Espanjalainen munakas – 4 raaka-aineen tortilla espanola
Espanjalainen munakas on helppo ja monen muun ruokalajin kanssa yhteensopiva, proteiinipitoinen välipala tai lisuke joka nautitaan kylmänä. Tortilla espanola on mielestäni parhaillaan tapaspöydässä ja viikonlopun kotibrunssilla. Kesäisin se sopii piknikille salaatin ja machego-juuston seuraksi. Voit tehdä munakkaan jo edellisenä iltana, sen maku ei kärsi lainkaan jääkaapissa. Tortilla espanola sopii myös sormiruokailijalle, sillä siitä saa hyvin otteen, se on pehmeää eikä sisällä lainkaan suolaa.
Espanjalainen munakas (6:lle hengelle)
Mitä tarvitset:
- 6 isohkoa perunaa (n. 300 grammaa)
- 6 kananmunaa
- 1 sipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- Ripaus mustapippuria
- 1 tl kuivattua paprikaa
Vaiheet:
- Kuori ja kuutioi perunat.
- Silppua sipuli.
- Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, laita pannulla 3 rkl oliiviöljyä, ja lisää sekaan sipuli, perunakuutiot ja paprikajauhe.
- Kun perunat ovat ruskistuneet, hiljennä lämpötilaa ja paista vielä 25 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää tarvittaessa öljyä.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää sekaan mustapippuri ja vatkaa munien rakenne rikki.
- Kun perunat ovat paistuneet, kaada ne varovasti pannulta kananmunien sekaan.
- Kaada seos takaisin pannulle, ja paista miedolla lämmöllä vielä 20 minuuttia kunnes kananmuna on kypsynyt.
- Laita iso lautanen paistinpannun päälle, ja kippaa munakas lautaselle kääntämällä paistinpannu ylöslaisin. Liuta munakas takaisin pannulle, niin että toinenkin puoli saa paistopinnan ja paista vielä 5 minuuttia.
- Kaada lopuksi valmis munakas tarjoiluastiaan, ja anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoilua.
Hyvää ruokahalua!
Kokkaa myös: Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlissa kesken