Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

I love me 2018 – Messutärpit ja odotetut uutuudet

Kaupallinen yhteistyö: Crazy Coco, Arctic Warriors, Linseed Oy, Nordic Health Sprays, Arctic Superfoods ja Hiustuotteet24h

Kuva: Messukeskus, I love me -messut 2017

Perjantaina 19.10 alkaa syksyn odotetuin hyvinvointitapahtuma I love me 2018 -messut Helsingin Messukeskuksessa, ja kestää koko viikonlopun. Menen Messukeskukseen koko perjantaipäiväksi kiertelemään Leonin, sekä bloggaajaystäväni ja hänen vauvansa kanssa. Perjantaina ohjelmassa olisi Yoga Nordicin järjestämä (alkoholiton) skumppajooga, mutta sinne en kyllä ihan vauvan kanssa lähtisi. Tänä vuonna teemoina ovat Terveys, Hyvinvointi, Luonnollisesti ja Kauneus. Itse kallistun enemmän hyvinvoinnin kuin kauneuden puoleen. Odotan messuilta etenkin uusia tuotelöytöjä, sekä vinkkejä hyvinvointiin ja jaksamiseen.
Kahlasin koko messuohjelman lävitse, ja poimin sieltä minulle uudet tuttavuudet, ja muutaman vanhan lempparin. Perjantain ohjelmistossa mielenkiintoiselta kuulostaa Natural Goods Companyn luento “Mielen merkitys ihoon”, jossa aiheena on stressin vaikutus iho-ongelmiin ja -sairauksiin (klo 16.30 Forum). Aion käydä myös kyseisen yrityksen osastolla 6f48 kyselemässä mikä heidän messuilla lanseerattava valmennuksensa on. Tämän jälkeen samalla lavalla klo 17.30 stylisti Outi Broux kertoo hiustenmuotoilun syksyn ja talven trendeistä. Koska arkeni ja blogini pyörii niin paljon ruoan ympärillä, olen löytänyt I love me 2018 -messuilta myös parhaat energianlähteet meille ruuhkavuosia eläville. Alla ne yritykset, joiden osastolla aion ehdottomasti käydä ostoksilla. Löytyykö listalta myös sinun suosikkisi?

 

Arctic Warriors – Superfoodit Lapin villiyrteistä, osasto 7p108

Kuva: Arctic Warriors

 

Suomen Leijonan luolassakin nähty Arctic Warriors valmistaa yrttivalmisteita Lapin luonnossa kasvavista villiyrteistä. Yritys taistelee elävän ja elinvoimaisen Lapin puolesta ja auttaa osaltaan luomaan uutta elinkeinoa suosimalla lappilaisia pienviljelijöitä. Bongasin Ruohonjuuressa Arctic Warriorsin SINNI ruusujuuri-yrttishotin. En ollut koskaan kuullut ruusujuuresta, joten jäin kiinnostuneena lukemaan tuoteselostetta. Ruusujuuri on Lapin luonnossa kasvava voimayrtti, joka ylläpitää henkistä ja fyysistä suorituskykyä, auttaa uniongelmiin ja tasoittaa stressitasoja. Eli täysin sitä mitä kahden pienen lapsen äiti kaipaa. Tuotetta ei tosin suositella raskaana oleville, imettäville tai alle 3-vuotiaille. Arctic Warriors shotit ehtii pientenkin lasten vanhemmat nauttimaan koska vain, toisin kuin kahvin kuumana. Yrttishotti nautitaan sellaisenaan, ja se piristää mukavasti koleaa syyspäivää hiekkalaatikon reunalla.

Arctic Warriorsin valikoimissa on yrttishottien lisäksi yrttieliksiirejä, ja erilaisia yrtti- ja marjajauheita. Ruusujuuren ohella yrttivalmisteiden pääosaa näyttelevät väinönputki, villinokkonen ja kuusenkerkkä. Itse ajattelin messuilla tutustua viherjauheen tavoin käytettävään kuusenkerkkäjauheeseen, jota voi lisätä smoothien tai jugurtin sekaan. Jauheessa on runsaasti C ja A-vitamiinia, hivenaineita, antioksidantteja ja antibakteerisia eteerisiä öljyjä. Itseasiassa, kuusenkerkässä on jopa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Arctic Warriorsin messuosastolla tehdään tästä jauheesta kauramaidon ja hunajan kanssa kuusenkerkkälattea. Tätä on pakko mennä maistamaan! Lisäksi yrityksen kaikki tuotteet ovat messutarjouksessa ja niitä pääsee myös maistelemaan.

 

Crazy Coco energiakookosvesi, osasto 7k110

Kuva: Crazy Coco

 

Tutustuin tähän uuden sukupolven energiajuomaan lähikaupassamme, ja ihastuin siihen heti. Suomalainen Crazy Coco valmistaa hiilihapotettua energiakookosvettä, ilman lisättyä sokeria. Aivan mahtava idea, sillä rakastan kookosvettä enkä pidä perinteisten energiajuomien mausta lainkaan. Huonosti nukutun yön jälkeen kauppareissulla energiajuoman ostaminen on käynyt usein mielessä, mutta tiedän ettei sitä tulisi maun takia juotua muutamaa hörppyä enempää. Onneksi Crazy Cocoa saa nykyään todella monesta K-kaupasta, ja Stockan Herkusta. Crazy Cocoa on saatavilla mansikan makuisena Sparkling Wellness -kookosvetenä, jonka energia tulee C-vitamiinista sekä mangon makuisena Energy -kookosvetenä, jonka energia tulee kofeiinista. Kofeiinilla höystettyä versiota ei suositella raskaana oleville, imettäville eikä tietenkään lapsille.

Juomissa on kookosveden luontaisesti sisältämää kaliumia, joka edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa. Crazy Cocon juomat eivät sisällä lainkaan makeutusaineita: Energy saa makunsa luontaisesta mangoaromista, ja Sparkling Wellness saa makunsa mehusta. Energiakookosvesien maku ei ole siis yhtään esanssinen kuten useimpien energiajuomien. Kannattaa käydä maistelemassa kumpi on oma suosikki ja hyödyntämässä hurjat messutarjoukset!

 

Nordic Health Sprays -vitamiinisuihkeet ja magnesiumtuotteet, osasto 6k20

 

Sain jo ennen messuja testiini suomalaisen Nordic Health Sprays -yrityksen uutuustuotteet yli 1-vuotiaille lapsille: MultiVit Juniorin ja Uni Magnesiumvoide Juniorin. MultiVit Junior on lasten vadelmanmakuinen vitamiinisuihke, jota siis suihkutetaan suuhun. Olemme aiemmin antaneet Joelille Veg1-vitamiinivalmistetta, sillä hän ei syö lainkaan lihaa. Teimme vertailun, ja olin todella yllättynyt, että Multi Vit Junior -suihkeessa on samat vitamiinipitoisuudet kaiken muun kuin B12-vitamiinin osalta kuin antamassamme puolikkaassa Veg1-purutabletissa, ja lisäksi vielä pitkä liuta muita vitamiineja. Tämä pääsee siis meillä jatkoon!

Uni Magnesiumvoide Junior valittiin parhaaksi unituotteeksi lapsille Englannissa Beauty Shortlistin 2018 -äänestyksessä.  Voiteen tarkoituksena on auttaa lapsia nukkumaan paremmin sekä edesauttaa säännöllistä unirytmia. Se helpottaa lihasjännitystä ja edesauttaa hyvää unen laatua. Odotukset olivat siis korkealla kun sivelin sitä yhtenä iltana Joelin selkään ja pohkeisiin. Tämän ikäisistä lapsista on todella vaikea sanoa mikä vaikuttaa mihinkin, varsinkin kun Joel nukkuu aina melko hyvin. Magnesiumvoiteen hieronta iholle oli itsessään kiva iltahetki, ja tulee varmasti osaksi iltarutiinejamme. Magnesiumvoide on kuulema loistava myös lasten kasvukipuihin, niitä kauhulla odotellessa. Voide ei sisällä parabeenejä, synteettisiä hajusteita tai väriaineita.

Nordic Health Sprays lasten D-vitamiinisuihkeet ovat meille ennestään tuttuja tuotteita, joita olen ostanut Ruohonjuuresta. DLux Vauva D-vitaminisuihke on alle 3-vuoden ikäiselle, ja DLux Junior D-vitamiinisuihke käy hyvin 1-vuotiaasta eteenpäin. Kummallakin pojalla on siis omansa, ja Leon osaa hienosti avata suunsa suihkeelle. Suihkeet on meillä ehdottomasti hauskin tapa antaa poikien vitamiinit, ja ne myös imeytyvät tehokkaimmin suun limakalvojen kautta. Joko teillä suihkutellaan?

 

Arctic Superfoodsin eväspatukat, osasto 7p109

 

Arctic Superfoods on saanut inspiraationsa Lapin luonnossa esiintyvistä puhtaista ja maukkaista marjoista ja yrteistä. Kaikki tuotteet valmistetaan ja pakataan käsityönä Suomessa. Arctic Superfoodsin EVÄS-patukoissa ei ole lainkaan gluteenia, lisäaineita, maitoa eikä lisättyä sokeria (lukuunottamatta Mustikka & Tumma suklaa -patukkaa). Niissä maistuvat mustikka, puolukka, karpalo ja tyrni, ja patukoiden pohja on valmistettu kotimaisesta porkkanasta, pellavasta ja kaurasta. Lisäksi mukana on Lapin villiyrteistä nokkonen, kuusenkerkkä ja koivunlehti.

Ruuhkavuosien keskellä tarvitsee kaiken lisäavun mitä superfoodeista voi saada, ja EVÄS-patukat ovat todella helppo välipala. Ok, myönnetään, että joskus ne ovat jopa korvanneet kiireessä lounaani. Myös kolmevuotiaani mutustelee eväspatukoita mielellään, hänen lempparinsa on Mustikka & Koivunlehti. Patukoiden tuoteselostelista on mukavan lyhyt, esimerkiksi taaperon lempipatukassa on hunajaa, porkkanaa, paahdettua pellavansiementä, kauraa, rypsiöljyä, mustikkaa ja koivunlehtä. Patukka sisältää huimat 60 mustikkaa, ja puolitoista porkkanaa, joten ei huonompi välipala. I love me -messuilla on luvassa muutama uusi EVÄS-patukka maku, joita pitää ainakin käydä hamstraamassa.

 

Hiustuotteet24h, osasto 7a108

 

Hiustuotteet24h on suomalainen verkkokauppa, jossa on laaja valikoima monen merkin hiustuotteita. Merkkeinä on esimerkiksi Cutrin, Crestol, Kérastase, L’Oréal, Fudge, Goldwell, KC Professional, Kevin Murphy, Artdeco, NAK, WELLA, Sim, Paul Mitchell, Sebastian, Schwarzkopf, Redken, GHD, Keune, Amika, ja Matrix. Pääsin tutustumaan ennen messuja australialaiseen NAK-hiustenhoitosarjaan. Kaikki NAK tuotteet ovat parabeenittomia, ja sulfaatittomia. Tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla, mikä on minulle aina tärkeä valintakriteeri. NAK Stucture Complex No. 3 Bond Enhancer -tehohoito on aivan ihana tuote. Se jätti jopa tällaiset aika lailla käsitellyt hiukset silkkisen pehmeiksi. Täytyy myöntää, etten ole aikoihin muistanut käyttää tehohoitoa, mutta nyt otan sen kyllä osaksi viikottaista hoitorutiinia.

Vaikka Hiustuotteet24h -verkkokaupassa on aina hyvin kilpailukykyiset hinnat, heillä on I love me -messuilla todella hyviä messutarjouksia. Esimerkiksi Redken-tuotepaketit (shampoo ja hoitoaine) saa mukaansa alehintaan 19,90€ (normaalihinta 49,50€). Paketteja löytyy kolmea erilaista:

  • Frizz Dismiss, joka siloittaa ja suojaa pörröisiä hiuksia kosteudelta
  • Extreme, joka vahvistaa hauraita ja vaurioituneita hiuksia, sekä
  • High Rise Volume, joka tuuheuttaa suomalaisen hentoja ja ohuita hiuksia

 

Valo24h ja Lumina (Linseed oy), osasto 7m140

 

Linseed oy valmistaa Valo24h ja Lumina -tuotemerkeillä kotimaisia tuotteita, joiden pääraakaaine on suomalainen öljypellava. Pellava hellii vatsaa, ja sisältää Omega-3-rasvahappoa, lignaania, proteiinia, kuitua ja jopa magnesiumia. Valo24h -tuotesarjasta olen jo kauan käyttänyt paahdettua, rouhittua pellavaa, jota olen lisännyt ruokalusikallisen aamupuurooni tai jugurtin sekaan. Pellavarouhetta löytyy myös kuivatulla mustikalla, tyrnillä tai puolukalla höystettynä, joista mieheni lempimaku on tyrni ja minun mustikka. Valo24h nettisivuilta löytyy myös kaikkia kivoja reseptejä, mihin heidän tuotteitaan voi käyttää, kuten mainio tyrni-hunajatuorepuuro. Messuilla pääset maistelemaan Valo24h paahdettuja pellavatuotteita, ja voit ostaa oman suosikkisi mukaan messuhinnalla.

Lumina puolestaan on gluteeniton jauhoseossarja, johon en ole aiemmin tutustunut. Heillä on vaikka mitä gluteenittomia jauhoseoksia, kuten Yrttisämpyläjauhoseos ja Leipäjauhoseos, jonka voi leipoa vuokaan. Koko Linseedin tehdas on itseasiassa täysin gluteeniton eli he käsittelevät ainoastaan gluteenittomia raaka-aineita. En tiennytkään, että pellava on luontaisesti gluteeniton. Pitääpä käydä messuilla heidän osastollaan tutustumassa Siemennäkkärileivontaseokseen, sillä meillä kaikki vauvaa lukuunottamatta rouskuttavat siemennäkkäriä.

Toivottavasti nähdään Messukeskuksessa!

Kaupallinen yhteistyö: Crazy Coco, Arctic Warriors, Linseed Oy, Nordic Health Sprays, Arctic Superfoods ja Hiustuotteet24h

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *