Hae
Ruokaturisti

Hasselbackan punajuuret

 

Hasselbackan perunat ovat monelle tuttuja, mutta oletko tehnyt muista kasviksista vastaavia herkkuja? Me teemme toisinaan punajuuret samalla tyylillä, eli siivutamme ne pohjaa lukuunottamatta ohuiksi, valelemme voilla ja paahdamme uunissa tunnin. Hasselbackan punajuuret sopivat lisukkeeksi melkein minkä kanssa tahansa ja ovat lempitapani valmistaa punajuuret. Viimeksi söimme näitä uunissa tehdyn herkkuriisin ja nieriän kanssa. 

 

Hasselbackan punajuuret

 

 

Mitä tarvitset:

  • 8 punajuurta
  • 75 grammaa voita sulatettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria

 


Vaiheet:

 

1. Pese raa’at punajuuret ja keitä niitä 45 minuuttia.

2. Kuori puoliksi kypsät punajuuret ja leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat sitten ohuiksi viipaleiksi painamatta pohjana asti niin, että viipaleet jäävät 0,5 cm pohjasta kiinni toisiinsa.

3. Valmista tässä välissä voisula. Laita kattilaan voi, suola, pippuri ja valkosipulinkynnet murskattuna. Sulata voi miedolla lämmöllä.

4. Asettele punajuuret uunivuokaan ja levitä viipaleita hieman. Valele punajuuret voisulalla. Jätä voisulaa, sillä tulet tekemään tämän vielä kaksi kertaa.

5. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa tunti. Valele punajuuret uudestaan voisulalla 20 minuutin jälkeen, ja vielä kolmannen kerran 40 minuutin kohdalla. Näin punajuuren viipaleet karamelisoituvat ihanan rapsakoiksi.

6. Ota kypsät hasselbackan punajuuret uunista ja viimeistele ripottelemalla päälle sormisuolaa.



Hyvää ruokahalua!

 

Muita lisukeideoita: Tomaattisalaatti – vartissa valmis raikas lisuke ja Tabbouleh-salaatti, joka raikastaa minkä tahansa aterian 


Joko seuraat kokkailujamme Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *