Hae
Ruokaturisti

Ex tempore retket ja muut kesäloman kohokohdat

Alkaa hiljalleen tuntua siltä, että kesä alkaa olemaan ohitse. Pimenevät Illat ja kylmenevät aamut muistuttavat nurkan takana odottavasta syksystä. Siksi halusin nyt muistella vielä kesää ja miettiä mitä keksisimme vielä viimeisen kesäviikon varalle, Kysyin Joelilta mikä kesälomassamme oli hänen mielestään kaikkein hauskinta, ja hänen vastauksensa oli jäätelö. Ei olisi siis tarvinnut lentää Kreikkaan asti tai ajaa Muumimaailmaan kahta kertaa, sillä jäätelöä söimme eniten kotipihalla. Vietimme yhdessä perheenä heinäkuussa kolme viikkoa. Ehdimme siis viettämään paljon aikaa yhdessä, eikä oikeastaan mitään jäänyt tekemättä. Mietin mikä minusta oli lomassamme parasta, ja kaikki kiva kiteytyi seuraaviin kolmeen konseptiin.

 

 

Ihanan kesäloman peruspilarit:

 

1. Yhdessä olo

Parasta oli se, miten paljon ehdimme viettämään aikaa yhdessä.  Joelin päiväkoti oli heinäkuun kiinni, mieheni on isyyslomalla ja Leon aloittaa päiväkodin syksymmällä. Pidin töistä kolme viikkoa kesälomaa. Oli ihanaa herätä joka aamu poikien kanssa ilman että tarvitsi lähteä töihin, ja ensimmäistä kertaa äitiysloman loppumisen jälkeen sain viettää arkipäiviä poikien kanssa ihan rauhassa.

 

 

2. Suunnittelemattomuus

Emme olleet tehneet kesälomalle muita suunnitelmia, kuin varanneet viikon Kreikan matkan heti loman ensimmäiselle viikolle. Vietimme loput kaksi viikkoa niin, että keksimme vasta aamulla fiiliksen mukaan mitä aiomme tehdä. Olen hyvin suunnitelmallinen ihminen, joten tämä tuli varmasti tarpeeseen vaikka olikin vähän luonteen vastaista. Kun emme olleet tehneet suunnitelmia, pystyimme ihan ex tempore lähtemään Korkeasaareen, tutkimaan uutta leikkipuistoa tai sateen sattuessa Sea Lifeen. Kiersimme melko paljon eri leikkipuistoa, mikä oli poikien mielestä hirmu hauskaa. Heidän suosikkinsa oli Linnunradan leikkipuisto, jossa asusteli kesäisin lampaita, pupuja ja kanoja.

 

 

3.  Kiireettömyys

Kun ei tarvitse mennä päiväkotiin, eikä töihin, ei yllättäen ole oikeastaan minnekään kiire. Ja kun tähän yhdistetään se, ettei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia niin kesäloma tuntui ihanan pitkältä, vähän kuin lapsuuden kesät. Ainoa aikaraja, joka meillä piti koko kesäloman oli Leonin päikkärit klo 12-15, ja poikien nukkumaanmenoaika klo 20.00. Näiden aikojen ulkopuolella vietimme ihanan kiireettömiä kesäpäiviä, yhdessä ilman sen kummempaa päämäärää.  Toivon, että pystymme luomaan pojillemme samanlaisia kiireettömiä kesämuistoja kuin mitä meille on lapsuudesta.

 

Mikä teidän lomassanne oli parasta?

 

Lue myös: Rankka lomamatka, jonka jälkeen olen loman tarpeessa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *