Hae
Ruokaturisti

Nyhtökauranuudelisalaatti, jonka reseptin kaikki haluavat

Oletko koskaan syönyt nyhtökauraa sellaisenaan, siis paistamatta? Kun nyhtökaura tuli vuosia sitten kauppoihin, kokeilin vaikka mitä erilaisia ruokalajeja mitä siitä voisi tehdä. Yksi kestosuosikeistani on tämä itämainen nyhtökauranuudelisalaatti, johon nyhtökaura käytetään ihan suoraan pakkauksesta. Tämän vegaanisen salaatin salaisuus on inkiväärinen kastike, muita raaka-aineita voit vaihtaa aivan vapaasti. Yleensä laitan mukaan ison nipun korianteria, mutta unohdin ostaa sitä kaupasta. Koska nyhtökauranuudelisalaatti tarjoillaan kylmänä, se on hyvä tehdä tuntia ennen tarjoilua valmiiksi jääkaappiin maustumaan. Teen salaattia usein vieraillemme, ja jokainen sitä syönyt on pyytänyt sen reseptiä. Kun selviämme tästä poikkeustilanteesta, ja saamme jälleen kutsua vieraita kylään, suosittelen testaamaan käykö teillä samoin!

 

Nyhtökauranuudelisalaatti (6:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 100g ohuita riisinuudeleita
  • 200g Nyhtökauraa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • Paahdettuja maapähkinöitä
  • Nippu tuoretta korianteria

 

Kastike:

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ne heti kylmällä vedellä, valuta vesi ja laita nuudelit salaattikulhoon. Pilko nuudeleita kulhossa pienemmäksi veitsellä.
  2. Tee kastike valmiiksi, ja kaada nuudelien ja nyhtökauran päälle salaattikulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.
  3. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, ja suikaloi paprika. Lisää salaatin sekaan ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
  4. Paahda paistinpannulla öljyssä maapähkinöitä, ja ripottele ennen tarjoilua salaatin päälle.

 

Inkivääri kruunaa salaatin makumaailman

Itämainen nyhtökaurasalaatti

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Mausteinen uuniriisi – herkkuriisiä kokeiltuasi et enää keitä riisiä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *