Hae
Ruokaturisti

Kermainen risotto katkaravuilla

Rakastan hyvin tehtyä risottoa! Sitä on helppo muunnella, ja se sopii pääruoaksi tai pääruoan lisukkseeksi. Toisinaan laitan sekaan mascarponejuustoa ja keväisin teen parsarisottoa. Kermainen risotto on yllättävän helppo tehdä, se vaatii vain jonkin verran aikaa ja kärsivällisyyttä. Niin usein ravintoloistakin saa aivan liian kuivaa risottoa, että luulisi sen tekemisen olevan huippuvaikeaa. Tärkeää hyvän risoton tekemisessa on, että liemi lisätään riisin sekaan vähitellen, ja kaiken avain on kunnollinen hämmentäminen. Kun kääntelet riisiä liemessä reseptissä toivotun 20 minuutin ajan, siitä irtoaa tärkkelystä, joka tekee risotolle juuston kanssa sille ominaisen kermaisen koostumuksen.

 

kermainen risotto

 

 

Mitä tarvitset

  • 9 dl lientä= 1 kasvisliemikuutio ja 9 dl vettä
  • 3,5 dl risottoriisiä
  • 2,5 dl valkoviintä (voit korvata alkoholittomalla omenasiiderillä)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl raastettua Grana Padanoa tai parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä sipulia tai salottisipulia
  • 50 grammaa voita
  • 300 grammaa katkarapuja
  • 0,5 tl suolaa
  • Ripaus mustapippuria

 

 

vaiheet

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Valmista kasvisliemi.
  2. Lämiitä pannu miedolle lämmölle, ja lisää pannulle voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli, ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  3. Lisää risottoriisi pannulle ja sekoittele sipuliseoksen sekaan. Kuullota riisiä noin 5 minuuttia, niin että se saa hieman väriä.
  4. Lisää valkoviini pannulle ja paista niin, että se on miltei kokonaan haihtunut.
  5. Lisää kasvislientä desilitra kerrallaan, koko ajan sekoittaen niin kuan kuin miltei kaikki edellinen neste on imeytynyt riisiin. Tähän menee noin 20 minuuttia ja tuo risotolle ominaisen kermaisen koostumuksen.
  6. Kun olet lisännyt kaiken liemen ja se on imeytynyt riisiin, lisää jäiset katkaravut risoton ja sitruunamahu sekaan ja sekoittele parin minuutin ajan.
  7. Ota pannu pois liedeltä, lisää samantien kuuman risoton sekaan raastettu parmesaani, suola ja pippuri.
  8. Tarjoile kuumana hyvän leivän tai salaatin kera.

 

hyvää ruokahalua!

 

Jälkiruoaksi sopisi:

Tiramisu – Jälkiruokien aatelistoa

iruokien aatelistoa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *