Hae
Nina ja minit

Apinaeväs valmiista puurosta

Kaikki sormiruokailusta innostuneet ovat takuuvarmasti tehneet apinaevääksi nimettyjä myslipatukoita vauvalleen. Meiltä jää usein kaurapuuroa aamusta yli. Inhottavaa heittää ruokaa pois, joten olen muokannut löytämiäni apinaeväsreseptejä ja tehnyt oman versioni, jossa kaurahiutaleiden sijaan käytetään valmista kaurapuuroa.

Tässä siis maailman helpoin resepti puuropuikuloille, joita meidän tohlottaja ahmii onnellisena välipalaksi tai välillä aamuisinkin. Näitä voi myös pakastaa, ja säilyvät jääkaapissa maukkaina pari päivää.

Ainekset:

  • Puuro, jota kukaan ei jaksanut syödä
  • 1 banaani
  • Marjoja makua antamaan
  • 1 tl Ceylon-kanelia

Vaiheet:

1. Laita aamusta jäänyt kaurapuuro kulhoon. Määrällä ei niinkään väliä, voit tosin suhteuttaa marjojen ja Ceylon-kanelin määrän puuron määrään.

2. Muussaa/pilko pieneksi puuron sekaan yksi banaani, yksi teelusikallinen Ceylon-kanelia (vauvoilta kielletty tavallinen kaneli) ja valitsemiasi marjoja. Mulla tässä puolukoita.

3. Sekoita kunnolla ja harkiten.

4. Muotoile uunipellille haluamasi muotoisia keksejä/patukoita massasta.

5. Paista uunissa 200c 18 minuuttia keskitasolla, ja muista myös ottaa uunista ulos.

6. Odota, että aikaansaannoksesi jäähtyvät hieman ja tarjoile pienelle nautiskelijallesi.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *