Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlissa kesken
Juustoinen, ihanan rapea suolainen piirakka ei esittelyjä kaipaa, ja variaatioita näistä riittää. Sanonpa vain sen, että tämä välimerellinen juustopiirakka loppui kesken esikoisen 4-vuotis synttäreillä. Ja meillä oli pöytä täynnä vaikka mitä suolaisia ja makeita herkkuja. Olen siksi tehnyt tätä juustopiirakkaa monta kertaa kyseisten juhlien jälkeen, ja löytänyt juuri oikean fetajuuston piirakkaan käytettäväksi. Fetan ja aurinkokuivatun tomaatin suolapitoisuudesta johtuen piirakka ei kaipaa lisää suolaa, vaan saa lisää makua kuivatuista yrteistä.
Välimerellinen juustopiirakka
Mitä tarvitset:
Pohja:
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina
Tai
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Täyte:
- 200 g fetajuustoa
- 100 g paprikaa
- 0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 2 kananmunaa
- 200 g kermaviiliä
- 100 g juustoraastetta
- Ripaus pippuria
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl kuivattua timjamia
Vaiheet:
- Jos et käytä valmista taikinaa, tee ensin taikina: sekoita huoneenlämmössä pehmentyneen voin sekaan vehnäjauhot, ja nypi lopuksi kananmuna sekaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
- Levitä piirakkataikinan päälle pieneksi kuutioitu paprika, aurinkokuivattu tomaatti ja feta.
- Riko kananmunien rakenne kulhossa ja vatkaa kermaviili sekaan. Lisää mausteet ja 3/4 osaa juustoraasteesta.
- Kaada seos piirakan päälle, ja ripottele loppu juustoraasteesta piirakan päälle
- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 40 min, ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Hyvää ruokahalua!
Kokkaa myös: Täyteläinen linssilasagne
Moikka! MItä fetajuustoa siis suosittelisit tähän? Entäs tuo valmis piirakkapohja, tuleeko yhtä hyvä kuin itse tekemällä taikinan?
Oon käyttänyt aina eri juustoa, musta Pirkan Parhaat feta on hyvää. Ja nykyään valmistaikinat on niin hyviä, että jos ei ole aineksia tai jaksamista tehdä itse, niin ei juurikaan maussa häviä ?
Ihmettelin vähän tuota kananmunaa pohjaan, mutta tuon ohjeen mukaan tein. Teinköhän kuitenkin jotain väärin, kun tuli ihan kivikova.
Jäi syömättä lakkiaisissa.
Hmm, erikoista ja todella harmillista! Kovuus viittaisi siihen että jauhoja olisi liikaa. Olen aina tehnyt pohjan kananmunalla, googlettelin ja näyttää olevan ihan yleinen käytäntö. Esim. Kotiliesi: ”Suolainen piirakkapohja valmistuu helpoimmillaan vain kolmesta tai neljästä raaka-aineesta: voista, jauhoista ja kananmunasta sekä tilkasta kylmää vettä.”