Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Bomban kylpylähotelli – hemmotteluloma Pohjois-Karjalassa

Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Bomba

Kauniin Pielisen rannalla Pohjois-Karjalassa sijaitseva Bomba oli 80-luvulla Suomen suosituin matkakohde ja houkuttelee edelleen matkailijoita ympäri vuoden. Varsinkin Bomban kylpylähotelli on monelle tuttu varmasti somen upeista kuvista, ja itsekin odotin jo ennakkoon istuvani taivasalla porealtaassa nauttimassa Pielisen maisemista. Pääsin viikonlopuksi reissuun kahdestaan ystävättäreni kanssa, mikä ihana aikuisten hemmotteluloma!

 

 

Bomban kylpylähotelli

 

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee Nurmeksessa mainiolla sijainnilla aivan Pielisen rannalla. Huoneita on sekä Break Sokos Hotel Bomban päärakennuksessa että Bomban karjalaiskylässä. Jos haluaa majoittua karjalaiseen tyyliin, kannattaa valita huone hirsirivitalosta Bomban talon tuntumasta. Me yövyimme päärakennuksessa upeassa Parvihuoneessa. Huoneestamme oli näkymä aurinkoterassille Pielisen suuntaan. Vaikka nyt olimme reissussa aikuisten kesken, huone sopisi mainiosti lapsiperheille, sillä alakerrassa oli leveä parivuode ja parvella kaksi yhden hengen sänkyä. Sänky oli todella mukava ja tyynyjäkin löytyi kahden kokoisena.

 

Paikallisia makuja huonetervehdyksenä

 

Aamiaista oli tarjolla Bomban talossa ja Sokos Hotel Bomban päärakennuksessa ravintola Buolussa. Söimme aamiaista kumpanakin aamuna Buolussa – kiireettömästi nautiskellen. Aamiaiselta löytyi kaikki hotelliaamiaisten oleellisimmat rakennuspalikat: croissantteja, leipiä, leikkeleitä, munakokkelia, pekonia, nakkeja, kahdenlaista uunipuuroa, jugurttia, myslejä ja tietysti hyvää kahvia. Lisäksi löytyi myös paikallisia makuja. Erityismaininta karjalaisen Pielispakarin karjalanpiirakoista munavoilla, kannattaa ehdottomasti jättää näille tilaa!

 

Karjalaisia Pielispakarin karjalanpiirakoita aamiaisella

 

Bomba spa

 

Vaikka huoneessa hyvin viihdyimmekin, meille oleellisin kokemus oli Bomba Spa. Olin ihastellut Bomba Spata muiden kuvista jo vuosia, ja oli mahtava päästä itse poreisiin katselemaan edessä aukeavaa Pielistä ulkona sijaitsevista porealtaista käsin. Ehdimme perjantai-iltana vielä K-18 uinnille spahan, joka on aina perjantaisin ja lauantaisin klo 20-22. Vedimme heti illallisen jälkeen kylpytakit päälle ja kylpytossut jalkaan, ja suuntasimme kylpylään iltauinnille ja saunomaan. Täydellinen lopetus perjantai-illalle!

 

 

Nautiskelimme Bomba Spassa pitkän kaavan mukaan lauantaina lounaan jälkeen. Oli aivan ihana istuskella poreissa, kilistellä kylpytakeissa rentoutumisalueella ja saunoa yhdessä. Tykkäsimme erityisesti Saunamaailman karjalaisesta Kyly-saunasta, jossa lämpötila nousi korkealle, mutta löylyt tuntuivat silti pehmeiltä. Ystävättäreni uskaltautui myös pariin otteeseen pulahtamaan kylmäaltaaseen (6 astetta), itse odottelin viereisessä 40 asteen lämpöaltaassa. Vierailen normaalisti kylpylöissä lasten kanssa, joten osasin todella arvostaa kun pääsin rentoutumaan koko päiväksi kylpylään. Bomba Spa on uudistettu vuonna 2017, ja sen huomasi materiaalivalinnoissa ja mukavuudessa. Spassa olisi ollut tarjolla myös erilaisia hoitoja, ja suosittelen varaamaan hieronnan tai kasvohoidon ennakkoon, jos sellaisesta haaveilee.

 

Nykykarjalaista luksusta

 

bomban ravintolat

 

Testasimme viikonlopun aikana Nurmeksen kolme eri ravintolaa hotelliaamiaisen lisäksi. Kävimme perjantaina ulkoilun jälkeen syömässä illallista Porokylässä 10 minuutin ajomatkan päässä Sokos Hotel Bombasta. Ravintola Lempi tarjoilee lounasaikaan buffetin ja iltaisin listalta voi valita salaatttia, burgereita tai pizzaa. Ravintola oli hämmentävän tyhjä perjantai-illaksi, mutta puhelin soi tiuhaa tahtia kun paikalliset tilasivat pizzaa noudettavaksi. Söimme omat pizzamme melko nopeaan tahtiin, sillä halusimme ehtiä illallisen jälkeen vielä Bomba Spahan iltauinnille. Silti ehdimme syömään jälkiruoat, valitsin belgialaisen vohvelin ja ystättäreni söi mangojuustokakun. Vinkki, ravintolaa vastapäätä olevasta S-marketista saa aitoja Pielispakarin karjalanpiirakoita tuliaiseksi kotiin.

 

 

Lauantaina nautimme myöhäisen lounaan Sokos Hotel Bomban uudessa ravintola Buolussa. Kyseessä on rento, bistrotyylinen ravintola, joka tarjoilee mutkatonta ruokaa. Artesaanipizzat näyttivät todella hyvältä, mutta päädyin valitsemaan listalta spaghetti al maren lohella ja katkaravuilla. Ystävättäreni söi portobellosienillä täytettyjä ravioleja, tryffeliöljyllä ja tuoreella pinaatilla höystettynä. Erinomaisia annoksia kumpikin!

 

 

Viikonlopun kulinaristinen kohokohta oli illallinen Bomban talossa sijaitsevassa Ravintola Bombassa. Tunnelmallinen karjalaisravintola tarjoilee erilaisia kolmen ruokalajin menuja suositusviineineen ja viiden ruokalajin Valamo-menu, jossa makupareina toimivat Valamon luostarin marjaviinit. Annokset on toteutettu nykykarjalaisella twistillä, ja keskiössä ovat paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän juurekset, pohjoiskarjalaiset marjat, Pielisen kuha, lähimetsistä saatu peuranliha sekä Hauhalan Hanhifarmin hanhenpaistit.

 

 

Valitsimme kumpikin Kuha-menun, josta vaihdoin alkuruoan paikallisen hanhenrinnan erinomaiseen lohiconfittiin. Kummankin alkuruoka oli todella onnistunut, ja suositusviinitkin osuivat nappiin. Pääruoaksi oli paneroitua Pielisen kuhaa parmesanperunan ja paikallisten sienien kanssa. Menun kruunasi porkkanakakku vihreällä karamellikastikkeella.

 

 

Oli upea kokemus illallistaa historiallisessa Bomban talossa. Bomban talo on vuonna 1978 rakennettu kopio Jegor Bombinin vuonna 1855 Venäjän Karjalaan rakennuttamasta talosta. Hirsitalo henkii karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja on jo itsessään yksi Suomen suosituimmista matkailunähtävyyksistä.  Nytkin kanssamme samaan aikaan aterioimassa oli saksalainen ryhmä, jolle räätälöidystä karjalaisesta kannelmusiikista saimme myös nauttia.

 

Bomban alueen luonto

 

 

Kävimme tutustumassa Bomban alueeseen jo perjantaina pitkän ajomatkan päätteeksi. Kävelimme pitkospuita pitkin niemessä sijaitsevaan ortodoksiseen kirkkoon ja talvisodan muistomerkille. Näimme matkalla idyllisen oloisen laavun, johon palasimme lauantaina tulentekovälineiden ja vaahtokarkkien kanssa. Ihana hetki luonnon keskellä! Laavu on yleisessä käytössä, ja hotellilta saa edullisesti ostettua puita ja makkaraa grillattavaksi.

 

 

Tulgua terveh!

(eli tervetuloa karjalaksi)

Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Bomba

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *