Hae
Ruokaturisti

Vauvan mureat lohipihvit neljästä raaka-aineesta

Vauvan lohipihvit tarkastelussa

 

Vauvan suositellaan syövän kalaa pari kertaa viikossa. Olen pyrkinyt noudattamaan tätä suositusta, mutta jos emme jollain viikolla syö itse lainkaan kalaa, niin vauvan kalansaanti jää helposti myös vähemmälle. Kaupassa käydessäni ostin kalatiskiltä Leonille pienen palan lohta ajatuksenani tehdä vain hänelle siitä jotain suolatonta herkkua. Päädyin tekemään nämä vauvan lohipihvit uunissa, joten metsästin kaupasta myös suolattoman korppujauhopussin. Esimerkiksi Myllyn Paras -korppujauhot ovat suolattomia. Vauvalle tuote käy, kunhan siinä on alle 0,5 grammaa suolaa per 100 grammaa. Koska vauva syö niin vähän, ei suolapitoisuudet kerry kovin korkeaksi. Vauvan kanssa tulisi kuitenkin pyrkiä täysin suolattomaan ruokavalioon. Mausteita voit laittaa oman mielen mukaan, vauvathan eivät saa syödä tuoreita yrttejä, minulla näissä hieman kuivattua tilliä.

 

vauvan lohipihvit (6 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 150 g lohta pieneksi hakkeloituna
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl suolattomia korppujauhoja
  • Ripaus mustapippuria ja kuivattua tilliä
  • 1 tl sitruunamehua (ei välttämätön)

 

Lisukkeena tarjoilin höyrytettyä parsakaalia ja kesäkurpitsaa.

Vaiheet:

1. Kuutioi lohi pieneksi silpuksi, näin varmistut myös ettei ruotoja ole jäänyt kalaan.
2. Sekoita lohihakkeluksen sekaan kananmuna, mausteet, korppujauhot ja sitruunamehu.
3. Sekoita kunnolla, ja anna tekeytyä 10 minuuttia.
4. Laita lusikalla seosta leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle, ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä vauvalle sopivaksi, ja leikkaa käteen istuviksi paloiksi.

 

Sormet suuhun ja bon appétit !

 

Muita sormiruokareseptejä löydät blogini vanhaa nimeä kunnioittaen #sormet suuhun -tunnisteella blogistani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *