Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Sokos Hotel Presidentin sviitti – Unohtumaton juhlapaikka

Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotel Presidentti

Mikä olisi ihanampaa, kuin viettää synttäreitään staycationilla upeassa sviitissä kuohuvan, hyvän ruoan ja oman saunan parissa? Halusin yllättää 75-vuotta täyttävän kummitätini koronatilanteeseen sopivilla pienimuotoisilla juhlilla ja juhlapaikaksi valikoitui Helsingin Kampissa sijaitseva Sokos Hotel Presidentti. Olin suunnitellut rauhallisen hemmotteluillan, jossa pisin kävelymatka oli hotellin ravintola Manuun. Sokos Hotel Presidentin sviitti oli loistava juhlapaikka syntymäpäiville, ja sopisi myös muun tärkeän tapahtuman juhlintaan kavereiden kesken, tai vaikka pienen työporukan illanviettoon.

 

 

Sokos Hotel Presidentin sviitti

 

 

Paola Suhosen viimeistä yksityiskohtaa myöten sisustamat sviitit ovat 78 neliömetrin kokoisia. Meidän sviittimme oli teemaltaan ”Juhannus”, ja keskikesästä muistuttava tematiikka toistui hotellihuoneen sisustuksessa. Koko kerros, jossa yövyimme, oli juhannusteemainen ja hissiaulassa soi kesäyön äänet kuikan säestämänä. Hauskoja yksityiskohtia kaikille aisteille!

Suite by Ivana Helsinki koostui isosta olohuoneesta, makuuhuoneesta, pienemmästä huoneesta, johon saa lisävuoteen, kylppäristä ja saunasta. Olohuoneen isossa sohvaryhmässä voi rentoutua esimerkiksi televisiota katselemalla. Olohuoneessa oli peräti kaksi televisiota, ja kummassakin makuuhuoneessa omansa. Eli siis nelihenkinen perhekin voi jokainen katsella mitä haluaa omalta ruudultaan.

 

 

Olohuoneessa on myös kuuden hengen ruokapöytä, jossa voisi pitää vaikka palaverin tai syödä illallista.  Me joimme pöydän ääressä heti huoneeseen päästyämme lasit kuohuvaa ja herkuttelimme suklaalla. Kummitätini ja äitini eivät olleet tainneet aiemmin yöpyä sviitissä, sen verran vaikuttuneina he tutkivat kaikki yksityiskohtia. Aivan täydellinen juhlapaikka siis.

 

Illallinen hotellin bistro Manussa

 

 

Olin tehnyt ennakkoon meille jo pöytävarauksen Bistro Manusta, jonne pääsimme kätevästi hotellista sisäkautta. Söin alkuun myskikurpitsakeiton, pääruoaksi paahdettua taimenta ja jälkiruoaksi täydellisen mehevän suklaapaistokkaan jäätelöillä ja marjoilla. Kaikki oli erinomaista, ja oli aivan ihana tallustaa illalliselta takaisin sviittiin.

 

 

Rauhallinen hemmottelu staycation

Hemmottelimme itseämme illallisen jälkeen saunan ja kasvohoitojen merkeissä. Hotellissa on myös kaikille majoittujille avoin sauna ja uima-allas, mutta päätimme viihtyä sviitin omassa saunassa. Saimme mukaamme vastaanotosta juhannusteemaan sopivan koivuntuoksuisen saunahajusteen. Saunaan mahtui hyvin kolme istumaan väljästi ja suihkujakin löytyi kaksin kappalein. Olin ostanut mukaan kasvojen kuorintavoiteen ja erilaisia kasvonaamioita, joista kaikki saivat valita omansa.  Loppuillan vietimmekin hotellihuoneesta löytyvissä kylpytakeissa, tohvelit tietenkin jalassa.

 

 

Olin ostanut meille vielä iltapalaksi saunan jälkeen juustoja, hedelmiä ja suklaata. Sänky alkoi kutsumaan minua melko pian saunan jälkeen. Vähän salaa odotin, koska pääsen nukkumaan hotellin lakanoihin. Vietin koronavuonna kerran yksin yön hotellissa, sillä rakastan hotelleja ja kaipasin hetken omaa rauhaa ja kunnon yöunet. Sokos Hotel Presidentin sviitiin en ehkä yksin tulisi, vaan ottaisin ehdootomasti ensi kerralla mukaan mieheni juhlimaan tulevaa vuosipäiväämme. Sviitin makuuhuoneessa on iso 180 cm parisänky, jonka lisäksi saunan viereiseen pienempään huoneeseen oli pedattu lisäsänky.

 

Juhannus-sviitin tapetit mukailivat keskikesän teemaa

 

Sain aamulla nukkua kerrankin pitkään, kun lapset eivät olleet herättämässä. Oli aivan ihana saada nukkua yksin ja aivan keskeytyksettä. Kunnon yöunia osaa arvostaa aivan eri tavalla kuin viisi vuotta sitten! Kävimme syömässä rauhallisen aamiaisen. Tarjolla oli hyvä kattaus tyypillisiä aamiaisruokia, ja lisäksi erilaisia myslejä, vispiruuroa ja hedelmiä. Leipävalikoima oli todella hyvä ja jälkkäripöytä oli juuri sopiva aamiaiselle.

 

 

Menimme aamiaisen jälkeen vielä hetkeksi sviittiin köllöttelemään. Joimme kahvikoneen erikoiskahveja ja ihailimme upeaa maisemaa eduskuntatalolle päin. Aion ehdottomasti yöpyä uudelleen Sokos Hotel Presidentin sviitissä, onhan minulla vielä testaamatta Sisu, Satumetsä ja Talvimyrsky -teemat! Mietin jo, että seuraavalla kerralla voisin juhlia kaveriporukalla omia synttäreitäni, tai ystävän tulevia pienimuotoisia polttareita.

 

 

Milloin olet viimeksi yöpynyt hotellissa kotikaupungissasi?

 

Lue myös: Sokos Hotel Torni: Romanttinen staycation Helsingissä

 

Kaupallinen yhteistyö: Sokos Hotel Presidentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.