Hae
Ruokaturisti

Herkullinen kasvisbolognese hernerouheproteiinista

Lapsemme, kuten varmaan suurin osa lapsista, rakastavat spaghettia. Ja mikä paremmin sopisi spaghetin kanssa kuin perinteinen kasvisbolognese. Olen aiemmin tehnyt vegaanisen bolognesen soijarouheesta, nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hernerouheproteiinia ja hyvin maistui koko perheelle. Ja vaikka aitoon bologneeseen kuuluu juuriselleri, jätin sen esikoisen toiveesta pois. Käytin VegeSunin hernerouhetta, mutta reseptin kannalta ei ole mitään väliä mitä merkkiä käytät. Koska maustan bolognesen aina melko hyvin, en maistanut juurikaan eroa soijarouheeseen tehtyyn bolognesekastikkeeseen. Mutta ravintosisällöltään herneproteiinirouhe voittaa soijarouheen kirkkaasti, se sisältää 60% proteiinia, 4% rasvaa ja 19% hiilareita, ja saat 100 grammasta 6 g kuitua.

 

kasvisbolognese (4:lle hengelle)

 

Vegaaninen kasvisbolognese

 

Mitä tarvitset:

  • 1,5 dl herneproteiinirouhetta
  • 3 dl vettä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • Öljyä paistamiseen

 

Vaiheet:

  1. Kuullota punasipulia ja pieneksi pilkottua porkkanaa paistinpannulla miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kymmenisen minuuttia ja lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu valkosipuli.
  2. Lisää hernerouhe ja mausteet paistinpannulle, ja paista hetki.
  3. Lisää vesi pannulle, ja anna kiehua 5 minuuttia.
  4. Kaada rouheen sekaan paseerattu tomaatti, ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silputtuina.
  5. Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan, jätä kastike hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä siksi aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä haluamasi pasta, ja kokoa annokset.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Kikhernepasta sitruunalla ja valkosipulilla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *