Hae
Ruokaturisti

Kuuma! Helsingin parhaat paikat pakoilla hellettä lasten kanssa

Sea Lifessa vierähtää tovi jos toinenkin kaloja kyttäillessä

  1. Hakaniemen Leikkiluola: Leikkiluola sijaitsee maan alla, ja on siksi ihanan viileä. Kävimme eilen Leikkiluolassa peuhaamassa, ja Leon pääsi ensimmäistä kertaa itse tutkimaan sisäleikkipuiston huvituksia. Leikkiluolassa on alle 3-vuotiaille oma rajattu alueensa, jossa olin Leonin kanssa kun Joel viiletti isänsä kanssa ”isojen puolella”. Leikkiluola on ilmainen alle 1-vuotiaille vauvoille ja heidän vanhemmilleen, joten jouduimme maksamaan vain taaperosta.
  2. Sea Life Helsinki: Sea Lifessa on aina melko viileä, uskoakseni sen takia, ettei akvaarioiden lämpötila nouse liian korkeaksi. Leon katselee vaunuissa hämmentyneenä ympärilleen, ja on todella kiinnostunut kaikesta näkemästään. Vauhdikas taaperomme Joel malttaa myös nykyään pysähtyä hetkeksi ihastelemaan kaikista mielenkiintoisempia kaloja, ja merimakkaraa.
  3. Kauppakeskukset: Olemme muutamana iltana ajelleet päivällisen jälkeen johonkin kauppakeskukseen nauttimaan ilmastoinnista. Isoissa kauppakeskuksissa on usein myös lasten leikkipaikka. Olen hakenut jääkauralaten Espresso Housesta ja istunut leikkipaikan laidalla. Helsingissä Itis ei ole ihan niin kylmä kuin Jumbo Vantaalla, mutta silti riittävän vilpoinen.
  4. Trampoliinipuisto RUSH Pitäjänmäessä: Puistossa pomppiminen maksaa ainakin toistaiseksi sitä vähemmän mitä kuumempi ulkona on. Mutamana päivänä sisäänpääsy on ollut ilmainen, kun mittari on näyttänyt ulkona 31 astetta. Pomppiessa tulee aina kuuma, ja on täällä ainakin viileämpi kuin meillä kotona.
  5. Elokuvateatterit: Minulle on vinkattu, että elokuvateatterit ovat ihanan viileitä helteilläkin. Tälläkin hetkellä menee pari kaikille sallittuja elokuvaa, mutta emme ole taaperon kanssa vielä menneet leffaan. En usko, että touhutaapero malttaisi istua niin kauan teatterissa, kun ei pysty katsomaan yhtä Pikku-Kakkostakaan loppuun. Finnkinon Vauvakino järjestetään kerran kuukaudessa, ja siellä olen Leonin kanssa pyörähtänyt.
  6. Taidemuseot: Koska maalaukset tarvitsevat tietyn lämpötilan säilyäkseen hyvässä kunnossa vuosikymmenet, museoissa on aina ihanan viileää. Suosittelen lasten kanssa HAM:ia Tennispalatsissa ja Kiasmaa, kummastakin löytyy aina puuhaa.

 

Joel Leikkiluolassa lempivekottimensa kimpussa

Tässä meidän vinkkimme, jolla pääsee hellettä pakoon edes muutamaksi tunniksi. Eilen oli ihanan tuulista, jolloin viihdyimme hyvin myös ulkona. Tavallaan kiva kun on ollut lämmin kesä, mutta toivon että ensi kesänä palattaisiin jo pohjoisessa sijaitsevan maamme normikesään. Murehdin nimittäin kiihtyvää ilmastonmuutosta, sillä maapallo ei ole koskaan käynyt näin kuumana, kirjaimellisesti. Meidän talonyhtiössämme aloitettiin viime viikolla myös muovinkierrätys, arjen pieniä tekoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

 

Mitä muita viileitä paikkoja pääkaupunkiseudulta löytyy?

 

2 kommenttia

  1. Pilli kirjoitti:

    Ainakin Ruoholahden HopLoppiin voi hyvn mennä helteitä pakoon. Testasimme ja suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *