Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan ruokapäiväkirja

Minulta on toivottu pariin otteeseen postausta siitä, millainen Leonin tyypillinen päivä on siinä mielessä että mitä herra on suuhunsa päivän mittaan pistellyt. Ajattelin ensin kirjoittaa teille koko viikon menun, mutta koska Leon syö viisi kertaa päivässä, postauksesta olisi tullut todella pitkä(veteinen). Päädyin siis kirjoittamaan Leonin yhden päivän ruokapäiväkirjan. Koska Leon on jo kokenut sormiruokailija, ja ylittänyt vuoden rajapyykin, hän syö usein samaa ruokaa koko perheen kanssa. Leon syö joka päivä viisi  kiinteää ateriaa, ja sen lisäksi juo äidinmaitoa vielä ainakin viisi kertaa päivässä. Olemme aina pitäneet ruoka-ajoista kiinni, joskus vähän turhankin täsmällisesti omien menojen kustannuksella. Leon on nyt 13 kuukauden iässä melko kaikkiruokainen, ja maistelee mielellään uusia makuja. Yllätyksekseni ainoa mitä hän ei syö on kaikkien hehkuttamat kanapötköt, ei vaikka millä maustaisin.

 

Leonin ruoka-ajat:

8.15   Aamiainen
11.30   Lounas
14.30   Välipala päikkäreiden jälkeen
17.30   Illallinen
19.30   Iltapala

 

Maistuu, vaikka kokonaisena!

Lohimuffinssit maistuvat aina!

 

sormiruoruokailijan lauantain ruokapäiväkirja

  • Leon söi aamiaiseksi puuroa, ja sen kanssa jäisiä mustaherukoita ja pilkottua persimonia. Jos mietitte miten sormiruokailija syö puuron, niin ihan itse lusikalla. Aloitimme ensin Choomeen Dippilusikoilla, ja siirryimme pari kuukautta sitten lusikkaan. Sotkua tosin tulee vielä, mutta pitkähihainen essu ja matoton lattia tekee siivoamisesta helppoa.
  • Lounaaksi koko perhe söi tekemääni Nyhtökauralasagnea, jota annoin Leonille vain vähän sen suolaisuuden takia. Lisäksi Leon sai pakkasesta kaksi lohi-parsakaalimuffinia, höyrytettyä porkkanaa, ja parsakaalia. Jälkiruoaksi oli tuoretta ananasta.
  • Päikkäreiden jälkeen Leon vetäisi välipalaksi kaupan valmissmoothiepussin, hänen suosikkejaan ovat Ella’s Kitchenin ”Broccoli, Pears + Peas” (aivan kauhean makuista omaan makuuni), Ella’s Kitchenin ”Carrots, Apples + Parsnip” ja Pirkan Mustikka-banaanipuuro. Välipala on melkein poikkeuksetta tällainen smoothiepussi, jonka Leon osaa nätisti jo itse syödä ilman imukorkkia.

 

Välillä maman kokkaukset ihmetyttää

 

  • Päivälliseksi teimme koko perheelle kermaista katkarapukastiketta, jonka resepti löytyy myös blogista. Tämä on luottoruokamme, silloin kun ei tiedä mitä tekisi tai ei ole aikaa 30 minuuttia enempää. Leon söi katkaraspukastikkeen kanssa riisiä, ja sotku oli sen mukainen. Lisäksi hän söi pilkottua kurkkua, tomaattia ja avokadoa.
  • Iltapalaksi oli poikkeuksellisesti puuron kanssa karjalanpiirakkaa. Leon söi puolikkaan karjalanpiirakan juustosiivulla, ja puuron tilkalla mustikkakeittoa. Leoniin on viime aikoina iskenyt annoskateus, ja isoveljen mustikkakeittoa oli pakko saada omaan puuroon. Leon osoitteli tölkkiä ja mutisi jotain, kunnes tajusimme kaataa sitä hänenkin puuroonsa.

 

Pikkuhiljaa pitää alkaa harjoittelemaan muidenkin ruokien syömistä lusikalla, ja kun se on hallussa niin siirtyä haarukkaan. Joel osasi vuoden ja viiden kuukauden iässä syödä itse jo hienosti haarukalla, joten samaan tähdätään. Mehän aloitimme kummankin pojan kanssa kiinteät kuuden kuukauden iässä suoraan sormiruokailulla, eli Leon ei ole yhtään tottunut syöttämiseen. Alussa sotku oli melkoinen, mutta olemme jo jonkin aikaa uskaltaneet toisinaan jättää essunkin pois kun meno on muuttunut siistimmäksi.  Jos on jotain muuta, mitä haluaisitte meidän poikien sormiruokailusta tietää, niin saa toivoa postausta!

 

Hauskoja ruokailuhetkiä!

 

Löydät kehittelemiäni sormiruokareseptejä blogini vanhaa nimeä kunnioittaen #sormet suuhun-tunnisteella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *