Hae
Ruokaturisti

Vauvan värikylpy muuttui sormiruokailijan brunssiksi

Erinomaisia kookoksella kuorrutettuja mustikoita

 

Olin 11-kuukautisen Leonin kanssa viime viikolla leikkipuiston järjestämässä värikylvyssä. Olin esikoisemme kanssa samassa kylvyssä Joelin ollessa yhdeksän kuukautta. Halusin, että myös Leon ehtii kokea vauvavuotensa aikana tämän sotkuisen mutta erittäin hauskan puuhan. Tällä kertaa värikylvyn värinä oli sininen ja sen eri sävyt. Värikylvyssähän on se idea, että vauva pääsee tutustumaan turvallisten väriaineiden eli usein ruoan välityksellä eri väreihin, ja pääsee hieman taiteilemaan. Koska olin ollut värikylvyssä aiemmin, tiesin että vauva kannattaa riisua vaippasilleen tai ottaa mukaan vanha, kierrätykseen menevä body. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa kosteuspyyhkeitä, ja pieni pyyhe niin saa pestyä suurimmat sotkut vauvastaan pois värikylvyn jälkeen.

 

Kukkuu, Leonin lempileikki on piilonen ja hän piiloutuu aivan kaiken löytämänsä taakse

Isoveljestään poiketen, Leon ei ollut lainkaan kiinnostunut taiteen tekemisestä. Hän leikki todella innoissaan värikkäillä huiveilla piilosta ennen varsinaisen värikylvyn alkua, kuten meillä on ollut muskarissa tapana. Saatuaan ensimmäisen väriaineen eli pakastemustikat eteensä, Leon unohti kuitenkin kaiken muun ja alkoi poimimaan niitä kaksin käsin suuhunsa. Joel antautui aikoinaan taiteen vietäväksi, ja maalasi mahallaan maaten kummallakin kädellä. Leon puolestaan istui nätisti paikoillaan, ja poimi nätisti jokaikisen mustikan suuhunsa. Ei siinä paljoa siis maalailtu, etenkin kun mustikoiden päälle ripoteltiin vielä kookoshiutaleita.

Seuraava ruokalaji oli mustikkakiisseli, jota oli Leonin harmiksi vaikea kauhoa suuhun. Kiisseliä oli kuitenkin kiva litistellä sormien välissä, ja tutustua sen tekstuuriin. Kiisselillä Leon innostui hieman taiteilemaan, ja siveli sitä innoissaan omaa jalkaansa pitkin. Jälkiruoaksi oli tarjolla perunajauhoilla aivan hyytelöksi suurustettu mustikkakiisseli, jota oli todella helppo kauhoa suuhun. Leon tuntui pitävän sen mausta, ja haukkaili sitä monta kourallista. Brunssin päätteeksi sormiruokailijani oli aivan mustikassa, vain body tuntui ihmeen kaupalla säilyneen puhtaana. Kävimme lavuaarissa pesulla, ja vaihdoin Leonille puhtaat vaatteet päälle.

Hmmm, maistanko hitusen mustikkaa? 

Mitä värikylvystä jäi meille tällä kertaa käteen? Leon sai massunsa täyteen, kauniin sinisen kokovartalomeikin, ja minä sain pestä pienen, mustikkaisen mieheni. Leonilla tuntui olevan hauskaa, ja ajattelin toteuttaa seuraavan värikylvyn vähemmän maukkailla väriaineilla omassa kylpyhuoneessamme. Kannattaa kysyä omasta leikkipuistosta värikylpyä, ainakin Helsingissä ne ovat maksuttomia ja järjestetään kerran kuukaudessa.

 

Värikästä loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *