Hae
Ruokaturisti

Itsetehty Italianpata – lasten kestosuosikki

Kävimme kesällä leikkipuiston lounaalla, ja siellä oli pari kertaa tarjolla italianpataa. Sekä Leon että Joel ahmivat sitä hulluna, joten päätin tehdä heille itsetehdyn italianpadan vegaanisena versiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Itsetehty italianpata sai oeikein hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki ”hyvää, hyvää!” ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ehkä ensi kerralla kokeilen vaihtelun vuoksi herneproteiinirouhetta. Ja itsetehty italianpata valmistui aivan yhtä nopeasti kuin valmisruokaversio.

 

itsetehty Italianpata kasvisversiona

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (400g)
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 grammaa (2dl) rakettispaghettia tai normaalia pieneksi katkottuna
  • 50 g pakastemaissia
  • 50 g pakasteherneitä

 

Hyvin maustettu soijarouhe muistuttaa jauhelihaa

Vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää sipuli sekaan soijarouhe ja mausteet, ja paista pari minuuttia.
  3. Kaada 3 dl vettä soijarouheen sekaan, ja anna veden imeytyä.
  4. Lisää kattilaan vielä 2 dl vettä ja paseerattu tomaatti.
  5. Keitä viitisen minuuttia, ja lisää mukaan rakettispaghetti.
  6. Kun spaghetti on kypsää, lisää sekaan jäiset maissit ja herneet ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Annostele italianpata ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Suussa sulava uuniriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *