Hae
Ruokaturisti

Särkänniemen laitteet – Lasten suosikit

Havahduimme siihen, että vaikka olemme käyneet usein Tampereella, emme ole koskaan käyneet lasten kanssa Särkänniemessä. Niinpä varasimme yhden yön majoituksen hotellista heinäkuun alusta ja suunnistimme heti Särkänniemen porttien auetessa huvipuistoon. Särkänniemi on mielestäni aivan ihanteellinen juuri 5- ja 7-vuotiaan kanssa, 110 senttinen kuopuksemme pääsi useampaan laitteeseen kuin Linnanmäellä ja esikoisemme pääsi yllättävän hurjiin laitteisiin.

 

Kaikki huvin puolesta!

 

Särkänniemen laitteet

 

Aloitimme kiertämään Särkänniemen aluetta järjestyksessä, ja päädyimme aivan ensiksi Keinukaruselliin. Ehdimme päivän aikana kiertämään kaikki laitteet, joihin lapset pääsivät. Ainoastaan seitsemään laitteeseen oli pituusrajana 140 cm, jolloin 125 cm pituinen esikoisemmekaan ei päässyt kyytiin. Ihan hyvä, sillä katsoin kauhuissani kun hän kapusi isänsä kanssa Majakan ja Tyrskyn kyytiin. Itse jäin tyytyväisenä kuopuksemme kanssa kiertelemään meille kummallekin sopivampia laitteita.

 


5-vuotias pääsi halailemaan Särkänniemen maskottia, Sulo-possua. Possu kierteli alueella ja myös esiintyi lavalla. Lasten suosikkialue oli Angry Birds -teemoitettu alue, jossa oli valtavan leikkialueen lisäksi useita yli 105  cm pituisille suunnattuja laitteita. Kuopus tykkäsi kovasti Vauhtimato-vuoristoradasta, Crazy bus-ajelusta ja tietysti Angry Birds Ridesta.

 

Esikoisen suosikki oli Majakka ja Motogee. Vaikka Tukkijokeen olikin koko päivän melko mittava jono, olihan Särkänniemen legendaarisin laite koettava. Esikoinen oli jo ennakkoon hyvin huolissaan vaatteidensa kastumisesta, mutta suostui mukaan kun lupasin, että repusta löytyy hänelle kuivat vaihtovaatteet.

 

 

Koiramäen eläinpuisto

 

 

Särkänniemen rannekkeella pääsee myös Näsinneulan torniin, akvaarioon ja Koiramäen eläinpuistoon. Kävimme lounaan jälkeen pyörähtämässä hurmaavalla Koiramäellä. Alueella on Mauri Kunnaan kirjoista tuttujen hahmojen lisäksi farmieläimiä, kahvila, kauppoja ja lapsille aktiviteetteja. Katsoimme myös mainion musikaalisen teatteriesityksen aukiolla.

 

 

mikä sun lempparilaite on?

 

Lue myös: Legoland Florida: Kokemuksia 4-ja 6-vuotiaan kanssa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *