Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Lasten ulkolelut – Kesän ulkoleikit ja pihapelit

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom
*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt kun kesä vietetään visusti kotimaassa, lasten ulkolelut ja pihaleikit ovat ainakin meillä entistä tärkeämpiä. Pian 5-vuotias Joel ja 2,5-vuotias Leon pystyvät onneksi jo leikkimään suurinpiirtein samoilla leluilla, vaikka leikkityyli saattaakin olla kummallakin erilainen. Olemme viettäneet paljon aikaa pihalla kevään aikana, kun pojat eivät ole olleet päiväkodissa, ja kaikki ulkoleikit ja pihapelit ovat käyneet tutuiksi. Me vietämme myös todella paljon aikaa mökillä, ja olemme siellä varmaan suurimman osan heinäkuusta. Niinpä halusimme varmistaa, että pojilla on mökillä myös edellytykset kivoihin ulkoleikkeihin ja tutustuimme Jollyroomin kattavaan ulkoleluvalikoimaan. Valinta oli aika vaikea, ja selailin Jollyroomin valikoimia poikien kanssa yhdessä. Jollyroomilta löytyy paljon tuttuja merkkejä ja uusia tuttavuuksia, ja hinnatkaan ei päätä huimaa. Me päädyimme hankkimaan mökille pojille oman puisen leikkimökin, polkutraktorin ja paljon ulkoleluja, mutta valikoimissa olisi ollut myös esimerkiksi trampoliineja, altaita, hiekkalaatikoita, keinuja ja paljon muuta tekemistä pihalle.

 

Puutyöpöytä piti minit kiireisenä ja sijoitettiin leikkimökin sisälle

 

lasten top 5 ulkoleikit

 

1. Hiekkaleikit

Hiekkalaatikolla tunneleiden kaivaminen, linnojen rakentaminen ja kuormurilla kaivelu ovat meillä kestosuosikkeja. Leon rakastaa hiekkakkujen tekoa ja erilaisia ruokaleikkejä. Joel puolestaan haluaa kaivaa mahdollisimman syviä kuoppia ja tunneleita. Meidän kotipihallamme on kätevä kaivuri, jonka satulassa istuessa lapset pääsevät kaivamaan hiekkaa. Mökillämme on rannan edustalla iso hiekkakenttä, joten halusimme Leonille oman traktorin tai kaivurin. Alex’s Garagen Polkutraktori näytti Leonille juuri sopivalta. Poljettavassa traktorissa on kauha ja vielä peräkärrykin, mitä muuta taapero voisi toivoa?

 

 

2. Pihaleikit kavereiden kanssa

 

Olemme viettäneet nyt todella paljon aikaa pihallamme, ja  naapuruston lapset ovat tulleet tutuiksi. 2,5-vuotias Leon puuhastelee melko paljon yksinään ja leikki muiden pienten kanssa hiekkalaatikolla. Pian 5-vuotias Joel taas ei juurikaan viihdy paikallaan, vaan leikkii erilaisia pihaleikkejä kavereidensa kanssa. Ilahduttavaa nähdä, että samat pihaleikit ovat edelleen suosiossa kuin minun lapsuudessani!

Vaikka Joelilla ja Leonilla on todella erilaiset pihaleikit,  kauppaa ja kotia he jaksavat leikkiä yhdessä. Siksi halusimme pojille mökille oman ikkunallisen mökin, jossa he voivat leikkiä kauppaa. Pääsyimme valitsemaan Woodlin puisen leikkimökinJoel raahasi uuden puutyöpöytänsä mökkiin heti sen valmistuttua, eli ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen puutavarakauppa.

 

Jollyroomilta löytyy paljon erilaisia leikkimökkejä

 

3. Kauko-ohjattavan auton ohjaaminen

Naapurustossamme jokaisella vaikuttaa olevan kauko-ohjattava auto. Joel on päässyt ajelemana kavereiden autolla ja halusi itselleen oman. Joel valitsi itselleen Alex’s Garagen kauko-ohjattavan stunttiauton. Tässä autossa on se hienous, että se pystyy kääntämään itsensä toisin päin ja sitä pystyy siis ohjaamaan kahdessa eri moodissa.  Jos auto jää jonnekin jumiin, sen voi vain kauko-ohjaimella kääntää toisin päin, ja se myös kipuaa kynnysten yli. Joelin bestis oli super innoissaan Joelin uudesta autosta, ja saapuikin muutaman päivän päästä pihalle samanlaisen kanssa. Pojat pääsivät siis ajamaan autoillaan kilpaa, ja kun autot ovat aivan identtiset, niin vain ohjaustaidoilla oli merkitystä tässä kisassa!

 

Joelin ja kaverin kauko-ohjattavat stunttiautot

 

4. vesileikit

Tuntuu että mitä suurempi todennäköisyys kastua, sen hauskempi leikki on kyseessä. Pojat rakastavat mökillä veden kantamista ämpärillä järvestä ja onnistuvat aina kastelemaan kenkänsä. Onneksi nyt säiden lämmetessä ei tarvitse enää pitää kenkiä. Ostimme pojille omat vesipyssyt ja parasta on ammuskella niillä ympäriinsä. Jollyroomilta löytyy suuri valikoima vesileluja, ja Joel on toivonut samanlaista vesileikkirataa kuin leikkipuistossa oli viime kesänä. En rehellisyyden nimissä muista yhtään millainen rata oli kyseessä, mutta AquaPlayn kanavalelu näyttää juuri sopivalta.

 

5. Katuliiduilla piirtäminen

Leon ja Joel eivät suostu lähtemään kotoaan ilman katuliitupussiaan, vaikkeivat aina päädykään piirtelemään. Koska vietämme kesällä paljon aikaa mökillä, jossa ei ole katua jonne piirtää, niin lähdimme etsimään pojille jotain muuta ratkaisua piirtelyn osalta. Jollyroomin valikoimista löytyi Classic Worldin ulkokäyttöön sopiva puinen maalausteline, jossa on helposti puhdistettava pleksi. Ensimmäisellä kerralla pojat piirtelivät telineeseen ikkunatusseilla, mutta käymme ostamassa heille kunnon maalit ja siveltimet seuraavalle mökkireissulla. Josko pojat innostuisivat vaikka maalaamaan kauniit järvimaisemat.

 

Hankimme Jollyroomilta myös legojen rakentamista varten puisen Classic World -merkkisen leikkipöydän Joelille. Tarkoituksena oli pitää tätä legopöytää mökillä, mutta Joel vaati että tuomme sen kaupungiin. Pöytä on kyllä älyttömän kätevä, sillä pikkuveli ei pääse Joelin legoihin käsiksi. Aiemmin Joel on kasannut legoja keittiönpöydän ääressä, mutta nyt olemme saaneet Legot siististi lastenhuoneeseen.

 

 

Mitä teillä leikitään ulkona?

 

Lue myös: Mitä meillä leikitään – lasten lempileikit

 

Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *