Hae
Ruokaturisti

Muumimaailman syksy – Tuttuja haleja ja uusia taikoja

Muumitalo kauniina syyspäivänä

Muumimaailmassa on tänä syksynä ihana uutuustapahtuma, Muumimaailman syksy. Muumilaakso on avoinna kolmena lokakuun viikonloppuna, ja teema pyörii Taikurin ja hänen hattunsa ympärillä. Koska esikoisemme on niin iso muumifani, ja mekin viihdymme laaksossa  hyvin, ostimme liput viikkoja sitten. Lähdimme yhdeksältä aamulla ajelemaan Naantalia kohti, ja pääsimme laaksoon klo 11 aikaan jolloin ovet aukesivat. Muumimaailma oli kauniin ruskan väreissä, ja ilmassa oli taian tuntua. Vietimme oikein hauskan päivän aurinkoisessa Muumimaailmassa, ja hyvästelimme samalla Muumit talviunille. Päivämme huipentui Hemulin järjestämään ilotulitukseen, jonka jälkeen lähdimme vielä Turkuun syömään ennen Helsinkiin ajoa.

Kauan odotettu jälleennäkeminen!

 

Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat!

Muumifanimme kohokohtia olivat ehdottomasti tuttujen hahmojen haliminen, Taikuriin tutustuminen ja infopisteestä saatu taikasauva, jolla pystyi taikomaan Muumitalossa. Muumimaailmassa ei ollut kovin kauheasti ihmisiä, joten hahmoja pääsi halimaan paljon enemmän kuin kesällä. Hahmot pyörivät Muumutalon edessä, ja hauskuttivat pienokaisia tanssimalla ja interaktiivisilla leikeillä. Joel pääsi tanssimaan Muumipapan kanssa, taikomaan Haisulin tanssimaan rangaistukseksi Nipsun hännän vetämisestä ja jopa kutittamaan poliisia. Lisäksi Taikuri piti taikakoulua, jossa näytti perheen pienille yhden tempun.

 

Leon Hemulin talon kuistilla

Emma Teatterissa pyöri esitys nimeltään Taikuri ja kuningasrubiini. Esitys kesti puolisen tuntia, ja Joelin mielenkiinto pysyi hyvin yllä koko esityksen ajan. En ala sen kummemmin paljastamaan juonta, mutta itse Mörkö (!) vieraili lavalla. Kolmevuotiaamme oli kovin tuohtunut Mörön ilmestymisestä lavalle, sillä olen aina vakuuttanut hänelle, että Mörkö asuu kaukana Muumilaaksosta. Joel oli päässyt jo aiemmin tutustumaan Taikuriin Taikatemppukoulussa, mutta pantteria hän hieman vierasti ja ilmoitti pantterin olevan tuhma. Näytelmä ei kuitenkaan ollut liian pelottava, toisin kuin vähän pelkäsin etukäteen. Lisäksi Pikku Estradilla vuorotteli kaksi kesään verrattuna uutta esitystä, joissa Tiuhti & Viuhti sekä taikurin hattu olivat pääosassa.

Taikuri pantterinsa kanssa Emma Teatterissa

Muumimaailman syksy -tapahtuma on käynnissä lokakuun kahtena viikonloppuna, 18-21.10 ja 27-28.10 klo 11-16. Liput maksavat verkosta ostettuna 19 €, eli huomattavasti vähemmän kuin kesäiseen Muumilaaksoon. Emme olisi tienneet koko tapahtumasta, ellemme olisi saaneet jo elokuussa tapahtumaan alennuskoodeja Muumimaailmasta lähtiessämme. Muumiparkki ei ole nyt lokakuussa toiminnassa, mutta Naantalista löytyy todella paljon jopa aivan maksuttomia parkkipaikkoja. Muumilaakso oli metsäpolkua ja sen varrella olevia kohteita lukuunottamatta avoinna, ja muutama ravintola oli kiinni.   Suosittelen ehdottomasti käymään tutustumassa syksyiseen Muumimaailmaan, jos Muumit ovat myös teidän kavereitanne!

Muumimamma ja Muumipappa romanttisella syyskävelyllä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *