Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Neuleiden huolto – Pidennä luottoneuleesi käyttöikää

Kaupallinen yhteistyö: Alpa

Pyrin hankkimaan luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita ja toivon toki, että ne kestävät käytössäni kauan. Vaatteiden ekologisuus ja eettisyys ovat minulle tärkeitä valintakriteereitä, enkä voisi kuvitella käyttäväni esimerkiksi angoraa vaikka se tavallaan luonnonmateriaali onkin. Jyväskyläläinen Alpa tekee juuri kriteerini kohtaavia, laadukkaita, alpakanvillaisia neuletakkeja ja asusteita. Alpan neuleet valmistetaan vastuullisesti Liettuassa, ja pipot Suomessa. Minulta löytyy kaapista viisi Alpan neuletakkia, yksi kaulaliina ja yksi pipo. Alpan neuletakit ovat ajattomia ja kestäviä, ja eksyvät siksi päälleni useammin kuin mikään muu kaapissani. Vaikka alpakanvilla hylkii likaa ja sen raikastamiseksi riittää tuuletus, niin neuleiden huolto on silti tärkeää ja pidentää luottoneuleidesi käyttöikää.

 

Neuleiden huolto pidentää niiden käyttöikää

 

Harmaa Drizzle-neuletakki ja musta Baby Alpaca -kaulahuivi

 

Tuulettamalla, paikallisella tahranpoistolla, minimoimalla pesukerrat ja noudattamalla pesuohjeita pidät vaatteesi puhtaana ja kauniina pitkään.

 

Hankin ensimmäisen Alpan neuletakkini vuonna 2018. Kyseessä on indigonsininen Drizzle-neulatakki ja se on edelleen minulla käytössä. Tykästyin tähän Alpan suosituimpaan malliin ja sen monikäyttöisyyteen niin, että hankin pari vuotta myöhemmin sen seuraksi vaaleanharmaan Drizzlen. Kolme vuotta vanha neuleeni on kovasta käytöstä huolimatta edelleen todella hyvässä kunnossa. Olen pessyt sen vuosien varrella vain muutaman kerran, käsin kylmässä vedessä villanpesuaineella. Vien neuleet aina parvekkeelle käytön jälkeen tuulettumaan ja se riittää yleensä. Alpa vinkkaa sivuillaan, että pesty neule kannattaa asettaa pyyhkeen päälle ja rullata se pyyhkeen sisään niin että pyyhe imee neuleesta vettä.  Otettuasi neuleen pois pyyhkeen sisältä, muista tasokuivata se, neuleiden muoto nimittäin kärsii jos roikotat niitä henkarilla. Neuleita ei kannata kiertää kuivaksi käsin puristamalla niistä vettä.

 

 

Pitkäkuituinen alpakan villa on laadukas luonnonkuitu, joka ei nukkaannu yhtä helposti kuin lampaanvilla. Minulla on kaikkien viiden Alpan neuleen pinta pysynyt hyvänä, eikä niissä näy lainkaan nukkaa. Jos käy kuitenkin niin, että neule nukkaantuu, nukan voi poistaa esimerkiksi nukkatrimmerillä.

Nukkaantumista voi myös estää ennakkoon huoltamalla neuletta. Alpa myy laadukasta luonnonharjasta tehtyä neuleharjaa neuleiden perushuoltoon. Säännöllinen harjaus ehkäisee nyppyyntymistä, puhdistaa neuleta irtoliasta ja palauttaa irtokuidut takaisin neuleen pintaan. Lisäksi Alpan valikoimista löytyy pienen haravan näköinen neuleharjan puhdistuskampa, jolla saat neuleharjasi tai vaikka hiusharjan puhdistettua vahingoittamatta harjaksia.

 

 

Neuleet saattavat myös venähtää kovasta käytöstä esimerkiksi kyynärpäiden kohdalta. Luonnonkuituna alpakanvillan reagoi hyvin silitysraudalla tehtävään höyrytykseen ja palautuu alkuperäiseen muotoonsa. En ole kokeillut höyrytystä vielä itse, mutta sen voi tehdä silitysraudan höyryllä, villa-asetuksella. Kostealla höyryllä voit höllentää tilapäisesti kuituja toisistaan, jolloin voit joko venyttää tai supistaa neulosta. Kun neulos kuivuu, kuidut lukittautuvat uuteen muotoonsa.

Lue lisää alpakanvillan huolto-ohjeita Alpan sivuilta. Tiesitkö, että Alpalla on myös korjauspalvelu heidän neuleilleen ja he neuvovat asiakkaitaan mielellään neuleiden käyttöiän pidentämiseksi?

 

Täydellisen värinen Serene-neuletakki

 

Milloin viimeksi harjasit neuleesi?

 

Lue myös: Ihanimmat neuletakit tulevat Jyväskylästä

 

Kaupallinen yhteistyö: Alpa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *