain

 

Voi ei miten pitkä lista tästä tuli! Lisäksi otamme mukaan matkarattaat hyttysverkolla. Hotellihuoneeseen olen pyytänyt ennakkoon vauvalle oman sängyn siltä varata, ettei hän pysty siellä turvallisesti nukkumaan vieressäni. Esikoisen kanssa kannoimme matkasängynkin mukana, nyt luotan valitsemaani hotelliin sentään tämän verran.

 

PuuTtuuko listasta jotain mitä itse pakkaisitte puolivuotiaalle mukaan?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *