Hae
Ruokaturisti

Vauvan banaaniletut – Lasten kestosuosikit

Joskus aamulla laiskottaa, ja haluaa tehdä sormiruokailevalle vauvalle jotain mahdollisimman yksinkertaista mutta silti ravitsevaa. Tällöin paistan usein näitä yksinkertaisia banaanilettusia, jotka ovat koostumukseltaan jotain jenkkipannukakun ja letun väliltä. Koska taikinassa ei ole ruokasoodaa, vauvan banaaniletut eivät kohoa ja jäävät littanoiksi kuten letut. Banaanin lisäksi sekaan voit laittaa vaikka mustikoita, mansikoita tai puolukoita. Meillä kaikki näistä ovat olleet hyvin suosittuja variaatioita. Ja kannattaa muistaa, että mitä tummuneempi banaani, sen makeammat letut. Letuissa olen käyttänyt kauramaitoa, koska pieni sormiruokailijamme ei saa vielä juoda lehmänmaitoa. Tosin ei meillä kotona koskaan lehmänmaitoa olekaan. Reseptin kauramaidon voit korvata soijamaidolla, mantelimaidolla tai vaikkapa korvikkeella. Vain taivas on rajana (ja tietenkin suola, sokeri ja hunaja).

 

vauvan Banaaniletut (n. 10 pientä lettua)

 

Ainekset

  • 1 dl kauramaitoa
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 banaani muussattuna
  • 1 tl Ceylon-kanelia
  • Kookosöljyä paistamiseen

 

Vaiheet

  1. Vispaa kananmuna, vehnäjauhot ja kauramaito kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita mukaan Ceylon-kaneli ja banaanimuussi.
  3. Anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia.
  4. Paista letut kookosöljyssä kummaltakin puolelta kunnes ne ovat kullanruskeita.
  5. Jäähdytä letut sopivaksi ja tarjoile kullanmurullesi. Isommille lapsille näiden kanssa maistuu mainiosti maapähkinävoi.

Tarjoiluehdotus: Vauvan banaaniletut on kiva koristella veikeästi

Sormet suuhun ja bon apétit!

 

Löydät muita sormiruokareseptejäni Sormet suuhun -tunnisteella (vanhan blogini nimeä kunnioittaen).

Lue myös: Mustikkaiset puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *