Hae
Ruokaturisti

Viikonloppu Berliinissä

Olen viimeksi käynyt Berliinissä melkein kymmenen vuotta sitten joten viikonloppu Berliinissä oli syksyn kohokohta. Lensimme uudelle Tegenin kentälle perjantaina ja takaisin Helsinkiin maanantai-iltana. Berliini oli muuttunut jonkin verran tässä välissä, mutta kaikki muistamani ihanat asiat olivat ennallaan.

 

Viikonloppu Berliinissä

 

Pala Berliinin muuria

 

Yövyimme Aspria-hotellissa, joka sijaitsi luksuskuntosalin tiloissa. Aspriassa on 30 boutique-tyylistä huonetta, ja kaikessa näkyi ripaus ylellisyyttä. Majoittumiseen kuului myös 3-kerroksisen kuntosalin, uima-altaan ja ison saunaosaston käyttö. Tykkäsin erityisesti hotellin aamiaisesta, jossa oli panostettu määrän sijasta laatuun. Missään ei ollut mitään moitittavaa!

 

Hotellin aamiainen

Kulinaristin Berliini

 

 

Koska olen luonteeltani ruokaturisti, odotin matkalta erityisesti perinteisiä saksalaisia makuelämyksiä. Söimme enimmäkseen saksalaisissa ravintoloissa, ja Flammekueche-liekkipiiras, Käsespätzle-juustopasta ja brezelit saavat riittää hetkeksi. Jälkkäriksi Saksassa kannattaa valita mehukas apfelkuchen tai bienenstitch-kakku. Tällä reissulla ruokajuomaksi valitsin myös poikkeuksellisesti oluen viinin sijaan.  Kävimme myös aivan ihanassa georgilaisessa ravintolassa, näitä näytti Berliinissä olevan enemmän kuin Helsingissä!

 

Ostosvinkit Berliiniin


Vietimme melkein koko lauantain ostoksia tehden Kurfürstendamm kadun varrella. Berliinistä löytyy tuttujen ketjuliikkeiden lisäksi ihania putiikkeja, sisustuskauppoja ja herkkupuoteja.


Kannattaa tsekata nämä Kurfürstendamm -ostoskadun lisäksi:

  • Lego store, Tauentzienstraße 20
  • KaDeWe tavaratalo, Tauentzienstrasse 21/ 24
  • Uniqlo, flagship kauppa, store, Tauentzienstraße 7
  • Mall of Berlin, Leipziger Pl. 12

 

 

Ehdimme syömisen ja ostosten teon lomassa myös nauttimaan Berliinin luonnosta ja monista puistoista. Biergartenit kutsuvat istuskelemaan ja varsinkin sunnuntait ovat loistavia tähän sillä kaikki kaupat ovat kiinni sunnuntaisin. Suosittelen käymään saksalaiseen tapaan oluella joko Café am neuensee– tai Schleusenkrug- ulkoilmakahvilassa keskustan Tiergartenissa.

Seuraavaan kertaan!

 

Lue myös: Pitkä viikonloppu Milanossa

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *