Hae
Ruokaturisti

Itse tehty glögi maistuu mustikalta ja appelsiinilta

Itse tehty glögi vaatii hieman enemmän vaivaa kuin valmiina ostettu, mutta saat toisaalta itse päättää itse makumaailman ja etenkin kuinka paljon laitat glögiin sokeria. Kaupan glögeissä kun on usein tarpeettoman paljon sokeria. Moni glögi tehdään mustaviinimarjamehuun, mutta olen itse enemmän mustikan fani. Lisäksi appelsiini kuuluu olennaisena makuna jouluun, ja on myös päässyt tänä vuonna glögiimme mukaan. Oman glögin teko on meillä kiva jouluperinne aivan kuten pipareiden koristelu tai joulutorttujen leipominen. Teemme usein aattona myös munatotia (eggnog), kun glögiin on jo hieman ehtinyt kyllästymään. 

 

Itse tehty glögi (o,75 litraa)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 3,5 dl sokeroimatonta mustikkamehua. Jos käytät tiivistettä, laimenna mehu ohjeen mukaan niin että saat 3,5 dl mehua.
  • 2,5 dl vettä
  • 2 appelsiinin mehu
  • 5 rkl fariinisokeria
  • 4 kanelitankoa
  • 5 tähtianista
  • 1 rkl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa

 

 

Vaiheet

  1. Sekoita kattilassa mustikkamehu (tai muu valitsemasi sokeroimaton mehu), vesi ja fariinisokeri.
  2. Kuumenna seos ja lisää joukkoon kanelitangot, tähtianikset, neilikka ja kardemumma.
  3. Pese appelsiini, ja suikaloi kuoresta muutama kiehkura glögin sekaan. 
  4. Keitä glögiä miedolla lämmöllä kattilassa 20 minuuttia.
  5. Purista appelsiini mehuksi ja lisää loppuvaiheessa glögin joukkoon.
  6. Siivilöi glögistä mausteet lopuksi kaatamalla neste siivilän läpi.
  7. Nauti glögi heti tai pullota! Jos haluat, voit kaataa 1/3 punaviiniä glögin sekaan ja lämmittää kattilassa glögiä kuitenkaan kiehuttamatta.

 

 

Ihanaa joulun odotusta!

 

Lue myös: Piparkakkujen teko lasten kanssa: miten tehdä leipomisesta hauska askarteluhetki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *