Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Ailefon luonnonmukainen muovailuvaha, jota voi vaikka maistaa

Kaupallinen yhteistyö: Ailefoa maahantuovan Kiddexin kanssa

Saimme testiin tanskalaisen Ailefon kemikaalittoman muovailuvahan, leimasimet ja pyökkiset muovailuvälineet. Kiddex maahantuo tätä Euroopan ainoata luonnonmukaista muovailuvahaa. Ailefon muovailuvahat sisältävät ainoastaan korkealaatuisia sertifioituja ainesosia, eikä lainkaan hajusteita tai parabeeneja. Arvostan lasten leluissa kemikaalittomuutta, ja etenkin sitä että tiedän ettei niistä irtoa mitään vaarallista vaikka se eksyisi suuhun. Etenkin kun kymmenkuukautinen Leon pääsee käsiksi kaikkiin isoveljensä leluihin, silloin kun Joel niillä leikkii. Ailefon muovailuvahan säilöntäaineet, kuten kaikki muutkin sen ainesosat, ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä. Tätä muovailuvahaa voisi vaikka huoletta siis maistaa.

Mitä Ailefon muovailuvahassa sitten on? Sen pääainesosat ovat vehnäjauho ja vesi, jonka lisäksi mukana on suolaa, kasviöljyjä ja -värejä, happamuudensäätöaineita kaliumsorbaattia. Muovailuvaha saa kauniin kirkkaat värinsä ainoastaan kasviväreistä (mm. vihreistä kasveista ja punaisista hedelmistä). Ei kuulosta kovin pahalta, ja tuoksukin on miellyttävä. Maultaan muovailuvaha ei kuulema ole kovin kummoista, mutta kiva tietää ettei ole mitään vaaraa jos pikkuinen sattuisi sitä salaa vähän maistelemaan.

Kolmevuotias Joel rakastaa muovailuvahaa, ja avasi innoissaan saamamme paketin. Sisältä löytyi iso tuubi, joka kätki sisälleen viisi eriväristä muovailuvaharasiaa. Otimme käsittelyyn vihreän, punaisen ja keltaisen. Paketista löytyi myös Ailefon pyökkiset muovailuvälineet. Setti sisältää kaulimen, veitsen ja leikkuualustan käytännöllisessä säilytyspussissa. Joel tiesi heti mitä tehdä, ja leikkasi muovailuvahasta palasen, jota ryhtyi innolla kaulitsemaan. Leikkuualustasta hän tosin kysyi mitä sillä tehdään, vaikka oli juuri käyttänyt sitä vaistomaisesti leikkausalustana.

Ei uskoisi, ettei näissä väreissä ole mitään keinotekoista

Muovailuvaha tuntui hyvältä käsissä, ja siitä oli helppo muotoilla. Jotkut muovailuvahat alkavat jo hetken pöydällä olon jälkeen kuivumaan, mutta ainakaan tämän puolituntisen aikana Ailefolle ei käynyt kuinkaan. Olemme aiemmin käyttäneet melko tunnettua muovailuvahabrändiä, jonka värit ovat niin kirkkaat ettei niitä luomuna saa edes luotua. En kuitenkaan pidä niiden hajusta, ja Joel yrittää aina laittaa niitä suuhunsa varmaankin juuri sen vahvan tuoksun takia.

Kaksin käsin kun leimailee, saattaa painoteho jäädä liian heikoksi

Saimme lisäksi testiin kaksi saman sarjan leimasinta, joilla voi tehdä muovailuvahaan hauskoja eläinkuvioita. Leimasin on puuvartinen ja itse leimasin on silikonia. Meillä oli käytössämme apina -ja norsuleimasin. Luin, että leimasin sopii myös leivontaan, ja uskon että niiden avulla saisi tehtyä mielettömän hienoja pipareita. Ailefon muovailuvaha muistuttaa itseasiassa koostumukseltaan piparkakkutaikinaa, ja Joel varmaan leimailisi mielellään pipareihin apinan kuvia. Tai ehkä voisin kehitellä jonkun kivan sormiruokareseptin Leonille, jossa pääsisi myös leimailemaan.

Paljon hienompi teoksia tulee, kun sekoittaa värejä iloisesti keskenään

 

Olen aina ollut melko tiukkis eri väristen muovailuvahojen sekoittamisesta, mutta nyt annoin Joelin leikkiä ihan rauhassa. Olen jotenkin ajatellut, että muovailuvahat menevät ihan pilalle jos niitä sekoittaa eikä alkuperäisiä, puhtaita värejä ole enää lainkaan. Mutta kuten yllä näkyy, hienommat luomukset vaativat paljon eri värejä. Silti yritin leikkien jälkeen erotella värit omiin purkkeihinsa parhaani mukaan, ja onnistuinkin siinä melko hyvin. Enköhän ensi muovailukerralla löysää jo vähän nutturaani, värejä saa kuitenkin aina hankittua lisää. Lisätietoa Ailefosta ja sen jälleenmyyjistä Suomessa löydät Kiddexin sivuilta.

Tykätäänkö teillä muovailla? Saako värejä sekoittaa keskenään?

Kaupallinen yhteistyö: Ailefoa maahantuovan Kiddexin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *