Hae
Nina ja minit

Minimunakkaat brunssipöytään

Sunnuntaibrunssi on muodostunut meidän perheen perinteeksi ja viikonlopun kohokohdaksi. Tykkäämme kokata kotona brunssin lounasaikaan kun pojat ovat syöneet aamupuuronsa jo kahdeksan aikaan aamulla. Nautin eniten itsetehdystä brunssista, jonka saa syödä juuri sellaisena kuin haluaa, oman kotinsa rauhassa. Nämä syötävän suloiset minimunakkaat sopivat brunssipöytään täydellisesti ja maistuvat koko perheelle. Olen nauttinut näistä joskus Hilton Kalastajantorpan aamiaisella ja yritin jäljitellä heidän minimunakkaidensa makumaailmaa. Koska lapset vaativat, laitoin täytteeksi luomupekonia. Itse suosin mielummin fetaa, ja siksi tässä reseptissä on kumpikin vaihtoehto. Voit kuitenkin laittaa mukaan vaikka kumpaakin ja varioida täytteitä aivan oman mielesi mukaan.

 

Minimunakkaat brunssipöytään

 

 

MITÄ TARVITSET:

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kauramaitoa tai lehmän maitoa
  • 1/2-pakettia kypsää luomupekonia tai
  • 150 g fetaa
  • Puolikas paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • Kourallinen basilikanlehtiä
  • Ripaus mustapippuria

 

Minimunakkaat brunssipöytään

VAIHEET:

  1. Laita uuni ensiksi lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pilko punasipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä.
  3. Jos et käytä kypsää luomupekonia, paista pilkottu raaka pekoni sipulien kanssa.
  4. Pilko paprika, basilikan lehdet, kypsä pekoni tai fetajuusto.
  5. Voitele muffinivuoka kunnolla jos et käytä paperisia muffinivuokia, ja jaa täytteet tasaisesti jokaiseen kennoon.
  6. Vatkaa kananmunat ja kauramaito yhteen.
  7. Kaada munamaitoseos muffinivuoan kennoihin.
  8. Laita minimunakkaat 200-asteiseen uuniin 15-18 minuutiksi, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.

 

 

Kiireetöntä kotibrunssia!

 

Kokkaa myös:  Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlissa kesken

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *